ΧΥΤΑ Κω: Οι εργασίες που έχουν γίνει στις 50 ημέρες λειτουργίας του από το ΦΟΔΣΑ Ι Οι εικόνες πριν και μετά

3
177
ΧΥΤΑ Κω: Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις και συνομιλία με τον  υπεύθυνο της εταιρείας «Θαλής»
Εκπρόσωποι των ΜΜΕ της Κω επισκεφτήκαμε  τον ΧΥΤΑ της Κω την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, προκειμένου να δούμε και να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας των εγκαταστάσεων και τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Στη διάρκεια της επίσκεψης, συναντηθήκαμε  με τον κ. Κώστα Καραγιάννη, υπεύθυνο της εταιρείας «Θαλής» που έχει αναλάβει τη διαχείριση του ΧΥΤΑ.
Ο κ. Καραγιάννης περιέγραψε τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν στις εγκαταστάσεις πριν την ανάληψη των καθηκόντων της εταιρείας του, τονίζοντας την έλλειψη στοιχειωδών υποδομών υγιεινής και ασφάλειας. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι έχουν ήδη υλοποιηθεί σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του ΧΥΤΑ.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον καθαρισμό των γραφείων και των χώρων εργασίας, στην εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης με κάμερες και στην προγραμματισμένη εγκατάσταση μονάδας αντίστροφης όσμωσης για την επεξεργασία των στραγγισμάτων. Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι έχει θεσπιστεί αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας και ότι υπάρχει συνεχής παρουσία προσωπικού στις εγκαταστάσεις.
Όσον αφορά τις πρόσφατες αναφορές για φωτιά στον ΧΥΤΑ, ο κ. Καραγιάννης διέψευσε την πληροφορία ότι δεν υπήρχε προσωπικό στις εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια του συμβάντος, αφού ο ΧΥΤΑ διαθέτει σεκιούριτι όλο το 24ωρο. Αναφορικά με τα όσα ακούστηκαν περί φωτιάς υποστήριξε ότι πρόκειται για αναζωπύρωση και όχι για φωτιά καθώς υπάρχουν ακόμα κάποιες ενεργές εστίες από την μεγάλη φωτιά του Ιουλίου.
Σημαντικές πληροφορίες που προέκυψαν από την συνέντευξη:
  • Η εταιρεία «Θαλής» έχει αναλάβει τη διαχείριση του ΧΥΤΑ για ένα έτος , έναντι 1,5 εκ. ευρώ.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν υποβληθεί σε εμβολιασμό , ενώ υπάρχει γιατρός – υπεύθυνος του ΧΥΤΑ
  • Έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές βελτιώσεις στις υποδομές και τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.
  • Σύντομα θα τοποθετηθούν  κάμερες που θα ελέγχουν όλους τους χώρους και θα τοποθετηθεί κεντρική πύλη εισόδου με μηχανισμό
  • Εντός του Νοεμβρίου θα εγκατασταθεί και η μονάδα αντίστροφης όσμωσης για την επεξεργασία των στραγγισμάτων.

 

Φωτογραφίες (που δόθηκαν στα ΜΜΕ) από το τι παρέλβαν οι υπεύθυνοι του  ΦΟΔΣΑ

ΠΡΙΝ

 

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 

Φωτογραφίες
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πρόεδρος του ΔΣ της ΘΑΛΗΣ είναι ο κύριος Ιωάννης Βαρδινογιάννης. Κάτι μου θυμίζει αυτό το όνομα αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ τι; Αν μπορεί κάποιος άλλος αναγνώστης να βοηθήσει;

  2. 1.500.000/12=125.000 το μήνα /30 = 4.167€ την ημέρα. Τι στο διάτανο πληρώνονται και κάνουν με τόσα λεφτά; Θα βρεθεί κανείς αρμοδιοαναρμοδιος να μας πεί; Νταβατζήδες του λαού;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ