Γ. Χατζημάρκος: Επίσκεψη στον «κατ’ όνομα μόνο» ΧΥΤΑ Κω | Θα χρειαστούν πολλοί μήνες δουλειάς για να καλυφθεί η εγκατάλειψη ετών

4
238

Στην Κω βρεθήκαμε χθές και αξιοποιήσαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον κατ’ όνομα μόνο ΧΥΤΑ του νησιού που τις τελευταίες 50 ημέρες διαχειρίζεται ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου. Μια υποδομή που ο ΦοΔΣΑ παρέλαβε σε τραγική κατάσταση και ξεκίνησε αμέσως τον αγώνα να την φέρει σε σημείο που δεν θα ντροπιάζει τον πολιτισμό μας και δεν θα τραυματίζει το περιβάλλον του νησιού. Και αυτό θα γίνει γιατί δεν ανεχόμαστε και δεν επιτρέπουμε την συνέχιση της αδιαφορίας. Γιατί, η Κως, όπως κάθε νησί μας, αξίζει την υποδομή διαχείρισης των απορριμμάτων της, για την οποία μάλιστα οι πολίτες πληρώνουν τέλη για την ορθή περιβαλλοντική λειτουργία της.
Θα χρειαστούν πολλοί μήνες δουλειάς για να καλυφθεί η εγκατάλειψη ετών αλλά, δυστυχώς ή ευτυχώς, έχουμε εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και η δουλειά δεν μας τρομάζει. Ήδη έχουν μπει κανόνες και προχωράμε αποφασιστικά βήμα-βήμα στην αποκατάσταση όλων όσων τραγικών παραλάβαμε.
Ταυτόχρονα, είχαμε την ευκαιρία και να μιλήσουμε με τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης του νησιού και για τα άλλα που τραυματίζουν τον πολιτισμό μας, την προσωπικότητα μας και την δημοκρατία μας. Μιλήσαμε για όλα τα απίστευτα ψευδή που με ευκολία και επιπολαιότητα διαδίδονται στο νησί το τελευταίο δίμηνο. Όχι, δεν είναι δύσκολο να βρείς την αλήθεια όταν για όλα τα θέματα που συζητάμε υπάρχουν σε δημόσια θέα αποφάσεις συλλογικών οργάνων. Αποφάσεις, κανόνες και νόμοι. Στην εμμονική εκστρατεία παραπληροφόρησης και συκοφαντίας απαντάμε με τον μόνο τρόπο που εμείς ξέρουμε: με την Αλήθεια.
Και αν πιστεύεις και υπηρετείς την Δημοκρατία, η μόνη εμμονή που επιτρέπεται είναι στην Αλήθεια. Γιατί, το όπλο των κατεργάρηδων ήταν πάντα το ψέμα. Καμία ανοχή στην δικαστική λογική, στην εκστρατεία ψεύδους και στην ανευθυνότητα δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται, να μένει αναπάντητη. Η κοινωνία μας πλήρωσε ακριβά αυτό το πολιτικό μοντέλο και όταν πάθεις είναι υποχρεωτικό και να έχεις μάθει.
Σταθερά δημιουργικά και με αφοσίωση στην δουλειά αλλά και σταθερά απέναντι στην αντίληψη θεοποίησης του ψεύδους. Με σεβασμό στους πολίτες και στο πολίτευμα.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. βρήκατε παλι τρόπο να μην κάνετε το νοσοκομείο και ψάχνετε αφορμές και κόντρες είστε άξιοι της μοίρας σας και αυτή από την Κω που σας ακολουθούν όταν θα έρθει η ώρα θα πάρετε το μήνυμα

    • Το νοσοκομείο θα γίνει. Προσωπικό θα έχει;; Γιατί εδώ στην Κω πολλοί προσπαθούν να διώξουν τους γιατρούς και ιατρικό προσωπικό με ποικίλους τρόπους…

  2. Ρε σεις χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης γιατί τρωγόμαστε μεταξύ μας; Υπάρχει κάποιος που να μισεί το νησί; Δεν υπάρχει! Αφήστε αμφότεροι τις κόντρες και τους χαρακτηρισμούς και ελάτε να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Αυτό το σίριαλ έχει υποβαθμίσει την πολιτική ζωή του τόπου. Σοβαρευτείτε όλοι σας και μην φέρεστε παιδιάστικα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ