Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Αντώνη Γιαννικουρή, στα Χανιά

0
9

Θέμα: «Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Αντώνη Γιαννικουρή, στα Χανιά».

 

Με σημαντικές συναντήσεις ολοκληρώθηκε η επίσκεψη, του Γενικού Γραμματέα Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) κ. Αντώνη Γιαννικουρή, στα Χανιά Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής, ο κ. Γιαννικουρής είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα στρατηγικής σημασίας με τοπικούς φορείς, τονίζοντας τη βαρύτητα της συνεργασίας για την προώθηση τεχνικών και αναπτυξιακών έργων που θα συμβάλουν στην ευημερία της περιοχής. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας όπου τον υποδέχθηκε ο τ. Πρόεδρος κ. Σπύρος Σοφιανός και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Μπροκαλάκης.

Ο κ. Γιαννικουρής συζήτησε με τα μέλη του ΤΕΕ για τις δράσεις και τα έργα που σχεδιάζονται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναδείχθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας με τους τοπικούς μηχανικούς και φορείς, ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και η αποτελεσματική υλοποίηση έργων υποδομής.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννικουρής συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκο Καλογερή, όπου εξετάστηκαν τα τεχνικά ζητήματα της περιοχής και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε σημαντικά έργα υποδομής, όπως η βελτίωση του οδικού δικτύου, η αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, η ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος. Στο επίκεντρο βρέθηκε η ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ του ΤΕΕ και της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο κ. Γιαννικουρής υπογράμμισε τη δέσμευση του ΤΕΕ να στηρίξει με την τεχνογνωσία του, τις τοπικές αρχές, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και αποτελεσματική υλοποίηση των έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής. Επίσης, τονίστηκε η σημασία της συνέργειας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής.

Η επίσκεψη αυτή επισφράγισε την ισχυρή δέσμευση του ΤΕΕ να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των τεχνικών προκλήσεων και να προωθήσει λύσεις που θα ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη, τη βιωσιμότητα και την ευημερία, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ