Γ. Χατζημάρκος: Αυτά που δεν θα σας παρουσιάσει η «συμμορία της μιζέριας» | Όχι, δεν κατασκευάζουμε καλές ειδήσεις. Δουλεύουμε σκληρά

2
87

Χθές, μιλήσαμε για την εξαιρετική πορεία των αφίξεων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Των διεθνών αεροπορικών αφίξεων που είναι και το στοιχείο που ουσιαστικά κρίνει την πορεία της κάθε τουριστικής χρονιάς.
Σήμερα, θα πούμε δύο μόνο λόγια για την τουριστική δαπάνη. Οι δυνάμεις του διαρκούς πανικού, ή αλλιώς «συμμορία της μιζέριας» όπως ορθά μου έχει αποδοθεί ο όρος, αναδεικνύουν το 2,7% της πτώσης της κατα κεφαλή δαπάνης ανά διανυκτέρευση που εμφανίζουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το πρώτο εξάμηνο του 2024.
Σωστό στοιχείο αυτό και όπως έχουμε ήδη και εγκαίρως αναφέρει, ήταν αναμενόμενο λόγω της πτώσης της αγοραστικής δύναμης του μέσου Ευρωπαίου πολίτη, αφού το κόστος ενέργειας, το κόστος ενοικίου και ο τιμάριθμος σε όλες τις πρώτες ύλες και τα τρόφιμα έχει αδυνατίσει οικονομικά κάθε πολίτη στον δυτικό κόσμο από όπου και αντλούμε και τους επισκέπτες μας.
Όμως, το στοιχείο που δεν θα σας παρουσιάσει κανείς απο όσους έχουν αλλεργία στις καλές ειδήσεις είναι αυτό που σήμερα παρουσιάζουμε εμείς, που ως γνωστόν έχουμε πάθος με τα καλά νέα. Και έχουμε πάθος, γιατί σε κάθε θέμα και σε κάθε στιγμή που θέλεις να αξιολογήσεις μια πορεία πρέπει να έχεις όλα τα αναγκαία για την κρίση σου στοιχεία.
Τι λέει λοιπόν η ανάλυση των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος ; Λέει ότι στον σημαντικότερο, ως πρός την τουριστική δαπάνη δείκτη, αυτόν της κατά κεφαλή δαπάνης ανά διανυκτέρευση, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι 1η στην Ελλάδα και με διαφορά 19% από την δεύτερη Περιφέρεια.
Όχι, δεν κατασκευάζουμε καλές ειδήσεις.
Δουλεύουμε σκληρά για να δημιουργήσουμε φιλικό σε αυτές περιβάλλον, ώστε να έρθουν.
Και όταν έρχονται, τις αναδεικνύουμε και τις πιστώνουμε στην κοινωνία που δούλεψε για αυτές.Η διαφορά του 19% από την επόμενη καλύτερη επίδοση στην χώρα, κάτι σημαίνει.
Σημαίνει σε όσους κατανοούν ότι ζούμε σε συγκεκριμένο πλανήτη σε συγκεκριμένη ιστορική περίοδο και συγκυρία και όχι στην «Dreamland» που κάποιοι έχουν φτιάξει στην φαντασία τους.
Η δουλειά με σχέδιο και επιμονή και όχι τα δωρεάν παχιά λόγια είναι η απάντηση σε όλα.
Βλέπετε, δεν είμαστε μόνο εμείς. Και οι καλές ειδήσεις αγαπούν την σκληρή δουλειά ✌️

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. η «συμμορία της μιζέριας» ..ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΖΟΤΑΚΗ

    ΟΠΩς κάποιοι άλλοι όνομα και μη χωριό….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ