Διακινητής παράτυπων μεταναστών έριξε το φουσκωτό του πάνω σε πλοίο του Λιμενικού στην Κω

2
177

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Αιγαίο με τους διακινητές παράνομων μεταναστών να προκαλούν διαρκώς επεισόδια και την κυβέρνηση Μητσοτάκη να… αλλοιθωρίζει. Το νέο περιστατικό σημειώθηκε την νύχτα της Παρασκευής, όταν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς στην θαλάσσια περιοχή Λούρος της Κω.

Κατά την προσέγγιση ο χειριστής του ταχύπλοου προσέκρουσε σκόπιμα στο Λιμενικό σκάφος με αποτέλεσμα την πτώση 4 ατόμων στην θάλασσα, ανάμεσά τους μια ανήλικη, και στην συνέχεια των υπόλοιπων αλλοδαπών.

Οι Λιμενικοί προέβησαν στην περισυλλογή και διάσωση συνολικά 25 μεταναστών, μεταξύ των οποίων ένα ανήλικο κορίτσι χωρίς τις αισθήσεις του. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψής του με ΚΑΡΠΑ, κάτι που επετεύχθη.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κω και στην συνέχεια στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω ενώ το σκάφος μεταφοράς των αλλοδαπών βυθίστηκε.

 

Εντοπισμός και διάσωση 25 αλλοδαπών στην Κω

1

Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες, ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) εντόπισε ένα πνευστό ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΛΟΥΡΟΣ” της Κω. Κατά τη διαδικασία προσέγγισης του ταχύπλοου από το Π.Λ.Σ., ο χειριστής του Τ/Χ προσέκρουσε σκόπιμα στο Π.Λ.Σ., με αποτέλεσμα την πτώση τεσσάρων (04) ατόμων στη θάλασσα (03 ενήλικες και 01 ανήλικο). Ακολούθως, οι υπόλοιποι επιβαίνοντες στο Τ/Χ έπεσαν και αυτοί στη θάλασσα. Αμέσως, το πλήρωμα του Π.Λ.Σ. προέβη στην περισυλλογή και διάσωση συνολικά είκοσι πέντε (25) αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων ένα ανήλικο κορίτσι χωρίς τις αισθήσεις του. Διενεργήθηκαν από το πλήρωμα του Π.Λ.Σ. προσπάθειες ανάνηψης του, με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), με αποτέλεσμα την ανάκτηση των αισθήσεων του ανήλικου.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από το Π.Λ.Σ. στο λιμάνι της Κω, όπου το ανήλικο και μία γυναίκα παρελήφθησαν από ένα ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, για τη παροχή πρώτων βοηθειών. Οι υπόλοιποι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Κω. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ το Τ/Χ σκάφος μεταφοράς των αλλοδαπών βυθίστηκε.

*****

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τελικα τι ειναι?
    Α)παρατυποι μεταναστες?
    Β)παρανομοι μεταναστες?
    Γ)λαθρομεταναστες?
    Δ) ολα τα υπολοιπα

  2. Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας.
    Καρλ Μαρξ

    γι αυτό όλοι οι φασίστες στηρίζουν λαθρομεταναστες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ