Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση του τμήματος ΑΧΕΠΑ Κω, στο νησί του Ιπποκράτη

0
39

θέμα: «Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση του τμήματος ΑΧΕΠΑ Κω, στο νησί του Ιπποκράτη»

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: «Θάλασσα: Η πηγή τουρισμού και ψυχικής υγείας» την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, που διοργάνωσε το τμήμα ΑΧΕΠΑ Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» σε συνεργασία με την Μαρίνα Κω (μεγάλος χορηγός), υπό την αιγίδα της AHEPA HELLAS.

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Πρόεδρος του τμήματος ΑΧΕΠΑ Κω κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα οικονομικά οφέλη που απολαμβάνει η τοπική κοινωνία από τις επαγγελματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την θάλασσα, την ανάπτυξη του ιατρικού και θαλάσσιου τουρισμού αλλά κυρίως την επίδραση του υδάτινου στοιχείου στην ψυχική υγεία και τους ανθρώπους, επισημαίνοντας στο τέλος της ομιλία του, ότι: «Η θάλασσα είναι η πηγή για όλα τα καλά και εμείς στην νησιωτική Ελλάδα, είμαστε πολύ τυχεροί που την έχουμε σε περίσσεια… γιατί η θάλασσα είναι ο δικός μας πλούτος»

Ξεχωριστές ευχαριστίες εξέφρασε κ. Γιαννικουρής εκ μέρους των μελών του τμήματος ΑΧΕΠΑ Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στον πρόεδρο της Μαρίνας Κω κ. Γιάννη Καλέργη και στο πρόσωπο του Δημάρχου κ. Θεοδόση Νικηταρά τον Δήμο Κω, που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία.

Στους υποστηρικτές: Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω (ΔΙΙΚω), Ιατρικός Σύλλογος Κω (ΙΣΚ), Πνευματικός Όμιλος ο «ΦΙΛΗΤΑΣ», ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ και εταιρεία ΠΑΝΑΚΕΙΑ.

Και τέλος στην Αντιδήμαρχο κα Ματίνα Βουκελάτου – Χριστοδουλίδη για την συνεργασία, την δημοσιογράφο κα Άννα Σαρηγιάννη που ανέλαβε εθελοντικά τον συντονισμό της εκδήλωσης, τους προσκεκλημένους ομιλητές και φυσικά όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις της Υφυπουργού Τουρισμού κας Έλενας Ράπτη και της Πρόεδρου ΕΟΤ κας Άντζελα Γκερέκου που συμμετείχαν διαδικτυακά, με αναφορές στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού και τον τουρισμού ευεξίας.

Οι ομιλίες της ημερίδας:

Αντώνης Δρόσος –  Διευθυντής Μαρίνας Κω,

Η συνεισφορά της Μαρίνας Κω στην τοπική οικονομία

Αναστάσιος Κωνσταντάρος – Σύμβουλος Ανάπτυξης Θαλάσσιου Τουρισμού,

Βιώσιμη Ανάπτυξη Θαλάσσιου Τουρισμού

Κωνσταντίνα Σιάγκα – Ψυχολόγος,

Η θάλασσα ως μέσο ψυχικής ευεξίας

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κω – Νισύρου, ο Σοφολογιότατος Ιμάμης Βακούφ Κω κ. Ιρφάν Τράμπα, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο Δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Ναβροζίδης, η πρόεδρος του ΔΣ κα Διονυσία Τελλή – Τσιμισίρη, ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Ηλίας Σιφάκης, η αντιδήμαρχος Ματίνα Βουκελάτου – Χριστοδουλίδη, η αντιδήμαρχος Σταματία Κανταρζή, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Κω κ. Σάκης Χατζηπέτρος, εκπρόσωποι στρατιωτικών – λιμενικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, ο πρόεδρος της ΜΕ ΚΩ ΤΕΕ κ. Γιώργος Χρυσουλάκης, ο πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος ΕΒΕΔ κ. Δημήτρης Σαράντης η  πρόεδρος του ΙΣΚ κα Κατερίνα Γαβαλά, η πρόεδρος του «ΦΙΛΗΤΑ» κα Μαρία Τουλαντά και η πρόεδρος Βακούφ Ελβάν Κατζαογλάν.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ