ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για έκπτωση Κασσελάκη: Απαιτούμε να ακουστεί η φωνή των χιλιάδων μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

8
4650

Κως, 12 Σεπτεμβρίου     2024

Προς

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Οργανωτικό Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βόρειας Δωδεκανήσου

Τοπικά Μ.Μ.Ε

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Θέμα: Απαιτούμε να ακουστεί η φωνή των χιλιάδων μελών και φίλων  του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Η μομφή κατά του εκλεγμένου από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, η ανατροπή του από ένα όργανο εκλεγμένο πριν από την εκλογή του προέδρου, που είναι συνυπεύθυνο για την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023, η λήψη απόφασης με ταυτόχρονα μυστική και τηλεφωνική ψηφοφορία, ώστε να μην αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες του, και να αιωρούνται σοβαρές ενδείξεις παρασκηνιακών συναλλαγών, όλες αυτές οι πρακτικές τραυματίζουν και διχάζουν το Κόμμα, το οδηγούν στη διάλυση και προκαλούν αηδία.

Ακόμα χειρότερα αγνοούν την βούληση και ανατρέπουν την Απόφαση των μελών, όπως αυτή εκφράστηκε δημοκρατικά πριν ένα χρόνο, ποδοπατούν την ελπίδα για ανανέωση και ανασυγκρότηση, την οποία έφερε η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Είναι λοιπόν η ώρα τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να πάρουμε την τύχη του Κόμματος στα χέρια μας.

Να αγωνιστούμε για την εξυγίανση του πολιτικού-κομματικού συστήματος στη Χώρα μας, που με αυταρχική, πελατειακή και αντιλαϊκή πολιτική οδηγεί τους πολίτες στην αποχή και αφήνει ελεύθερο το πεδίο για τις δυνάμεις της διαπλοκής. Στο πλαίσιο αυτό θα αγωνιστούμε για την εξυγίανση και του δικού μας Κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι ένα διεφθαρμένο Κόμμα.

Είναι βαθιά πληγωμένος και διχασμένος και οι διαδικασίες με τις οποίες λήφθηκε η απόφαση στην Κ.Ε. επιτείνουν αυτό τον διχασμό.

Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

  • Απαιτούμε δημοκρατικές , διαφανείς και ανοικτές διαδικασίες και αποκατάσταση της εκτροπής.
  • Απαιτούμε η -ακυρώσιμη λόγω διαδικασίας- απόφαση της Κ.Ε. να τεθεί στην κρίση του έκτακτου συνεδρίου, όπως ακριβώς προβλέπεται από το υπάρχον καταστατικό.
  • Απαιτούμε ο πρόεδρος, σύντροφος Στέφανος Κασσελάκης να επιστρέψει άμεσα στον θεσμικό του ρόλο, μέχρι την απόφαση του έκτακτου συνεδρίου.
  • Απαιτούμε την άμεση ανανέωση των οργάνων του Κόμματος και την ανάδειξη νέων άφθαρτων στελεχών, που δεν βλέπουν την πολιτική ως σταδιοδρομία και αντιλαμβάνονται την Αριστερά ως τρόπο ζωής, και όχι ως τρόπο να ζεις
  • Απαιτούμε την πλήρη διαφάνεια των οικονομικών του.
  • Απαιτούμε ένα Κόμμα ενιαίο, χωρίς φράξιες, επετηρίδες, παρασκήνια. Ένα κόμμα των μελών και όχι των μηχανισμών.
  • Απαιτούμε να ακουστεί η φωνή των χιλιάδων μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ας πάρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα χέρια μας.

 

Για το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής

Βόρειας Δωδεκανήσου

Δημήτριος Χασαπλαδάκης

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ / Η Κεντρική Επιτροπή κήρυξε αυτόματα έκπτωτο τον Κασσελάκη – Λήξαν το ζήτημα

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην Κουμουνδούρου
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Το ζήτημα με την έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη είναι λήξαν αναφέρει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Στέφανος Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης / Γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες – Μην κάνετε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Όπως σημειώνει μετά τη σχετική συνεδρίαση, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το «ανώτερο όργανο του κόμματος και αυθεντικός ερμηνευτής  του Καταστατικού, υπερψηφίζοντας την πρόταση άρσης εμπιστοσύνης, κήρυξε αυτόματα έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου του κόμματος και ενεργοποίησε τις διατάξεις του καταστατικού για τη διενέργεια εκτάκτου Συνεδρίου του κόμματος».

«Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών.

Συνεπώς, το ζήτημα αυτό είναι λήξαν» καταλήγει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Η επικύρωση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής ελήφθη με 17 ψήφους υπέρ, μία κατά και μία αποχή. Κατά ψήφισε η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ απείχε η Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Θεοδώρα Τζάκρη: Ο πρόεδρος παραμένει στην θέση του νομικά, πολιτικά και θεσμικά

«Η λύση είναι μία: η ομόφωνη και ομόθυμη αναγνώριση του νομικού κανόνα ότι ο πρόεδρος παραμένει στην θέση του νομικά, πολιτικά και θεσμικά μέχρι την αντικατάσταση ή την επανεκλογή του» δηλώνει από την πλευρά της η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη.

«Δεν νοείται ούτε νομικά ούτε πολιτικά να παραμείνει ακέφαλο το κόμμα. Αλλιώς η παράταση του διαχειριστικού κενού συνεπάγεται την πολιτική κατάρρευση και την οικονομική χρεωκοπία» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Η αντικαταστατική διαδικασία που ακολουθήθηκε προκειμένου να αμφισβητηθεί και να αποπεμφθεί ο εκλεγείς με τριετή θητεία πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης δεν αποτελεί μόνο ιστορικό πολιτικό ατόπημα, αλλά αποτελεί και παράτυπη ενέργεια που οδηγεί σε πολιτική και διαχειριστική παράλυση τον Οργανισμό του κόμματος.

Η πρεμούρα της κομματικής γραφειοκρατίας να καθαιρέσει την ίδια ώρα της έκδοσης της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής τον εκλεγμένο με τριετή θητεία πρόεδρο  Στέφανο Κασσελάκη, προκαλεί πολιτική και διαχειριστική παράλυση στον Οργανισμό του κόμματος, εφόσον δεν μπορεί να γίνει καμία έγκυρη διαχειριστική πράξη ή πράξη εκπροσώπησης του κόμματος.

Τα όποια πληρεξούσια για τρέχουσες καθημερινές διαχειριστικές πράξεις που αφορούν το κόμμα έχουν δοθεί από τον πρόεδρο ισχύουν μόνο εφόσον ο εξουσιοδοτών πρόεδρος παραμένει στην θέση του.

Αν ο εξουσιοδοτών εξέπεσε, όπως ισχυρίζεται η κομματική γραφειοκρατία συμπαρέσυρε και τους πληρεξουσίους.

Δεν υπάρχει εντολοδόχος, χωρίς εντολέα.

Άρα το πληρεξούσιο του Στέφανου Κασσελάκη προς τον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη για την διαχείριση των οικονομικών του κόμματος είτε είναι σε ισχύ με τον πρόεδρο στην θέση του είτε καταργήθηκε επειδή ο πρόεδρος εξέπεσε και νομικά το συμπαρέσυρε καταργώντας το.

Η λύση είναι μία: η ομόφωνη και ομόθυμη αναγνώριση του νομικού κανόνα ότι ο πρόεδρος παραμένει στην θέση του νομικά, πολιτικά και θεσμικά μέχρι την αντικατάσταση ή την επανεκλογή του.

Δεν νοείται ούτε νομικά ούτε πολιτικά να παραμείνει ακέφαλο το κόμμα.

Αλλιώς η παράταση του διαχειριστικού κενού συνεπάγεται την πολιτική κατάρρευση και την οικονομική χρεωκοπία».

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Απέχω από την τροφοδότηση της εσωστρέφειας

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου ανέφερε ότι «στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δήλωσα πως ΑΠΕΧΩ από την ψηφοφορία.

Απέχω από την τροφοδότηση της εσωστρέφειας.

Απέχω από την συμμετοχή μου στη δημιουργία πολεμικού κλίματος.

Παραμένω στην ψήφο μου όπως αυτή εκφράστηκε θετικά στην ομόφωνη απόφαση της προηγούμενης Πολιτικής Γραμματείας στο πολιτικό σκέλος.

Πιστεύω πως η διαδικασία για την εκλογή προέδρου πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό».

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μλέξατε τα μπούτια σας με την πολιτική, την ανωμαλία και την Φάρλεϊ.

  2. Για να δούμε πόσο δημοκράτες θα είναι στην κεντρική επιτροπή και αν θα δεχτούν η ψηφοφορία να είναι πάλι ανοιχτή. Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον (αν εκλεγεί ο Κασελάκης σαν πρόεδρος) είναι ποιοί θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές για τις επόμενες εκλογές.

  3. Θα τον πιείτε μέχρι πάτο…..Ας οψετε ο μπουλης που σας στήριξε και κυβερνήσατε 5 χρόνια.Ενα συνονθύλευμα απατεώνων, ψευτων, ανίκανων,ψευτοκουλτουριαρηδων, δήθεν επαναστατών, που θα σκιζατε μνημόνια και θα βαρουσατε νταούλια να χορεύει η Ευρώπη.Πουλησατε Μακεδονία και πλημμυρισατε την Ελλάδα και το νησί μας λαθρομετανάστες.Αυτοι είστε ρεεεεε…. Κάρμα λέγεται….. Τώρα,με φόρα για την οριστική διάσπαση και διάλυση…. Κανένας οίκτος…..Στα ταξίδια……ΟΥΣΤ Κ@ΠΡ@ΣΚ@Λ@……

  4. ….. 10 χρόνια πέρασαν:
    Λαφαζανης
    Καμμενος
    Χαϊκάλης
    Ραχηλ
    Κωνσταντοπουλου
    Βαρουφακης
    Αντωναρος
    χαμπαρι δεν πηρατε πως αυτο το κομμα είναι τσίρκο;

  5. φορέσετε αλεξίπτωτα.Η πτώση σας θα είναι κατακόρυφη ντροπή του πολιτικού κόσμου,και θα κάνει κρότο,καταστροφείς της χωρας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ