‘Ήταν προμελετημένη… Π. Εγγλέζος: «Θα μας βρείτε απέναντί σας αν προχωρήσετε στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών»

2
7062

Να μην δοθεί το «πράσινο φως» από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες και τα αρμόδια υπουργεία, για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών (υβριδικών πάρκων) στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου και πρόεδρος των Πολιτιστικών Συλλόγων του νησιού μας κος Παναγιώτης Εγγλέζος.

Στο κείμενο που ανήρτησε πριν από λίγο στον λογαριασμό του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει:

«Ενημερώθηκα ότι η εταιρεία που προτίθεται να τοποθετήσει ανεμογεννήτριες-αιολικά -υβριδικά πάρκα στην τοποθεσία Ιτρυώνας (Πρόποδες του βουνού Προφήτη Ηλία Ρόδου, κτήση της Κοινότητας Απολλώνων με κατεύθυνση προς περιοχή Λέλος (Απόλλωνα Ρόδου), ετοιμάζεται εν νέου και μάλιστα τις επόμενες μέρες η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου θα μεταβεί στην περιοχή για αποχαρακτηρισμό του αρχαιολογικού χώρου της συγκεκριμένης περιοχής.

Ενημερώνουμε και υπενθυμίζουμε, με κάθε «καλή πρόθεση», την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου ότι η περιοχή από την τοποθεσία Ιδρυώνας περιβάλλεται από τα Κυκλώπεια τείχη (300m ΒΔ από το Μοναστήρι των Ασωμάτων) και τον αρχαίο Δήμο Λελίων, όπου μετά από δικές σας ανασκαφές βρέθηκαν μεταξύ άλλων ξίφη, περικεφαλαίες, αγγεία, αγαλματάκια βοοειδών, πολλοί τάφοι, όλα της Αχαϊκής Εποχής. Επίσης στην ίδια περιοχή (τοποθεσία – στους Αγιούς) ανακαλύφθηκαν χαλάσματα 2 παλαιότερων εκκλησιών.

Σε περίπτωση που επαληθευτούν οι παραπάνω πληροφορίες για αποχαρακτηρισμό των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής μας, θα βρείτε ΑΠΕΝΑΝΤΙ σας όλους τους κατοίκους των γύρο χωρίων και όχι μόνο .

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή είναι όμορη με το σημείο εκκίνησης της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς, με ότι μπορεί να σκεφτεί ο καθένας μας.

Παρακαλώ πολύ τους φίλους μου να κάνουν μια κοινοποίηση για να μην πουν μετά οι κύριοι ότι δεν τους ενημερώσαμε….»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ηθικός αυτουργός, αλλά και …δωρολήπτης (μίζες) ο διεφθαρμένος Μιζοτάκης και η εγκληματική οργάνωση του (Κυβέρνηση)..;;

  2. η αρχαιολογικη υπηρεσια ας φτιαξει τις πινακιδες των αρχαιολογικων χωρων και να αφησει τις ανεμογεννητριες ησυχες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ