Ικανοποίηση Άδωνι για λειτουργία Νοσοκομείου Καλύμνου | Από τους καλύτερους Διοικητές ο κ. Φανιός

3
8561

Το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας ΚΑΛΥΜΝΟΥ «Το Βουβάλειο » ήταν ο πρώτος σταθμός για τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου 2024 στην Κάλυμνο.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε από το Διοικητή του Νοσοκομείο Νίκο Φανιό, ενώ υπήρξε και ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός, ο έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Πρόεδρος του ΙΣΕΚ Γεράσιμος Αποστολάτος , τα μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Δημήτρης Σαουλίδης, ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Παύλος Μακαρούνας, η Προϊσταμένη Νοσηλευτικής κα Καραφύλλη, η Προϊσταμένη Χειρουργείων Ευδοκία Τάλια, η Προϊσταμένη Διοικητικών Υπηρεσιών κα Μαγριπλή, ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Καλύμνου Ανδρέας Λεβαντής. Στη σύσκεψη αναφέρθηκαν οι ελλείψεις σε ορισμένες ειδικότητες.

Ο Υπουργός επίσης επισκέφτηκε τα Χειρουργεία και τα διάφορα Τμήματα του Νοσοκομείου και συνομίλησε με τους εφημερεύοντες Ιατρούς Επίσης επισκέφτηκε θαλάμους και συνομίλησε με ασθενείς.

Μετά την ενημέρωση του, ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης λαμβάνοντας το λόγο εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου ,ενώ αναφέρθηκε με επαινετικά λόγια για το Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκο Φανιό λέγοντας μεταξύ άλλων:

Είμαι με μεγάλη χαρά στο νησί της Καλύμνου και θα μου επιτρέψετε να σας πω κ. Φανιέ ότι σας θεωρώ έναν από τους καλύτερους Διοικητές στην Ελλάδα. Δεν είχα την τιμή να σας γνωρίζω ,αλλά έχω φτιάξει ένα σύστημα στο Γραφείο μου, όπου παρακολουθώ όλα τα Νοσοκομεία. Παρακολουθώ την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων , το μέσο χρόνο νοσηλείας ,την τήρηση του προϋπολογισμού, την εφαρμογή των ψηφιακών εργαλείων που έχουμε και οφείλω να πω για να το ξέρουν οι κάτοικοι της Καλύμνου, τα αποτελέσματα που έχει το Νοσοκομείο καίτοι μικρό και σε μία νησιωτική περιοχή, μακριά από το κέντρο και σχετικά δυσπρόσιτη είναι εξαιρετικά καλά. Οφείλω να αναγνωρίσω ότι κάνατε αυτή την πολύ καλή δουλειά και να σας ευχαριστήσω εκ μέρους του Υπουργείου υγείας γι’ αυτό. Οφείλουν να γνωρίζουν οι κάτοικοι του νησιού ,γιατί ο κόσμος ο πολύς δεν μπορεί να το καταλάβει ,αλλά ένα Νοσοκομείο για να λειτουργεί καλά, δεν μπορεί χωρίς καλό Διοικητή, γιατί ο Υπουργός δεν μπορεί να είναι πανταχού παρών κάθε μέρα ,ούτε ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας. Αυτός που είναι κάθε ημέρα στο Νοσοκομείο είναι ο Διοικητής. Αυτός είναι από πάνω και προφανώς έχουν καλή ομάδα και ΔΣ.

Επίσης θέλω να προβάλλω ως θετικό παράδειγμα τη θετική στάση των ιδιωτών ιατρών στο νοσοκομείο. Μου δίνεται τώρα η ευκαιρία έξω από τις πολιτική αντιπαράθεση, το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν είναι μόνο το κρατικό σύστημα .Το δημόσιο είναι όλος ο Ιατρικός κόσμος ,δημόσιος και ιδιωτικός, όλοι μαζί έχουν έναν κοινό στόχο την παροχή καλών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Και να καταφέρετε εδώ στην Κάλυμνο να βγάζετε τις εφημερίες και να πηγαίνουν τα πράγματα καλά. Βλέπω στους Παθολόγους πάτε καλά ,αυτό είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό. Πάτε καλά και στους αναισθησιολόγους και εδώ και στην Κω, μία ειδικότητα με μεγάλη έλλειψη. Στην Κάλυμνο δεν έχουμε Καρδιολόγους ,εδώ είμαστε κύριε Διοικητά να καταγράψουμε τα προβλήματα, εμείς θα βγάλουμε καινούργιες μαζικές προσκλήσεις το Σεπτέμβριο με το καινούργιο πλαίσιο και με τα καινούργια κίνητρα. Για τους ακτινολόγους θα περάσουμε διάταξη που θα επιτρέπεται η εξ αποστάσεως διαγνώσεις ,όπως γίνεται και στον ιδιωτικό τομέα.

Κλείνοντας ο Υπουργός είπε, όπου αλλού μπορεί να είμαι χρήσιμος, μην διστάσετε και ο δήμαρχος είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και ο Έπαρχος είχε έλθει στο Γραφείο μου και με είχε ενημερώσει. Επίσης έχετε βουλευτές ,οι οποίοι δείχνουν ενδιαφέρον και μία τοπική κοινότητα που στηρίζει το Νοσοκομείο και αυτό είναι πολύ καλό παράδειγμα. Όπου μπορώ να βοηθήσω, μην διστάσετε, θα έχετε το κινητό μου τηλέφωνο, θα έχετε τον κ. Ροϊλό που του ανανεώσαμε τη θητεία του στη 2η ΥΠΕ.

Λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου 2024, αφίχθηκε στο λιμάνι της Καλύμνου , με σκάφος του λιμενικού, προερχόμενος από Κω , ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Μαζί του ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας και ο Διοικητής της ΥΠΕ Χρήστος Ροΐλός. Στο λιμάνι τον υποδέχθηκαν ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής ,ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαστροκούκος, ο αντιδήμαρχος Υγείας Γεώργιος Χούλης ,στελέχη της Δημοτικής Αρχής και ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νικόλαος Φανιός.

Δείτε φωτογραφίες της Μπέττυ Μαΐλλη και του Μάμα Χαραμαντά κατά την άφιξη του στο λιμάνι και στο Νοσοκομείο. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις στο δημαρχείο και το Επαρχείο . Αναλυτικό ρεπορτάζ από την επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στην Κάλυμνο και δηλώσεις του σε επόμενη μας ανάρτηση.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

πηγη: https://kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. χαχαχαχα πάω στοίχημα είναι του κόμματος ο τύπος και πέφτει λεζάντα από τον μπουμπουκο

  2. Δηλαδή την διοίκηση του νοσοκομείου Κω θα την αλλάξετε αυτό κατάλαβα εγω. Το έφαγες το κεφάλι σου φίλε με κλωτσιές θα σε σουταρουν

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ