Επεισόδιο με λιμενικούς σε κατάστημα στην Κάλυμνο

0
7716

Έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο λιμάνι της Καλύμνου θέλησαν να κάνουν οι λιμενικοί και ήρθαν αντιμέτωποι με τους ιδιοκτήτες του, οι οποίοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, τους εξύβρισαν και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους.

Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 57 και 53 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, όλα έγιναν προχθές το μεσημέρι, κατά τη διενέργεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από στελέχη ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ στο υπό ιδιοκτησίας κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος των δύο ανδρών, στη Xερσαία Zώνη Λιμένα «Ποθιάς» Καλύμνου.

Τόσο ο 57χρονος, όσο και ο 53χρονος, δεν συμμορφώθηκαν στις νόμιμες προσκλήσεις των στελεχών να τους ακολουθήσουν στο Λιμεναρχείο, δυσχεραίνοντας το έργο τους, ενώ κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους και εξυβρίζοντάς τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τη σύλληψη των δύο ιδιοκτητών, για παράβαση του άρθρου 169 του Π.Κ. «Απείθεια», του άρθρου 333 του Π.Κ. «Απειλή» και για παράβαση του Ν. 5092/2024 «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις».

Επιπλέον, ο 57χρονος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 167 του Π.Κ. «Βία κατά υπαλλήλων» και του άρθρου 361 του Π.Κ. «Εξύβριση». Σε βάρος των συλληφθέντων κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ