Μιχάλης Κόλιας πρ. Δήμαρχος Λέρου: Ευχαριστώ τον κ. Χατζημάρκο που, μέσα από την απρόκλητη επίθεση και την ειρωνεία που εξαπέλυσε στο πρόσωπό μου με διαφήμισε

0
4329

Ο πρ. Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας με αφορμή τα όσα είπε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος για το πρόσωπο του σε συνεδρίαση του ΔΣ Λέρου την Τρίτη 30 Ιουλίου 2024,εν απουσία του, έκανε την παρακάτω ανάρτηση στην σελίδα του:

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ.Χατζημάρκου εν απουσία μου, δηλώνω τα εξής:

Ευχαριστώ τον κ. Χατζημάρκο που, μέσα από την απρόκλητη επίθεση και την ειρωνεία που εξαπέλυσε στο πρόσωπό μου με δεκανίκι τον κ. Κωττάκη, με διαφήμισε με τον καλύτερο τρόπο. Σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, το όνομα που επαναλάμβανε ήταν Μιχάλης Κόλιας.

Κύριε Χατζημάρκο, οι εμμονές σας είναι αυτές που πήγαν τον τόπο μας 9 χρόνια πίσω (2014-2023) όσον αφορά χρηματοδοτήσεις έργων αρμοδιότητας της περιφέρειας. Λειτουργείτε με αποκλειστικά πολιτικά κριτήρια, συνεργαζόμενος μόνο με ανθρώπους της αρεσκείας σας, και όχι με την αγάπη που θα έπρεπε να σας διακρίνει για κάθε τόπο. Η υπεροψία σας και ο αυταρχισμός σας δυστυχώς για εσάς λειτουργούν εναντίον σας, και αυτό θα το αντιληφθείτε εν ευθέτω χρόνω όταν, με εντολή της κοινωνίας, η οποία ξέρει και κρίνει τον κατάλληλο χρόνο, θα σας προσγειώσει ανώμαλα.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτω στοιχεία για διάφορα έργα που είχατε υποσχεθεί και ουδέποτε υλοποιήσατε, καθαρά της αρμοδιότητάς σας:

1. **Φράγμα**: Αποκλειστική αρμοδιότητα δημοπράτησης του έργου είχε η περιφέρειά σας. Επισυνάπτω το σχετικό έγγραφο.

2. **ΧΥΤΥ**: Καταφέραμε, σεβόμενοι τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, να περιορίσουμε το έργο σε 38.000 τ.μ. αντί των 110.000 τ.μ. όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί το 2010. Το έργο θα είχε δημοπρατηθεί το 2020, αλλά εσείς μπήκατε εμπόδιο για να το δημοπρατήσει ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου. Αν μας αφήνατε, ο ΧΥΤΥ θα λειτουργούσε εδώ και 2 χρόνια. Σας επισυνάπτω e-mail του γενικού γραμματέα. Με τη χρηματοδότηση που είχαμε πετύχει το 2018, περίπου 5.000.000€, σήμερα εσείς θα δημοπρατήσετε το ΧΥΤΥ.

3. **Τουριστικό Αγκυροβόλιο Αλίντων**: Αρχικός προϋπολογισμός 1.500.000€, περαιτέρω χρηματοδότηση 750.000€ με ίδιους πόρους της περιφέρειας για κατασκευή κυματοθραύστη που ως δια μαγείας μέχρι σήμερα δεν κατασκευάστηκε. Σήμερα ο κ. Περιφερειάρχης δήλωσε την περαιτέρω χρηματοδότηση του έργου πάλι για κυματοθραύστη και γλίστρα, λέγοντας μάλιστα ότι η μελέτη που παραδώσαμε ήταν ελλιπής. Μήπως επειδή δεν ήταν μελέτη-κατασκευή; Ρωτάω δημόσια: Πού είναι ο κυματοθραύστης που έπρεπε να κατασκευαστεί με την περαιτέρω χρηματοδότηση των 750.000€; Μήπως απαιτούνται ακόμα 750.000€;

4. **Γήπεδο στίβου Πλάτανου**: 9 χρόνια ΘΑ…

5. **Κυκλοφοριακό Πάρκο**: 9 χρόνια ΘΑ…

6. **Προσθήκη 4 αιθουσών στο Μπελένιο Γυμνάσιο**: 9 χρόνια ΘΑ…

7. **Σφαγεία – Επέκταση βοοειδών**: 9 χρόνια ΘΑ…

8. **Ασφαλτοστρώσεις**: Στα 9 χρόνια έγινε μία…

9. **Κέντρο Μεταναστών**: Όσο για τις κατηγορίες που αφορούν τη λειτουργία του κέντρου μεταναστών, υπενθυμίζω ότι παρά τις αποφάσεις τεσσάρων παρατάξεων και την προσφυγή του δήμου μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη μη κατασκευή του νέου κέντρου, ο ίδιος ήσασταν ο πρωτεργάτης της απόφασης κατασκευής και λειτουργίας, κόβοντας την κορδέλα με τον τότε υπουργό στα εγκαίνια.

Τελικά φταίει ο Μιχάλης ο Κόλιας όπως είπατε επανειλημμένα στις δηλώσεις σας ή η τακτική σας να απορρίπτετε κάθε μελέτη που είχε κατατεθεί από τον δήμο μας, αφού η προσφιλής σας τακτική είναι η μελέτη-κατασκευή, για λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε…..

Κλείνοντας, σας αναφέρω ότι η μη παρουσία μου, αλλά και των συνεργατών μου, σήμερα ήταν απλά γιατί 9 χρόνια χορτάσαμε από λόγια παχιά και υποσχέσεις. Εύχομαι, για το καλό του τόπου μας, έστω και τώρα κάποια από αυτά τα έργα που ανακοινώσατε να υλοποιηθούν, αφού πλέον ο σημερινός δήμαρχος είναι ομοϊδεάτης σας…..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ