“Αγιορείτικες ακτίνες φωτός” το νέο βιβλίο του συμπατριώτη μας Αντιπροέδρου Αρείου Πάγου ε.τ Νικολάου Π. Ζαΐρη

0
1796

Κυκλοφόρησε πρόσφατα, ένα νέο βιβλίο του συμπατριώτη μας Αντιπροέδρου Αρείου Πάγου ε.τ Νικολάου Π. Ζαΐρη με τίτλο “Αγιορείτικες ακτίνες φωτός”

Πρόκειται για ένα πόνημα ,όπως το χαρακτηρίζει ο συγγραφέας, 192 σελίδων, που περιλαμβάνει 10 κεφάλαια και συνοδεύεται με μία μεγάλη σειρά έγχρωμων φωτογραφιών από το Άγιο όρος και εκδόθηκε τον Απρίλιο 2024

Η σύνδεση με το Άγιος όρος

Ο συγγραφέας Νικόλαος Ζαΐρης έχει την ευλογία και την τύχη στα 63 μέχρι σήμερα πολυήμερα προσκυνήματα που πραγματοποίησε στο Περιβόλι της Παναγίας να γνωρίσει και να συνδεθεί πνευματικά με φωτισμένους Γέροντες και με πολλούς αγιορείτες Πατέρες και να γίνει αποδέκτης ψυχοφελών ακουσμάτων ,τα οποία όπως ο ίδιος αναφέρει, έχουν επηρεάσει όλο το είναι του.

Η απόφαση συγγραφής του νέου βιβλίου

Μετά το προηγούμενο πόνημα του με τίτλο “Αγιο όρος το Παναγιοσκέπαστο ” το 2019, ο Νικόλαος Ζαΐρης προχώρησε στη συγγραφή του νέου του βιβλίου.

Την απόφαση συγγραφής, την πήρε, όπως αναφέρει ο συγγραφέας στον πρόλογο του κυρίως για τους παρακάτω λόγους και το σχετικό απόσπασμα το παραθέτουμε ως έχει :

Ορμώμενος από κάποια εσωτερική ανάγκη και κυρίως με αφορμή τα γεγονότα των ημερών μας, όπου οι κοινωνικές εξελίξεις στη Χώρα μας κυριαρχούνται από ανίερες συμφωνίες και πολιτικές σκοπιμότητες, με αντίστοιχη τραγική υποβάθμιση των ηθικών αξιών, τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία οι κρατούντες πολιτικοί ηγέτες συνεπικουρούμενοι από ομόφρονες, ομόψυχους και ομότροπους τους, χαρακτηρίζουν ιστορική ημέρα και νίκη της Δημοκρατίας, την ψήφιση του νόμου για την ισότητα του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών, προκειμένου να ικανοποιήσουν μία ισχνή μειοψηφία του ταλαίπωρου Ελληνικού Λαού. Σύμφωνα δε και με τις νεωτεριστικές αντιλήψεις τους, η ελληνική παραδοσιακή οικογένεια έπαυσε να έχει την ιερή αποστολή και το θεσμικό της ρόλο, αφού γι’ αυτούς η οικογένεια συγκροτείται από δύο άνδρες ή από δύο γυναίκες και το κατοικίδιο τους.. σύμφωνα με τη θεωρία ενός σημερινού εισαγόμενου πολιτικού ανδρός. Ως εκ τούτου θεώρησα χρήσιμο και αναγκαίο να προβώ στην καταγραφή αυτού του κειμένου με σκοπό να προβληματίσω τον κάθε ενεργό πολίτη, ιδιαίτερα δε τους νέους και νέες στους οποίους όλοι μας εναποθέτουμε τις ελπίδες μας, οι ευγενείς προσδοκίες των οποίων δυστυχώς αποτελούν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης

Περιεχόμενα

Όπως προαναφέραμε το νέο βιβλίο περιλαμβάνει 10 κεφάλαια τους τίτλους των οποίο παραθέτουμε:

1ο κεφάλαιο: Η δύναμη της αγάπης

2ο κεφάλαιο: Περί των εικόνων

3ο κεφάλαιο: Η δύναμη της πίστης

4ο κεφάλαιο: Περί λογισμών

5ο κεφάλαιο: Η διορατικότητα του αγίου Πορφυρίου

6ο κεφάλαιο: Ασκητικές μορφές

7ο κεφάλαιο: Σολομωνική και μετάνοια

8ο κεφάλαιο: Περί υπακοής

9ο κεφάλαιο: Προσωπικές εμπειρίες

10ο κεφάλαιο

Σύντομο βιογραφικό συγγραφέα

Ο Νικόλαος Παύλου Ζαϊρης, γεννήθηκε στην Κάλυμνο το 1946 και είναι το έβδομο κατά σειρά από τα δέκα παιδιά του Παύλου και της Μαρίας Ζαϊρη. Εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, το έτος 1966. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, υπήρξε για (3) έτη υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Το έτος 1975, εισήχθη στο δικαστικό κλάδο με το βαθμό του Παρέδρου και υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Το 1977 προήχθη σε Πρωτοδίκη, το 1990 σε Πρόεδρο Πρωτοδικών, το 1995 σε εφέτη, το 2005 σε Πρόεδρο Εφετών, το 2007 σε Αρεοπαγίτη και το 2011 επιλέχθηκε στη θέση του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου. Την 30-6-2013, αποχώρησε λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.

Το έτος 2003, από την Ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών, επιλέχθηκε μεταξύ των 30 εφετών και κληρώθηκε ως το πρώτο τακτικό μέλος στην πρωτοβάθμια δίκη της Ε.Ο 17Ν. Με αυτή την ιδιότητά του, όντας εν ενεργεία δικαστής, συνέγραψε σχετικό με τη δίκη βιβλίο 640 σελίδων με τον τίτλο: «Τα παραλειπόμενα από τη δίκη της Ε.Ο 17Ν», που κυκλοφορήθηκε χέρι με χέρι σε δυο εκδόσεις το 2010 και 2011 και έτερο με τον τίτλο «Έκριναν τον Κριτή»

Την 27η Ιανουαρίου 2016,κατά τη διάρκεια της ομιλία του στην Κάλυμνο ,με θέμα «Ο ρατσισμός, ως κοινωνικό φαινόμενο και Ορθοδοξία-Χριστιανισμός», τιμήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Καλύμνου, Λέρου και Αστυπαλαίας με τον Χρυσού Σταυρό της εν Δωδεκανήσω Εκκλησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Είναι έγγαμος και πατέρας (2) θυγατέρων της Χρύσας, Ιστορικού, Αρχαιολόγου και της Μαρίας Ιατρού Παιδιάτρου και τριών εγγονιών, Χρήστου, Σάββα και Σοφίας. Μετά την αφυπηρέτηση του, με την ευλογία δύο αγιορειτών μοναχών ασκητών, ασχολείται περιοδικά με την πραγματοποίηση διαλέξεων σε διάφορες πόλεις της χώρας και με τη συγγραφή. Επίσης ,έχε συγγράψει και δημοσίευση στο περιοδικό “Ενωμένη Ρωμιοσύνη” διάφορα άρθρα κοινωνικού περιεχομένου.

Στο διάστημα από την αφυπηρέτηση του της 30 Ιουνίου 2013,έχει συγγράψει τα παρακάτω πονήματα τα οποία στο σύνολο τους, πλην του α/α 1 ,που από τα 2.500 αντίτυπα πλέον των 1.000 έχουν διανεμηθεί δωρεά. Συγκεκριμένα:

Το εν λόγω βιβλίο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αξία, γραμμένο με τρόπο όχι απλά κατανοητό, προσιτό, αλλά και πολύ ελκυστικό, με πολλά μηνύματα και νοήματα, από έναν εμπειρότατο ,διακεκριμένο και πολυγραφότατο Νομικό και Δικαστικό όπως ο  Νικόλαος Ζαϊρης . Σας συνιστούμε να διαβάσετε αυτό το πολύ-πολύ ενδιαφέρον βιβλίο.

Που μπορείτε να βρείτε το βιβλίο

Όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν να προμηθευτούν το βιβλίο, μπορούν να το βρούν στο Κεντρικό πρακτορείο εφημερίδων Παύλου Ζαΐρη, στην κεντρική πλατεία Καλύμνου, παραπλεύρως Αναγνωστηρίου.

Διατίθεται στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ και όσα χρήματα συγκεντρωθούν θα διατεθούν από το συγγραφέα, για την ενίσχυση της Τράπεζας αγάπης της Μητροπόλεως στην Κάλυμνο

πηγη: https://kalymnos-news.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ