Οι γιατροί της Κω προσβεβλημένοι από την στάση των τοπικών αρχών που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη με το υπ. υγείας | «Κατεβάζουν ρολά» την Τετάρτη

31
8997

Αναμένεται να «κατεβάσουν ρολά» οι Ιατροί της Κω την Τετάρτη 24 Ιουλίου . «Άδικη η στάση της περιφέρειας , της Ένωσης Ξενοδόχων και του Π.Αβρίθη στην τηλεδιάσκεψη με το υπουργείο υγείας»
Σφοδρή είναι η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Κω και όλων των ιατρικών συλλόγων της χώρας και του ΠΙΣ στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για επίταξη των ιδιωτών ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία και στις απειλές για διακοπής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, σε όσους αρνηθούν να υποστηρίξουν τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της περιφέρειας.
Συγκεκριμένα ο Ιατρικός Σύλλογος της Κω (ΙΣΚ), απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη, τονίζει ότι έχει από καιρό, καταθέσει προτάσεις για τις κενές θέσεις στο Δημόσιο νοσοκομείου του νησιού στο Υπουργείο Υγείας, που όμως δεν έχουν αξιοποιηθεί.
Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του υπουργού και υφυπουργού υγείας με τον δήμαρχο και την έπαρχο Κω, παρουσία της διοίκησης του νοσοκομείου και εκπροσώπων φορέων, η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Κω Κατερίνα Γαβαλά εξέφρασε για άλλη μια φορά τις απόψεις του ιατρικού κόσμου, εντός και εκτός νοσοκομείου, προτάσεις για τη λειτουργία του νοσοκομείου , οι οποίες έχουν χιλιοειπωθεί και που το υπουργείο εδώ και τέσσερα χρόνια που δεν έχει παθολόγο το νοσοκομείο της Κω, κωφεύει.
Αναφορικά με τα όσα ακούστηκαν στην τηλεδιάσκεψη, η πρόεδρος του ΙΣ Κω Κατερίνα Γαβαλά, συγκάλεσε τα μέλη του συλλόγου σε έκτακτη γενική συνέλευση το Σάββατο 20 Ιουλίου με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη :
Θέμα: «»Tις ενέργειες του ΙΣΚ απέναντι στην απαράδεκτη στάση των τοπικών αρχών στην τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό υγεία»».
Απαράδεκτη χαρακτηρίζουν την στάση των τοπικών αρχών, τα μέλη του ιατρικού συλλόγου Κω, αναφορικά με την συμμετοχή τους στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό κ.Θεμιστοκλέους.
Η κ. Γαβαλά τονίζει πως είναι άδικη η «επίθεση» που δέχονται οι παθολόγοι της Κω αναφορικά με την επίταξη και περίμεναν μια διαφορετική στάση από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών της Κω. Η κ. Γαβαλά σημείωσε πως οι παθολόγοι της Κω ζήτησαν να δοθεί σαφής πλαίσιο πριν την «επίταξη» , το οποίο ενώ ζητήθηκε, ποτέ δε δόθηκε στον ιατρικό κόσμο κάτι που τους αδικεί αφού ποτέ δεν αρνήθηκαν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο της Κω όποτε υπάρξει ανάγκη. Υπογράμμισε την αρνητική στάση των φορέων στην τηλεδιάσκεψη και πιο συγκεκριμένα, της περιφέρειας , της Ένωσης Ξενοδόχων και του προέδρου του λιμενικού ταμείου Π. Αβρίθη ο οποίος μάλιστα χρησιμοποίησε «απρεπή» λόγο όπως επισήμανε χαρακτηριστικά η κ.Γαβαλά .
Αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού κ.Γεωργιάδη στα ΜΜΕ, ότι ο ΙΣΚ δεν συμφωνεί με τις αποφάσεις του υπουργείου, η κ.Γαβαλά σημείωσε πως αυτές οι δηλώσεις είναι «επικοινωνιακού τύπου». Οι γιατροί της Κω θέλουν να βοηθήσουν στο νοσοκομείο της Κω, απλά ζητούν σαφής πλαίσιο από το υπουργείο , όπως υπερτόνισε η κ.Γαβαλά.
Επίσης αναφέρθηκε στα κίνητρα που δίνονται μόνο στους αποσπασμένους γιατρούς και όχι στο μόνιμο προσωπικό. Αναφορικά με τους αποσπασμένους ιατρούς το κίνητρο είναι επιπλέον 2.100 από τις μηνιαίες αποδοχές τους, την ώρα που ο μόνιμος παθολόγος αμείβεται με 1.300 ευρώ συν τις εφημερίες που αγγίζουν περίπου τα 1000 ευρώ. H κ. Γαβαλά επισημαίνει πως το νοσοκομείο της Κω χρειάζεται μόνιμο προσωπικό , μόνιμους παθολόγους και αυτό θα γίνει μόνο αν οι τέσσερις προκηρύξεις γίνουν ταυτόχρονα και εμπεριέχουν τα κίνητρα που δίνονται στους αποσπασμένους.
Τέλος η κ.Γαβαλά υπερτόνισε πως ο ιατρικός κόσμος της Κω, ήταν , είναι και θα είναι πάντα κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας.

πηγη: https://www.kostv.gr/

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η κυρία ενδιαφέρεται την την υγεία της Κω,το νοσοκομείο ,τους κατοίκους του νησιού;Αυτή δεν ήταν υποψήφια;Αν εκλέγονταν θα ήταν εδώ σήμερα;Αυτή είχε πρώτη έννοια να βγει βουλευτής όχι η ιατρική.Ας μην προκαλεί λοιπόν.

    • ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΠΑΡΧΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΚΤΛ. ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ; ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΙ ΞΕΝ/ΧΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ.

  2. ΣΑς ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΕΙΣΤΕ ΚΟΜΟΤΙΡΙΟ ΣΑς ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΞΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΑΡΧΗΣΤΗ ΚΑΡΑΝΤΟΚΕΝ

    • Ντρέπομαι για την συμπεριφορά ,των γιατρών γενικότερα είτε ιδιωτών ,είτε κρατικών ,την περίοδο της πσνδημιας ,κ όχι μόνο ,γιατί συνεχίζεται η κακή συμπεριφορά τους ,άλλοι δεν ήθελαν να κοιτάξουν ασθενείς με Κορωναίο ,άλλοι άφηναν δήθεν το κινητό στο ιατρείο ,κ δεν απαντούσαν στις κλήσεις ,άλλοι φεύγουν για διακοπές όλοι μαζί ,χωρίς να υπάρχει έστω ένας από την ιδιότητα τους πίσω !!!!! Εεεεε όχι κύριοι ,ορκιστηκατε ,κ πρέπει να είσαστε περισσότερο υπεύθυνοι αν θέλετε να λέτε ότι κάνετε λειτουργημα ,είναι πλέον πολύ αργά για εσάς ,να αναθεωρήσετε κ να μετανιώσετε γιατί γίνατε γιατροί .Το ίδιο βιολί έχουν κ οι κρατικοί ,λες κ τους φταίμε εμείς αν δουλεύουν πάρα πάνω ώρες ,Εεεε όχι κύριε γιατρέ δεν σου φταίει ο κοσμακης ,που έχει πληρώσει εισφορές στο ΙΚΑ για την νοσηλεία του .Τα παράπονα σας στην κυβέρνηση ,κ εσείς κ οι νοσηλευτές ,αλλιώς να πάτε στο σπίτι σας να μπουν νέοι με όρεξη κ καλύτερη συμπεριφορά !!!!!

  3. Οι γιατροί έχουν ευθύνη όχι μόνο στους πελάτες που και αυτούς τους έχουν γραμμένους ΟΤΑΝ φεύγουν απροειδοποίητα περνουν άδεια από την σημαία .
    Παράδειγμα πέντε παιδίατροι και φεύγουν όλοι μαζι τις γιορτές . Ντροπή . Ο συλογος τους ας παίξει ένα ρόλο συντονιστή για τις άδειες . Έλεος
    Αλλά και απ εναντι στην κοινωνία να συντονιστούν με το κράτος και τους νόμους της πολιτείας .
    Όσο για την κυρία πρόεδρο τους , ας την κρίνει η κοινωνία στην κάλπη .

    • Ναι βλήμα την άδεια θα σου πάρουν πότε θα φύγουν. Να πας να αγοράσεις νανογιλέκο απο τον Αδωνη να γιατρευτείς άμα δε σ αρέσει

  4. …… ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΊΤΕ!!!
    ΕΧΕΤΕ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ!
    ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ!
    ΠΑΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ !!!

  5. Πρόσβαλαν οι φορείς και ο κ.Αβρίθης τις ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ εντός του Νοσοκομείου της Κω !!!!!!!!Καλά σας έκαναν !!!!!! Όταν ο κακόμοιρος πολίτης έρχεται στο Νοσοκομείο και δεν βρίσκει κανένα γιατρό, γιατί στο ωράριό του ο γιατρός πίνει καφέ ή ασχολείται με το βουλευτιλίκι !!!!!! τότε ο Αβρίθης φταίει???? Όταν στην εφημερία του ο γιατρός δίνει εντολές από το κρεβάτι του σπιτιού του, ή δεν απαντάει καν στις κλήσεις και ψάχνουν οι αγροτικοί γιατροί βοήθεια από το πουθενά!!!!!!!! ο Αβρίθης φταίει ?????Όταν στους τυχόν γιατρούς που επρόκειτο να έρθουν στο νοσοκομείο, παρουσιάζετε μία κατάσταση που η κόλαση μπροστά της, φαντάζει παράδεισος ο Αβρίθης φταίει ?????Όταν κάνετε τα αδύνατα δυνατά για να μην έρθουν νέοι γιατροί και θιχτούν τα ιδιωτικά σας συμφέροντα ο Αβρίθης φταίει!!!!!! ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ , ΤΟΝ ΑΒΡΙΘΗ, ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΩ. ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ή ΑΠΕΝΑΝΤΊ ΣΑΣ.

  6. δεν πείθεις κυρία Γαβαλά για την «αγνές» προθέσεις σου. Αλλά δηλώνεις πρίν ένα χρόνο περίπου για το εξαιρετικό σχέδιο νόμου της κας Γκαγκα. δεν σου βγαίνει πολιτικά και θυμήθηκες τις «πολιτικές σου ρίζες»… περί δημοσίων δομών υγείας και πρόσληψης μόνιμου προσωπικού???

    • Μπαρμπα σύρε αγόρασε καμιά καρότσα να έχεις γιατί με τις ανοησίες που λέτε θα φύγουν και όσοι έμειναν.

  7. Θυμάμαι τα παλιά καλά χρόνια. Το νοσοκομείο γεμάτο κρατικούς γιατρούς, το ΙΚΑ γεμάτο με γιατρούς που είχαν και δικα τους γιατρεια, τα ασφαλιστικά ταμεία Δημόσιο, ΤΑΞΥ, ΤΕΒΕ πανίσχυρα…Δεν πληρώναμε πουθενά.Παντού μας καλοδεχονταν , όλοι με σκυμμενα κεφάλια μας έγραφαν τα φάρμακα όχι όλα χρειαζουμενα… αλλά έτσι έπρεπε… όλοι καλοπληρωμενοι από το κράτος , από τα ταμεία, από το φάρμακο. Στα φαρμακεία ειμασταν βασιλιάδες..να οι σακούλες γεμάτες και όλα σχεδόν δωρεάν… μετά άλλαξαν τα πράγματα..οι παχιές αγελάδες ψόφησαν ήρθαν οι άλλες που θα μείνουν για πολύ μπορεί και για πάντα.. εγώ θα πεθάνω δεν θα ξαναδώ τα παλιά. Οι ειδικοί θα ψάχνουν να δουν τι έγινε και πώς θα διορθωθεί η κατάσταση αλλά το χτες δεν γυρνάει… όσο και αν κάποιοι ελπίζουν ότι πάλι με χρόνια και καιρούς πάλι δικά μας θα ναι….

  8. Τωρα σας φταίνε και οι τοπικές αρχες;σαν δεν ντρέπεστε.Αντι να πάρετε ένα σκουπόξυλο και να κυνηγησετε τους ιδιώτες γιατρους που αυτοί είναι οι ΥΠΑΙΤΙΟΙ για ότι τραβα το νοσοκομείο,εσείς τα βάλατε με τις τοπικές αρχές,που μόνο αυτή η τοπική αρχή βρέθηκε να εναντιωθει σαυτην την κυβέρνηση.Η ΝΤΡΟΠΗ είναι δικιά σας και όχι στην τοπική αρχή.ΕΣΕΙΣ οι ιδιοι φερατε το νοσοκομείο σε τούτα τα χαλια.

  9. ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΞΕΙΑ…..ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΕΙΣΤΕ…ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΗΘΕΙΣΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ!!!!!!
    ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΥΘΥΚΤΟΙ…ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ…….ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ΡΕΕΙ ΣΤΗΝ ΦΛΕΒΑ ΣΑΣ …ΚΑΙ Η ΒΡΩΜΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ!!!!!!!
    ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΞΕΓΥΜΝΟΘΕΙΚΕ Η ΑΠΛΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΧΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ!!!!!!!!!!!!!

    • Άνοιξε και κανένα λεξικό. Αναγκάζεις τον κόσμο να τρέχει στους ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ με τα σφαγιασμένα ΕΛΛΗΝΙΚΑ σου!!!!!!!!!!!!!

  10. Ας μην κατηγορούμε τους γιατρούς που ΠΑΝΤΑ είναι δίπλα στον ασθενη-ειτε μέσα είτε εξω- από το νοσοκομείο!Ας έρθουμε λίγο στη θέση τους!Ας αναλογιστούμε ότι τα «λαμόγια «της πολιτικής είναι πολύ…ικανότερα από τους γιατρούς!

  11. άμεσα ο υπουργός να σας θέση σε Αργεία αλλιος τελειοσαμε σαν νησί άξιος ο υπουργός πρόχορα για να ξεβρομιση ο χώρος σας ντοπη σας

    • Εσύ μάθε κατ’ αρχάς να γράφεις. Δεύτερον, αν τους θέσει σε αργία θα ψοφάς στις ξαπλώστρες κακόμοιρε.

  12. Τις συνεντεύξεις η κυρία τις δίνει ώρα εργασίας;Την πληρώνουμε να κάνει μια δουλειά αν δεν κάνω λάθος και όχι να δίνει συνεντεύξεις.

    • Οι μισοί μποχαλέζοι δεν κόβουν αποδείξεις και τιμολόγια. Μου θέλετε και δημόσιο νοσοκομείο. Ουστ!

  13. Αν εισασταν της ΝΔ δεν θα μιλούσατε αλλα ΠΑΣΟΚ γι α υτο μιλατε .Αντιπολίτευση οχι για τους πολίτες σας νειαζει

  14. Υπάρχουν γιατροί που έχουν αποφασίσει να δουλεύουν στο δημόσιο άλλοι στον ιδιωτικό τομέα. Ξεκάθαρο? Τώρα οι μαγκιές και η επιβολή του κράτους για λόγους έκτακτης ανάγκης να τα αφήσουν γιατί θα τα βρουν μπροστά τους

  15. Βρε κακομοίρηδες Μπόχαλοι , γιατί χτυπιέστε;!!!
    Τα ψηλότερα ποσοστά Πανελλαδικά δώσατε στα νεοδημοκρατικά ρετάλια!!!!
    Τέτοιοι είσαστε .
    Υποκριτές, τσανακογλύφτες και σχιζοφρενής σεζονάκηδες τουριστομαστουρωμένοι.
    Κόψτε τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.
    ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ.

    • Ψήφισαν νεοφιλελευθερισμό, αλλά απαιτούν να επιταχθούν οι ιδιώτες γιατροί. Σοβιετία! Χαχαχ

  16. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΑ ΕΥΘΙΞΙΑΣ.ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΤΕ ΙΔΙΑ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ,ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΩΡΕΣ ΑΝΑΜΟΝΕΣ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ, ΚΟΥΒΕΝΤΑ.ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ,ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙς, ΚΟΥΒΕΝΤΑ
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΑ ΘΙΓΟΥΝ; ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΑΤΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ; ΤΙ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΙΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΘΟΣ ΦΕΡΝΕΤΕ ΩΣ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ;

  17. Ακόμα το σύστημα υγείας δεν έχει φτάσει στον πάτο ,κάντε υπομονή, όταν φύγουν όλοι οι παλιοί νοσηλευτές ,διοικητικό, και κάποιοι γιατροί από το νοσοκομείο τότε θα δείτε τι σημαίνει πάτος. Όλοι έχουμε πάει στο νοσοκομείο και βλέπουμε ποιοι δουλεύουν. Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΑΚΌΜΑ

  18. Όσοι τώρα μιλάτε απαξιωτικά για τους γιατρούς στο νησί μας να θυμηθείτε ότι πολλοί από αυτούς έδωσαν την ψυχή τους στο νοσοκομείο χωρίς να πληρώνουν ται τις εφημερίες τους. Να θυμηθείτε ότι πάντα είναι δίπλα όταν τους χρειαστείτε κ ας μην είναι πια στο νοσοκομείο. Να θυμηθείτε ότι η ευγένεια είναι κάτι που κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι ποτε τους δεν είχαν γτ μια ζωή //////ειναι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ