Βύθιση αλιευτικού σκάφους στα Βλυχάδια Καλύμνου. Καλά στην υγεία του ο μοναδικός επιβαίνων

0
5353

Τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 17 Ιουλίου 2024, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καλύμνου, για τη βύθιση ενός αλιευτικού (Α/Κ) σκάφους στη θαλάσσια περιοχή “ΒΛΥΧΑΔΙΑ” δυτικά της Καλύμνου.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης και στην περιοχή μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν το Α/Κ σκάφος ημιβυθισμένο κοντά στη στεριά. Ο 69χρονος κυβερνήτης και μοναδικός επιβαίνων του A/K περισυλλέχθηκε από ένα θαλάσσιο μοτοποδήλατο, σημαίας ΗΠΑ και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ξηρά, καλά στην υγεία του. Επίσης, με τη συνδρομή του θαλάσσιου μοτοποδήλατου, το Α/Κ μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην προβλήτα “ΒΛΥΧΑΔΙΑ”.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του A/K σκάφους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ το Α/Κ ανελκύστηκε στη ξηρά με μέριμνα του ιδιοκτήτη του. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ