Το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΣΟΥΡΗ” με τη μικρότερη οικονομική προσφορά θα αναλάβει τις γραμμές Κάλυμνος-Ψέριμος και Κάλυμνος – Ψέριμος -Μαστιχάρι Κω

0
5126

Στο Ε/Γ-Δ/Ρ “ΣΟΥΡΗ” της Κρητικής εταιρείας ΕΝΤΕΡ ΦΕΡΡΙΣ Ν.Ε πρόκειται να ανατεθεί η εξυπηρέτηση των παρακάτω 3 δρομολογιακών γραμμών:

1η Γραμμή

Υπ’αριθμό 49:ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΨΕΡΙΜΟΣ-ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ με επιστροφή με ένα(1) δρομολόγιο εβδομαδιαίως για όλο το χρόνο και δύο(2) επιπλέον από 3 Ιουνίου -1 Σεπτεμβρίου 2024 (13 εβδομάδες) με δωρεάν μετακίνηση κατοίκων προς Κάλυμνο και Μαστιχάρι.

Στο διαγωνισμό για τη γραμμή αυτή  κατέθεσαν φάκελο 5 Ναυτιλιακές Εταιρείες . Προκρίθηκαν για τη συνέχιση στο επόμενο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, ήτοι της αποσφράγισης των οικονομικών προσφορών, οι παρακάτω τρεις (3)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ  η ΑΝΕΚ με το “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ” καθόσον δήλωσε ως πλοίο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ το υπό ναυπήγηση σκάφος! Επίσης ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ η “ΚΕΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε” καθόσον ΔΕΝ δήλωσε πλοίο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

Σύμφωνα με το πρακτικό τη χαμηλότερη τιμή πρόσφερε η ΕΝΤΕΡ ΦΕΡΡΙΣ Ν.Ε. με ποσό €1.798,90 ανά δρομολόγιο με το σκάφος Ε/Γ-Δ/Ρ “ΣΟΥΡΗ”. Η ΑΝΕΜ με το ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ πρόσφερε ποσό €1.884,00, και η ΧΑΝΙΑ ΙΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ Ν.Ε., ποσού €1.879,90

2η Γραμμή(νέα γραμμή)

.Υπ’αριθμό 50: ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ-ΨΕΡΙΜΟΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ με επιστροφή και μισθούμενο το Τμήμα Ψέριμος-Κάλυμνος με επιστροφή, με 5 δρομολόγια εβδομαδιαίως από ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ όλο το χρόνο με δωρεάν μετακίνηση κατοίκων προς Κάλυμνο και Μαστιχάρι.

Στην δεύτερη γραμμή (α/α 50) κατέθεσαν φάκελο 5 Ναυτιλιακές Εταιρείες . Προκρίθηκαν για τη συνέχιση στο επόμενο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, ήτοι της αποσφράγισης των οικονομικών προσφορών οι παρακάτω τρεις(3)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ  η ΑΝΕΚ με το “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ” καθόσον δήλωσε ως πλοίο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ το υπό ναυπήγηση σκάφος! Επίσης ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ η “ΚΕΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε” καθόσον ΔΕΝ δήλωσε πλοίο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

Σύμφωνα με το πρακτικό τη χαμηλότερη τιμή πρόσφερε η ΕΝΤΕΡ ΦΕΡΡΙΣ Ν.Ε.ΕΝΤΕΡ ΦΕΡΡΙΣ ποσού €648,90 ανά δρομολόγιο με το σκάφος Ε/Γ-Δ/Ρ “ΣΟΥΡΗ” η ΧΑΝΙΑ ΙΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ Ν.Ε., ποσού €698,90 και ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ με το σκάφος ΗΛΙΑΣ Τ ποσού €700 ]

3η Γραμμή

Υπ’ αριθμό 51: ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΨΕΡΙΜΟΣ με επιστροφή με τρία (03) δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής
περιόδου και δύο (02) επιπλέον δρομολόγια την εβδομάδα κατά τη θερινή περίοδο από 29/04/2024 έως 27/10/2024 [σύνολο είκοσι έξι (26)
εβδομάδες]

Πρόκειται για τη γραμμή που εδώ και 18 χρόνια εκτελεί το εμβληματικό “παντοφλάκι” το Ε/Γ-Δ/Ρ Μανιάϊ  που συνδέει με τα δρομολόγια του, την Κάλυμνο με το ακριτικό νησί, χειμώνα και καλοκαίρι.

Για τη γραμμή αυτή συμμετείχαν η Εταιρεία ΕΝΤΕΡ ΦΕΡΡΙΣ Ν.Ε. και η οικογενειακή Εταιρεία του αείμνηστου Δημήτρη Μανιά. Ο φάκελος συμμετοχής στο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από το ΥΝΑΝΠ ,της Εταιρείας του Δ. Μανιά για το σκάφος ΜΑΝΙΑΪ αν και πλήρης, ΔΕΝ προκρίθηκε στη διαγωνιστική διαδικασία, διότι προκρίθηκε σκάφος ανώτερης κατηγορίας. Συγκεκριμένα προκρίθηκε σκάφος της ΕΝΤΕΡ ΦΕΡΡΙΣ Ν.Ε από Κρήτη.Η αλλαγή των όρων του διαγωνισμού των άγονων γραμμών από το ΥΝΑΝΠ, χωρίς να ληφθούν οι τοπικές ιδιαιτερότητες, είχαν ως αποτέλεσμα αυτή την όχι αναμενόμενη εξέλιξη. Η οικονομική προσφορά της ΕΝΤΕΡ ΦΕΡΡΙΣ Ν.Ε με το σκάφος Ε/Γ-Δ/Ρ “ΣΟΥΡΗ” είναι στο ποσό €748,50 ανά δρομολόγιο.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης υπέγραψε σήμερα 15 Ιουλίου 2024, την αποδοχή του από 20/06/2024 Πρακτικού της Επιτροπής διενέργειας μειοδοτικών διαγωνισμών για την αποσφράγιση, τον έλεγχο και την αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών, των προκριθέντων συμμετεχόντων πλοίου κατηγορίας 1 ή 2, στις δρομολογιακές γραμμές

Να σημειώσουμε ότι οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα υποβολής προδικαστικής προσφυγής, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την ημέρα που λαμβάνουν γνώση της παρούσας απόφασης, ενώπιον της αρμόδιας Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ.)

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ Ε/Γ-Δ/Ρ ΣΟΥΡΗ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΨΕΡΙΜΟΣ-ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ

ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ Ε/Γ-Δ/Ρ ΣΟΥΡΗ είναι ιδιοκτησίας της ΕΝΤΕΡ ΦΕΡΡΙΣ Ν.Ε με έδρα τα Χανιά. Πρόκειται για νεότευκτο σκάφος που ναυπηγήθηκε το έτος 2023 στο Ναυπηγείο OCEAN

ΜΗΚΟΣ 21 μ | ΠΛΑΤΟΣ 5,5 μ.

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 70 επιβάτες χειμώνα/140 επιβάτες θέρος

Ταχύτητα: Max 23 knots, Cruising 17 knots

Πηγη: kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ