“Έφυγε” πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο Δρόσος Ε. Κουρούνης στη Νέα Υόρκη

0
6610

Θλίψη σκόρπισε στην κοινωνία της Καλύμνου η είδηση ότι ο Δρόσος Κουρούνης του Εμμανουήλ σε ηλικία 59 ετών , άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Κυριακής 30 Ιουνίου 2024 στο Memorial Hospital στη Νέα Υόρκη όπου διέμενε με την οικογένεια και εργαζόταν.

Ο Δρόσος Κουρούνης ήταν το πρώτο από τα δύο παιδιά της οικογένειας του αείμνηστου Εμμανουήλ Κουρούνη ,καθηγητή της Τεχνικής Σχολής και της Ειρήνης Γεωργιάδη από την Αστυπάλαια. Το δεύτερο παιδί είναι Μαρία Κουρούνη Τσένα που επί αρκετά χρόνια διετέλεσε διευθύντρια στο Γηροκομείο Καλύμνου.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Κάλυμνο όπου ολοκλήρωσε τις Γυμνασιακές και Λυκειακές σπουδές , στη συνέχεια πήρε το πτυχίο του Μηχανολόγου Μηχανικού και αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία μετέβη στην Αμερική όπου συνέχισε τις σπουδές του λαμβάνοντας το Πτυχίο Μηχανικού στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Youngstown. Κατείχε επίσης Master of Science στη Μηχανολογία από το Youngstown State University,

Ο Δρόσος Κουρούνης εργαζόταν Αρχιμηχανολόγος Μηχανικός στην BRAVO – A Cooperative Company. Πριν από αυτόν τον ρόλο, ο Δρόσος κατείχε αρκετές ανώτερες θέσεις μηχανικού σε μεγάλες εταιρείες όπως η Cameron Engineering, η AECOM και η STV Inc.

Παντρεμένος με την Rose Cardoso από τη Βραζιλία απέκτησαν ένα κορίτσι την Κατερίνα που είναι 10 ετών.

Ο Δρόσος επισκεπτόταν ανελλιπώς την ιδιαιτέρα του πατρίδα την Κάλυμνο με την οικογένεια του

Η σορός του μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών θα μεταφερθεί στην Κάλυμνο, στην ιδιαιτέρα του πατρίδα για να ταφεί ,όπως ήταν και η επιθυμία του.

Το kalymnos-news.gr και οι συνεργάτες του εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στη μητέρα του εκλιπόντος, στη σύζυγο και στην κόρη του, στην αδελφή του Μαρία Κουρούνη και στο γαμπρό του Χρήστο Τσένα και στους λοιπούς συγγενείς.

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Δρόσου Κουρούνη.

Θρήνος σήμερα για την Καλυμνιακή και τη Δωδεκανησιακή κοινωνία. Έφυγε από τη ζωή ένας νέος άνθρωπος, οικογενειάρχης,  λαμπρός επιστήμονας, με εξαιρετική επαγγελματική εξέλιξη στην Αμερική.

Ο αγαπημένος μας Δρόσος Κουρούνης, μόλις 59 ετών, τον οποίο συναντούσα τα καλοκαίρια  στην Κάλυμνο. Στο νησί του, που τόσο αγαπούσε.

Από τους πατριώτες που,  φεύγοντας για υψηλού επιπέδου σπουδές και εργασία στο εξωτερικό, έκανε συμφωνία με την ιδιαίτερη πατρίδα του, να την επισκέπτεται κάθε χρόνο.

Από τους νησιώτες, που μας κάνουν υπερήφανους. Και  συνεχίζουν, διότι η Μνήμη, για κάποιες προσωπικότητες είναι πραγματικά αιώνια.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Φίλε Δρόσο, συνεχίζεις να ζεις. Στις σκέψεις μας, στις καρδιές μας. Ας είναι παντοτινή η Μνήμη σου…

Γιάννης Παππάς

Βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Πηγή: kalymnos-news.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ