«Νέα Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών για τα νησιά του Αιγαίου»

0
3754

«Με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται μια νέα Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Αιγαίου και Κρήτης», τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που είναι ο εισηγητής της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Όπως είπε ο κ. Κόνσολας, ο στόχος της δημιουργίας της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών για τα νησιά του Αιγαίου, είναι η ταχύτητα στην υλοποίηση δράσεων στήριξης και αποκατάστασης των πληγέντων στις νησιωτικές περιοχές, που διέπονται από συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες που όλοι γνωρίζουν.

Η συγκεκριμένη διεύθυνση θα υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα με το ίδιο νομοσχέδιο, στο οποίο εισηγητής είναι ο κ. Κόνσολας:

– Ενισχύονται οι αρμοδιότητες του Ταμείου Κρατικής Αρωγής που θα ενεργοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

– Προβλέπεται η οικονομική ενίσχυση των κατ’ επάγγελμα και μη αγροτών, στην οριοθέτηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων και λοιπών δραστηριοτήτων άνευ κτισμάτων.

– Προβλέπεται η υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων με ετήσια ακαθάριστα έσοδα άνω των 2.000.000 ευρώ έναντι φυσικών καταστροφών και ειδικότερα έναντι δασικής πυρκαγιάς, πλημμύρας και σεισμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ