Ο ΙΗΑ διαψεύδει πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ότι φέρνει στην Ψέριμο ανεμογεννήτριες για υποτιθέμενη “πράσινη ανάπτυξη”

0
4257

Με επιστολή που υπογράφει ο Capt.Ευάγγελος Ν.Μ. Ρήγος. επίτιμος Πρόεδρος του International Hellenic Association(ΙΗΑ), διαψεύδονται πληροφορίες που τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο  και στην κοινωνία της Ψερίμου και της Καλύμνου ότι o ΙΗΑ φέρνει στην Ψέριμο ανεμογεννήτριες για υποτιθέμενη «πράσινη ανάπτυξη»

Παραθέτουμε ως έχει την επιστολή:

Είναι αδιανόητο να καταστρέφουμε το περιβάλλον στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο  και στην κοινωνία της Ψερίμου και της Καλύμνου ότι o ΙΗΑ φέρνει στην Ψέριμο ανεμογεννήτριες για υποτιθέμενη «πράσινη ανάπτυξη». Αυτές οι πληροφορίες όχι μόνο είναι αναληθείς αλλά και επιζήμιες για την ανάπτυξη και τον επανεποικισμό της Ψερίμου με Ψεριμιώτικες οικογένειες μέσω των προσπαθειών του IHA. Ορισμένοι κακόβουλοι και ανενημέρωτοι για τη δράση του ΙΗΑ στην Ψέριμο προσπαθούν να εκδιώξουν από την Ψέριμο μία οργάνωση που μέχρι σήμερα έχει προσφέρει το καλύτερο που μπορούσε για το ακριτικό νησί.

Το ΙΗΑ δεν είναι υπέρ μορφών πράσινης ανάπτυξης που μπορεί να βλάψουν το περιβάλλον, αλλά όπως θα διαβάσετε  παρακάτω είναι κάθετα εναντίον. Οποιαδήποτε προσπάθεια ή παρέμβαση της οργάνωσης στο νησί είναι σε πλήρη συννενόηση με την τοπική κοινωνία αλλά και τον καθ’ ύλην αρμόδιο φορέα, τον Δήμο Καλυμνίων και καμία πρωτοβουλία δεν αναλαμβάνεται αυθαίρετα ή αντίθετα με τη βούληση των κατοίκων του νησιού.

Στής 19 Οκτωβρίου, 2023 ο ΙΗΑ έστειλε αυτήν την  επιστολή (https://professors-phds.com/2023/10/19/59523/), υπογεγραμμένη από 133 άτομα,  κυρίως πανεπιστημιακούς από όλο τον κόσμο, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, αρχίζοντας με  «Είναι αδιανόητο να καταστρέφουμε το περιβάλλον στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης».

Το Συνέδριο «SMART ISLANDS» που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Ψέριμο, δεν αφορά μόνο την Ψέριμο αλλά όλα τα νησιά του Αιγαίου και Ιονίου.

Επιλέξαμε την Ψέριμο ως τόπο συνεδρίου  για να προβληθεί το νησί μέσω της δημοσιότητας που θα πάρει το συνέδριο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΙΗΑ στο ΙΗΑΗ[email protected]

Capt.Ευάγγελος Ν.Μ. Ρήγος.
επ. Πρόεδρος ΙΗΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ