Γ.Νικητιάδης: Στο πλευρό των 240 εργαζομένων- Υπάρχει λύση για τους εργαζόμενους στο Labranda. Να κινηθεί άμεσα η τράπεζα

2
4603

 

Γ.Νικητιάδης : «Υπάρχει λύση για τους εργαζόμενους στο Labranda. Να κινηθεί άμεσα η τράπεζα»

Στο πλευρό των 240 εργαζομένων και των οικογενειών τους του ξενοδοχείου Labranda στο Τιγκάκι της Κω, τάσσεται με σχετική δήλωση του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής και τ.Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης. Οι 240 εργαζόμενοι, μετά την πτώχευση της FTI συμφερόντων της οποίας είναι το προαναφερθέν ξενοδοχείο βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας.

Η δήλωση του κ. Νικητιάδη :

«Η τράπεζα και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς μπορούν και οφείλουν να δώσουν άμεσα λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι 240 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Labranda στην Κω. Το ξενοδοχείο μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του και είναι πολλοί που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το επιχειρηματικό  αυτό εγχείρημα.

Τόσο η τράπεζα, που έχει εκμισθώσει το ξενοδοχείο με τη μέθοδο του lease back, όσο και η Meeting Point Hellas έχουν κάθε λόγο για να μη διακοπεί η λειτουργία του ξενοδοχείου. Ανεξαρτήτως της τελικής κατάληξης που θα υπάρχει, οι νομικές προϋποθέσεις για να λειτουργήσει φέτος η ξενοδοχειακή μονάδας από τρίτο ενδιαφερόμενο φορέα αποτελούν πρόσφορη λύση. Καλούμε τόσο τη Eurobank όσο και τους εκπροσώπους της Meeting Point Hellas να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των εργαζομένων και να ενεργήσουν τάχιστα εκμισθώνοντας το ξενοδοχείο σε τρίτο φορέα, αφού διασφαλίσουν ότι ο όποιος ενδιαφερόμενος θα εγγυηθεί όλες τις θέσεις εργασίας και όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα του συνόλου των απασχολούμενων στο Labranda.

Σε κάθε περίπτωση η νέα υπουργός εργασίας θα πρέπει να θέσει σε προτεραιότητα το θέμα και να ασχοληθεί με  τη διασφάλιση των εργαζομένων στο Labranda της Κω.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τώρα οι εργαζόμενοι πού βρίσκονται στον δρόμο , εγκαταλελειμμένοι από όλες τις λεγόμενες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και φορείς, ΗΣΥΧΑΣΑΝΕ .

  2. καλά τα λες Γιώργο αλλά είσαι σε λάθος κόμμα. δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που ήξερες αυτό, τώρα έπρεπε να είσαι στη ΝΔ να προσφέρεις αλλά……

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ