Kατερίνα Γαβαλά : Δεν υπάρχει καμία νομοθεσία που να επιβάλλει απινιδωτές στα Ιατρεία

16
8523

Στην εκπομπή «ΜΑΖΙ στο KosTv» με τον Γιώργο Βενέρη μίλησε η Κατερίνα Γαβαλά Δ/τρια ΕΣΥ – Πρόεδρος Ι.Σ.ΚΩ και Αν.Γρ.Τομέα Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ.

Γαβαλά Κατερίνα αναφέρθηκε για τους απινιδωτές και το Νοσοκομείο Κω

«Δεν υπάρχει καμία νομοθεσία που να επιβάλλει απιδινωτές στα Ιατρεία σε κανένα απολύτως ιατρείο.
Τα ιατρεία θεωρούνται σημεία πρωτοβάθμιας παροχής φροντίδας υγείας οπότε δεν είναι υπηρεσίες που προσφέρουν τα επείγοντα περιστατικά.
Υπάρχει το ΕΚΑΒ που φωνάζουμε σε τέτοιες περιπτώσεις και προφανώς

 

Γαβαλά Κατερίνα αναφέρθηκε για τις Ευρωεκλογές του ΠΑΣΟΚ «

Δεν πιάσαμε το στόχο μας να βγούμε δεύτεροι –
Φυσιολογικό να υπάρχουν Φωνές εντός του ΠΑΣΟΚ για το τι έφταιξε.
Πρέπει να αναρωτηθούμε για πιο λόγο δεν έφτασε αυτό που θέλαμε να πούμε στον κόσμο.
Ορθός να συνεδριάσουν τα όργανα ώστε να γίνει μια ανασυγκρότηση του κόμματος.
Νομαρχιακές στα Δωδεκάνησα δεν ήταν συγκροτημένες και πρέπει να ξαναδημιουργήσουμε μια βάση και από κει και πέρα να πάμε παρακάτω.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δυστυχώς για εμάς έχουμε αφήσει την υγεία σε σας.Ξερεις κυρία μου σε πόσα σημεία του νησιού υπάρχουν απανωτές χωρίς κανένας απ’ αυτούς να έχει την υποχρέωση να το κατέχει;;;και μιλάς για γιατρούς που κάθε επίσκεψη είναι 40€-50€ γιατρούς που πλέον είναι δακτυλοδεικτουμενοι για την απουσία του στα ιατρεία τους.Και μάλιστα της συγκεκριμένης ειδικοτητας.Τυπικη ελληνική απάντηση,δεν υποχρεούνται…..άρα ας μη βάλουν έτσι;;;;ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ μ όλη τη σημασία της λέξης.Οποτε αν δεν έχουμε χειρουργούς στην Κω δεν μας επιβάλει κανείς να χούμε και χειρουργεια

  2. Γιατί το γενικεύεις;;;Ποιον προσπαθείς να καλύψεις;;;Δεν μιλάμε για ιατρεία(παιδιάτρου παθολόγου,γαστρεντερολογου)μιλάμε για καρδιολόγου.Οταν θες να αποκαλείσαι σοβαρός καρδιολόγος είναι αδιανόητο να μην έχεις απινιδωτη των 2.000€ στο γραφείο σου.Γιατι βλέπουμε τα αποτελέσματα.Εγω πάντως αν ήμουν καρδιολόγος δεν θα θελα να πεθάνει κανείς μέσα στο γραφείο μου εξαιτίας έλλειψης τόσο σοβαρού μηχανήματος.Τωρα συμπαρασταθειτε …

  3. Μέχρι να έρθει το έκαβ κυρία Γαβαλά ,γνωρίζεται πολύ καλά ,ότι σε τέτοιες περιπτώσεις που το έμφραγμα είναι οξύ ,δεν προλαβαίνει να προσφέρει βοήθεια ,ενώ εάν το συγκεκριμένο ιατρείο ,είχε απιδινωτη η βοήθεια θα ήταν άμεση ,τι δεν καταλαβαίνετε ??? .Πρέπει να το επιβάλει ο νόμος για να έχουν οι καρδιολόγοι ??????? Κ η ευθύνη τους ,ως γιατροί η ηθική ο όρκος ???? πάνε περίπατο ???? Κ γιατί όπως έμαθα κάποιο άλλοι καρδιολόγοι έχουν απιδινωτη ?? Θα μπορούσαν να μην έχουν βάση νόμου !!!! Είδατε λοιπόν με αυτό που έγινε στην περίπτωση μας ότι ήταν απαραίτητος ??????

  4. Δεν το σχολιάζω.
    Αλλα δεν κρατιέμαι.
    Γιατί τότε γέμισαν τον κόσμο σχολεία κλπ την στιγμή που υπάρχει!!! το ΕΚΑΒ?
    Ρε μην κοροϊδευομαστε μεταξύ μας.
    Τα παιδιά στους διασώστες έχουν σώσει κόσμο.
    Αν περιμέναμε το ΕΚΑΒ σωθηκαμε.
    Είναι επιτακτική ανάγκη έστω και εθελοντικά ΟΛΑ τα ιατρεία να εφοδιαστούν με απινιδωτες.
    Η πράξη έχει δείξει ότι ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ.

  5. αλήθεια τώρα κ Γαβαλά;;;;;
    αυτή είναι η δικαιολογία;;;;
    η νομοθεσία;;;;
    όπου θέλετε την επικαλείσται την νομοθεσία ..
    υπάρχουν και οι άγραφοι νόμοι
    υποχρέωση των ιατρείων είναι να έχουν απιδινωτες στα ιατρεία τους…ειδικά οι καρδιολόγοι…
    πάντα και παντού δικαιολογίες ΜΟΝΟ…

  6. Χρειάζεται νομοθεσία για το προφανώς αναγκαίο κυρία Πρόεδρε;
    Υπάρχει νομοθεσία για την τοποθέτηση απινιδωτών σε δημόσιους χώρους; Οχι.Κι όμως σώζουν ζωές.

  7. Αυτό που λένε μερικοί,πιο καλά να μασάς αντι να μιλάς. Θέλετε να μαζέψετε και ψήφους τρομάρα σας.

  8. Πρόσφατα επισκέφτηκα γιατρό σε μια μεσαίου πληθυσμού πόλη στην βόρεια Ελλάδα.Νομιζα ότι μπήκα σε πλήρως εξοπλισμένο γραφείο νοσοκομείου.Για εξέταση 1 1/2 ώρας κι αφού με ξεσκονισε μου πήρε 60€.Δεν θα θελα να σχολιάσω αν είχε απινιδωτη(φάτσα κάρτα στο εξεταστηριο).Προφανώς ισχύουν άλλοι νομοι στο εσωτερικό της χώρας.Οι δικοί μας εδώ έχουν μόνο ένα υπέρηχο κι ένα στηθοσκοπιο.Καλοφαγωμενη μας με τέτοια μυαλά.

  9. Άσχετο με το άρθρο και σαφέστατα διαφωνώ με την προσέγγιση ότι αφού δεν το λέει ο νόμος δεν είναι υποχρεωμένος ο γιατρός να έχει απινιδωτή. Αυτό είναι επιχείρημα για δικαστήριο.
    Η απορία μου είναι ποιός και κάθε πότε ελέγχει αυτούς που έχουν τοποθετηθεί αν είναι λειτουργικοί.

  10. Αυτό λέγεται συναδελφική αλληλεγγύη; Δυστυχώς ο τόπος μας έχει έλλειψη από ανθρώπους που θα ενδιαφερθούν για τους συνανθρώπους τους και για τον τόπο τους.

  11. Ούτε χρειαζόμαστε 3 οφθαλμιάτρους στο νοσοκομείο, ευχαρίστως σας διωχναμε και ανταλλάζαμε τη θέση σας με παθολόγο… Γιατί το προβλέπει ο νόμος… Είναι από τις φορές που καλύτερα να λέγατε «Δυστυχώς δεν το επιβάλλει ο νόμος» . Αλλά αν δεν δεν θα ασχολιόσαστε με την πολιτική…

  12. να μην γενικεύουμε, γιατί υπάρχουν καρδιολογοι με απινιδωτες στα ιατρεία.
    Θα διαφωνήσω με την πρόεδρο, τουλάχιστον τα καρδιολογικα ιατρεια πρέπει να έχουν απινιδωτες.
    Δεν εινσι πολυτέλεια.

  13. Κατερινάκι καλύτερα να υπάρχουν και στα ιατρεία γιατί όλοι πρώτα εκεί τρέχουμε. Τι να λέμε τώρα όταν πας στο νοσοκομείο και σου λέει ο γιατρός ότι πριν λίγο είχα φύγει και με ξαναφέρατε. Την επόμενη φορά θα βγάζουμε πρόγραμμα τραυματισμών για να βολεύονται όλοι . Είναι γλυκό το χρήμα τι να λέμε και η καρέκλα ζεστη. Τους ψηφίσαμε και μας απέδειξαν ότι δεν μπορούν για ακόμη μια φορά… Έτσι κι αλλιώς δεν είναι όλοι για όλα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ