Ρόδος: Απομακρύνθηκαν οι ξαπλώστρες στη θάλασσα και οι μεταλλικές κατασκευές από το beach bar – Δείτε βίντεο

2
7906

Η παραλία είναι προσβάσιμη για ελεύθερη χρήση από τους πολίτες – Ακόμη και μετά τη σφράγιση του χώρου, πελάτες και εργαζόμενοι συνέχιζαν τα πάρτι κόβοντας τις περιοριστικές κορδέλες

Προσβάσιμος για ελεύθερη χρήση από όλους τους πολίτες είναι πλέον ο χώρος του beach bar στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στη Ρόδο, που είχε τοποθετήσει παράνομα ξαπλώστρες ακόμα και μέσα στη θάλασσα και μεταλλικές κατασκευές.

Όπως διατάχθηκε, η επιχείρηση, με ευθύνη της, απομάκρυνε τις παράνομες ξαπλώστρες και τα κινητά αντικείμενα. Αν δεν το είχε κάνει μέχρι την Κυριακή το πρωί, η ευθύνη θα περνούσε στον Δήμο.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης, που πέρασε από αυτόφωρο και τέθηκε υπό κράτηση, πρόκειται να δικαστεί το μεσημέρι του Σαββάτου (8.6.2024), ενώ στην επιχείρηση έχει επιδοθεί πρόστιμο 28.560 ευρώ, ποσό τετραπλάσιο από αυτό που θα κατέβαλε ο επιχειρηματίας για έναν χρόνο, εάν είχε συνάψει σύμβαση.

Γιατί ενεργοποιήθηκε το αυτόφωρο

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι για λίγες ώρες μετά τη σφράγιση του χώρου, τα πάρτι συνεχίζονταν, καθώς πελάτες και εργαζόμενοι έκοβαν τις περιοριστικές κορδέλες που είχαν τοποθετήσει οι αρχές.

Γι’ αυτόν τον λόγο, μετά την παραβίαση της σφράγισης, που τοποθέτησε χθες Παρασκευή, η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου Α’ του Υπουργείου Οικονομικών και η Ελληνική Αστυνομία και απαγόρευε την πρόσβαση εντός του χώρου και την άσκηση οποιασδήποτε οικονομικής δραστηριότητας, η εισαγγελία ενεργοποίησε την αυτόφωρη διαδικασία.

Σήμερα μεταβαίνει στο νησί η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας κ. Ν. Κόλλια για συνέχιση του συντονισμού με τις τοπικές αρχές.

rodos-2

Επόμενα βήματα

Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα εκδοθεί το σχετικό πρωτόκολλο κατεδάφισης το οποίο θα διαβιβαστεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για εκτέλεση του.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία πιστοποίησης της παράνομης κατάληψης δημοσίου χώρου ολοκληρώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, την ΕΛΑΣ και την ΑΑΔΕ σε λιγότερο από 48 ώρες. Ήδη, την Τετάρτη το μεσημέρι οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν σε επιτόπιο έλεγχο στην επιχείρηση, όπου διαπιστώθηκε η παράνομη κατάληψη αιγιαλού και η εγκατάσταση 19 μεταλλικών κατασκευών εντός της θάλασσας. Στην συνέχεια προχώρησαν σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, συντάχθηκε η έκθεση αυτοψίας με το αντίστοιχο πόρισμα, η πράξη άμεσης απομάκρυνσης καθώς και η διαταγή σφράγισης και διακοπής λειτουργίας και οικονομικής δραστηριότητας του χώρου που παράνομα είχε καταληφθεί.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία και η σφράγιση του χώρου όπου έγινε παράνομη κατάληψη είναι ανεξάρτητη της απόφασης του δήμου Ρόδου για σφράγιση όλης της επιχείρησης, η οποία αναμένεται να εκτελεστεί στις 20 Ιουνίου.

rodos-1
rodos-3
rodos-4
rodos-5

Ειδήσεις σήμερα:

Το πανεπιστήμιο του How

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από το 2016 ο επιχειρηματίας κάνει ότι του αρέσει και δεν μπόρεσα πουθενά να βρω το όνομά του. Φοβερό βίσμα έχει ο άνθρωπος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ