Κ. Καΐσερλης: Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η πολιτική είναι δημοσιογραφία, λες και δεν παροικούμε στην Ιερουσαλήμ…

8
5393

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Παρακολουθούμε τι συνέβη στην συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκης στην δημοσιογράφο της Ρόδου κ. Ρένα Διακίδη  και μάθαμε από τον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό ότι ο κ. Κασσελάκης δεν σεβάστηκε μία δημοσιογράφο και μάλιστα γυναίκα και αποχώρησε από την συνέντευξη. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η πολιτική είναι δημοσιογραφία, λες και δεν παροικούμε στην Ιερουσαλήμ και δεν γνωρίζουμε τα θαύματα της….

Επειδή κάποιοι έχουν την εντύπωση  ότι μπορούν να μας δουλεύουν υποχρεώνομαι να  δημοσιεύω την επιστολή αγωνία μου που έστειλα από υποχρέωση σε όσους με εμπιστεύτηκαν ως πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου,  στις 31 Μαρτίου, στις δύο τοπικές εφημερίδες της Ρόδου εξ αιτίας της οικτρής οικονομικής κατάστασης του Δήμου της Ρόδου που με λύπησε βαθύτατα και την οποία επιστολή αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν!

Η επιστολή μου:

«Αγαπητοί φίλοι, (της Ροδιακής και της Δημοκρατικής Ρόδου) σας στέλνω τις δικές μου σκέψεις για την κατάσταση και την πορεία του νησιού που αγάπησα και θαύμαζα με την παράκληση να τις δημοσιεύσετε. Σας ευχαριστώ Κώστας Καϊσερλης πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου

«Δεν θα ξεχάσω τα πρώτα χρόνια της θητείας μου ως Δήμαρχος Κω το 1979. Τότε που σχεδόν μία φορά την εβδομάδα ερχόμουνα στη Ρόδο για να διεκπεραιώσω τις δημοτικές υποθέσεις, αφού τότε ο Δήμος της Κω δεν είχε ούτε έναν επιστήμονα!. Που την θαύμαζα, όπως την θαύμαζε και όλη η Μεσόγειος. Ποια Κύπρος και ποια Κρήτη! Ποια Μάλτα μπροστά της.

Και την ζήλευα, και έβαζα τα δυνατά μου να την φτάσω.

Και έρχεται σήμερα, μετά από μόλις σαράντα χρόνια, ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος και μας λέει περιχαρής για το  Ροδος CoLab με τα τριακόσια τόσα εκατομμύρια του, την ώρα που ο Δήμος της Ρόδου βγήκε στην πολιτική πιάτσα της πλατείας Συντάγματος και ζητά δανεικά!!!

Κοροϊδεύει ο κ. Περιφερειάρχης όσους μιλούσαν για την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και ποτέ τα εννιά χρόνια δεν κάθισε να κάνει μια μελέτη για την φέρουσα ικανότητα της Ρόδου και τι σημαίνει ισόρροπη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας και του πλούτου της.

Συμπράττει με την TUI για να στήσει μια ψεύτικη εικόνα και στην ουσία συμβάλλεται μονοπωλιακά ο παραγωγός με τον μεταπράτη και αγοραστή!. Ο παραγωγός που δεν έχει κανένα δικό του πρόγραμμα ανάδειξης του δικού του προϊόντος και των συμφερόντων του και ο αγοραστής που ήδη έχει σχεδιάσει τα προϊόντα που θα αγοράσει στα προσεχή είκοσι χρόνια για την δική του κερδοφορία……

Τα φούμαρα του κ. Περιφερειάρχη πάνε σύννεφο!  Λες και μιλάει σε ιθαγενείς για το πρόγραμμα του με άξονα μία ολιστική προσέγγιση στο περιβάλλον, ολιστική την λένε τώρα,  ενώ η καμένη Ρόδος  ακόμα βγάζει μαύρους καπνούς.

Και προσθέτει και για μια ολιστική προσέγγιση στην κοινωνία και την οικονομία την ώρα που όταν μπεις στο σούπερ μάρκετ ψάχνεις την τσέπη σου και όταν βλέπεις μπροστά σου την συντριβή των οικογενειακών τουριστικών επιχειρήσεων από τα Φαντς,  τα μεγαθήρια και τις αλυσίδες τύπου TUI.

Οι παραλίες, μας λέει, ότι θα ανασχεδιαστούν για να δέχονται άτομα με αναπηρία! Φοβερή επιστημονική και πρωτοπόρα ιδέα που την ανακάλυψε ο κ. Περιφερειάρχης την ώρα που μία, μία οι παραλίες ξεπουλιούνται και αποκλείονται από την ελεύθερη πρόσβαση.

Αφήστε και το καταπληκτικότερο στο άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα  Rhodes CoLab για τα πλαστικά απορρίμματα και για την ηλεκτροκίνηση. Τέτοιες ιδέες είναι μοναδικές όχι μόνο μεταξύ των 13 περιφερειών αλλά και σε όλα τα Βαλκάνια. Πουλιέται η αστική συγκοινωνία του Δήμου ΡΟΔΑ και θα της βάλουμε ηλεκτροκίνηση!

Rhodes CoLab λοιπόν, το ακούνε και χαίρονται οι ροδίτες γεωργοί και κτηνοτρόφοι της Ρόδου γιατί στο πρόγραμμα του προβλέπεται η αύξηση της παραγωγής κατά 50% μέχρι το 2025! Το ακούνε και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και χαίρονται γιατί θα υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης!. Και κάποιοι επώνυμοι αναρωτιούνται δυστυχώς μέσα τους, ποιος είναι ο λόγος που δεν γίνεται ο χωροταξικός σχεδιασμός, και γιατί δεν υπάρχει δημοκρατικός προγραμματισμός της ανάπτυξης στη Ρόδο. Και ο νέος Δήμαρχος της Ρόδου αντί να ξεσηκωθεί, κορδώνεται γιατί βγήκε  πρόεδρος των υπόλοιπων ψοφοδεών δημάρχων, αφού έτσι τους κατάντησαν.

Ο κ. Περιφερειάρχης λοιπόν βλέπει μπροστά του έναν Δήμο να παραπαίει. Τον Δήμο της Ρόδου!!. Τον Δήμο που στο παρελθόν ήταν πρώτος σε όλη την Ελλάδα, που φιλοξένησε αρχηγούς Κρατών και παγκόσμιας φήμης ανθρώπους. Το διαμάντι της Μεσογείου.

Τον ενιαίο Δήμο της Ρόδου που τα στελέχη της αυτοδιοίκησης, Νομάρχες, Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες αγωνίστηκαν για την δημιουργία του ώστε να ισχυροποιηθεί και να έχει τον αποκλειστικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην προστασία της υγείας και της περιουσίας των Ροδιτών.

Αυτόν τον πάλαι ποτέ ισχυρό Δήμο τον έχει μετατρέψει με τις δικές του ευλογίες υποτελή της εξουσίας του, εξαιτίας της μονοπρόσωπης συγκεντρωτικής περιφερειακής εξουσίας, αντί να αναγνωρίσει και να εμπιστευτεί μέσα από τον σεβασμό της κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης την τεράστια δύναμη που κρύβει ο λαός της Ρόδου και ο πλούτος του νησιού. Αντί να αποδεχτεί ότι ο συνταγματικός ρόλος της Περιφέρειας δεν είναι να υποκαταστήσει τον Δήμο.

Λυπάμαι για την Ρόδο που ζήλευα, του αείμνηστου Καραγιάννη του ΕΒΕΔ με την συλλογική του σκέψη, γιατί μπροστά στα μάτια των Ροδιτών χωρίς να μιλά και να αντιστέκεται κανένας  συντελείται ένα έγκλημα. Υφαρπάζεται και παραχωρείται η τοπική εξουσία της κοινωνίας της Ρόδου και ο πλούτος της σε μακρινές εξουσίες. Και κατά την πολιτική μου άποψη δυστυχώς  ένας Ροδίτης μετατρέπεται σε μητροκτόνο της γενέτειρας του.

Δυστυχώς το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι πολίτες, οι τοπικές αρχές του και οι φορείς τους από αφέντες ενός πανέμορφου και πλούσιου νησιού να μετατρέπονται σε ικέτες του κ. Περιφερειάρχη και των ανώνυμων επενδυτών για ένα κομμάτι  CoLab».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευτυχώς που είσαι έξυπνος και δεν σε έπιασαν.ΑΛΗΘΕΙΑ τώρα εσυ ο Καισερλης στηρίζεις και θα ψηφίσεις αυτό το πράμα;Τον Κασσελακη;Γιατί;Επειδή είναι αριστερός;Είναι παιδί του λαού;Βλέπεις το μέλλον της χώρας στα χέρια του και ενθουσιάζεσαι;Η απλά από μίσος στους άλλους;Το θέμα είναι αν θα πάρει ο Μητσοτάκης 32-33 και θα πανηγυρίζουν αν ο Κασσελακης πάρει τα μισά;Πάμε καλά;Όλοι ψήφο στο Μητσοτακη να απαλαγουμε από αυτά τα πράγματα ,Κασσελακιδες,Ανδρουλακιδες,Βελόπουλου,Νίκες Ζωές,κλπ.Μας αξίζει κάτι καλύτερο.Οσο επιβιώνουν αυτοί χαίρεται ο Μητσοτάκης.

  2. Ειπε ο Αυτοκράτορας της Κω ο σωτηρας του νησιου…ατε παιάκι μου πάνε πέσε καλα σου ηταν πχιο

  3. Γράφει κάτι ο άνθρωπος και εμείς κάνουμε κριτική στον Ολυμπιακό! Λέει κάτι για την Ρόδο και κρίνουμε τον καιρό. Και νομίζουμε ότι είμαστε σοβαροί και ότι κάτι κάνουμε…

  4. Τώρα μάλιστα μίλησε ο Καϊσερλή. Άσε μας μωρέ που παίζεις κι εσυ σαν το κασελω. Μακαρι να δούμε κασελω – Καϊσερλή μαζί στο ΣΥΡΙΖΑ. Η κωμωδία της χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ