Δήμος Χάλκης: Ο τιμώμενος Δήμος από όλη την Ελλάδα στην 3ή Εκθεση «Attica Green Expo»

0
3250

Ο Δήμος Χάλκης είναι ο τιμώμενος Δήμος απο ολη την Ελλάδα στην 3ή Εκθεση «Attica Green Expo» που πραγματοποιείται στο γήπεδο TAE KWON DO στο Παλαιό Φάληρο.

Στα πλαίσια της Έκθεσης, ο Δήμαρχος κ. Φραγκάκης Ευάγγελος συμμετείχε ως ομιλητής σε ειδική θεματική εκδήλωση με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη για την βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξή και ανέλυσε πως μπορεί να αναπτυχθεί ο θεματικός τουρισμός σε μικρούς και με ιδιαίτερη ταυτότητα προορισμούς της χώρας μας.

Ο κ. Φραγκάκης τονισε οτι η προσπάθεια για τον βιώσιμο τουρισμό είναι διαρκή και απαιτητική, χρειάζεται την προσπάθεια όλης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων για να διατηρηθεί το αρχιτεκτονικό και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του νησιού και να προστατεύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου που είναι η ηρεμία και η γαλήνη του, την οποία προσφέρει στους επισκέπτες του.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμου και Ανάπτυξης του Δήμου Χάλκης κ. Βασίλης Ρουσσάκης είχε την ευκαιρία, στα πλαίσια του τριημέρου, να συναντήσει και να συνομιλήσει με αρκετούς συμμετέχοντες και επισκέπτες της Έκθεσης και να αναλύσει το τουριστικό brand της Χάλκης, το Περιβαλλοντικό θαύμα της και να τους προσκαλέσει να επισκεφθούν το νησί για να το γνωρίσουν.

Την πρώτη ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης παρουσία του Υπουργού Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη και της Υπουργού Τουρισμού κα. Νίκης Κεραμεως οι διοργανωτές βραβευσαν τον Δήμο Χάλκης για την εξαιρετική προσπάθεια του τα τελευταία χρόνια να πετύχει την πλήρη απανθρακοποίηση του και τόνισαν ότι είναι ο μοναδικός προορισμός που προσπαθεί να το πετύχει αυτό πριν την οροσημη χρονολογία του 2050 που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για όλα τα κράτη μέλη της.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ