Η έναρξη του πανελλήνιου συνεδρίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, στο ξενοδοχείο «Kipriotis Hotels & KICC»

2
8247


Το 17ο Πανελλήνιο Επιστημονικό και Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, διεξάγεται με φυσική παρουσία συνέδρων και ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση (υβριδικός τρόπος στην Κω, πατρίδα του Θεού της Ιατρικής Ασκληπιείου και του πατέρα της σύγχρονης ιατρικής Ιπποκράτη, από τις 30 Μαΐου έως τις 02 Ιουνίου 2024. Στην έναρξη του συνεδρίου παρευρέθηκε η έπαρχος Κω Κωνσταντίνα Σβύνου και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Σταματία Κανταρζή.
Αυτό το καλοκαίρι, 20 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, μακρά η διαδρομή και ισχυρός ο συμβολισμός του τόπου. Νοσηλευτές, φοιτητές και λοιποί επαγγελματίες υγείας από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό θα ανταλλάξουν και φέτος επιστημονικά δεδομένα και κλινική εμπειρία, αναδεικνύοντας και εμπλουτίζοντας γνώσεις και συναισθήματα, ενδόμυχα αναζητώντας τη θεραπευτική επίδραση του Ασκληπιείου.
Το στοίχημα της επιστημονικής διοργάνωσης του φετινού Συνεδρίου της ΕΝΕ, προκύπτει από την ανάγκη οραματισμού του μέλλοντος μιας νοσηλευτικής η οποία, προέρχεται από σημαντικά άλματα στην εκπαίδευση και την παραγόμενη από την έρευνα γνώση και βρίσκεται στο παρόν της μετά-covid εποχής σε μια σκληρή επαγγελματική πραγματικότητα, όπου κυριαρχεί η υποστελέχωση, η έλλειψη κινήτρων και οι τάσεις φυγής των νοσηλευτών μακριά από το νοσοκομείο, το επάγγελμα αλλά και τον ασθενή.

Πηγη: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πέστε Μιράντα. Αυτοί είναι η αφρόκρεμα της νοσηλευτικής. Το κακό είναι ότι μας παίρνει όλους η μπάλα. Που θα πάει θα έρθει ο καιρός της Εσύ μπορεί να μας ειρωνευεσαι αλλά πραγματικά νιώθουν καημένοι κάποιοι σε αυτό το νοσοκομείο. Μεγάλη κουβέντα. Αν θές έλα να τα πούμε από κοντά. Θα με βρεις εκεί τρέχω όλη μέρα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ