“Έφυγε” από τη ζωή ο Παντελής Εργάς σε ηλικία 74 ετών ένας δεινός παραδοσιακός ψαράς της Καλύμνου

0
8371

‘Έφυγε” από τη ζωή ο Παντελής Εργάς σε ηλικία 74 ετών .

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε σήμερα Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, στις 4.00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής . Η ταφή έγινε στο Κοιμητήριο της Παναγίας των Λουβών.

Ο Παντελής ένας δεινός παραδοσιακός ψαράς, ήταν μία γνωστή χαρακτηριστική φιγούρα στο λιμάνι της Καλύμνου, άνθρωπος της πιάτσας αγαπητός, λαϊκός, απλοϊκός, λεβέντης, αυθεντικός, που έγινε και καρτ ποστάλ, διαφημίζοντας την Κάλυμνο στα πέρατα του κόσμου.

Γεννημένος στην Κάλυμνο ,στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, από οικογένεια ψαράδων, από μικρή ηλικία εξοικειώθηκε και αγάπησε τη θάλασσα και το ψάρεμα που αποτελούσαν τρόπο ζωής του.

Ποιός δεν θυμάται τον Παντελή, έναν βιοπαλαιστή της ζωής και της θάλασσας, καθισμένο στην παραδοσιακή γυαλάδικη βάρκα του, συνήθως απέναντι από το Επαρχείο, να φτιάχνει τα παραγάδια του και να αποτελεί πόλο έλξης για φωτογράφηση από τους διερχόμενους επισκέπτες του νησιού, που ήθελαν στο πρόσωπο του να απαθανατίσουν τον Καλύμνιο παραδοσιακό ψαρά.

Ποιός δεν θυμάται τον Παντελή όταν επέστρεψε από το κουραστικό ψάρεμα, συνήθως ξυπόλυτος, να μεταφέρει τη ψαριά του με ένα παλιό μηχανάκι σε Ιχθυοπωλεία, ή να επιλέγει κάποιο μεγάλο ψάρι και να το γυρνά για λοταρία.

Βέβαια ο απρόσμενος και άδικος θάνατος του μοναχογιού του Μικέ σε τροχαίο δυστύχημα πριν μερικά χρόνια, ήταν ένα μεγάλο χτύπημα για τον Παντελή και την οικογένεια του.

Καλό ταξίδι Παντελή.

Το kalymnos-news.gr και οι συνεργάτες του εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια τους στη σύζυγο ,τα αδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς.

Σ.Σ : Ευχαριστούμε τον ιατρό Γιάννη Κουλλιά που μας διέθεσε τη φωτογραφία του Παντελή μέσα στη βάρκα του.

Πηγή: https://kalymnos-news.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ