Γ. Παππάς: «Ρόδος, Κάρπαθος, Σύμη και Αστυπάλαια, προς μείωση αντικειμενικών τιμών ακινήτων»

0
2089

 

Σε σύνολο δώδεκα δήμων ανά την Ελλάδα, τέσσερις  τελικά,  είναι αυτοί από τα  Δωδεκάνησα, οδεύουν προς εφαρμογή μείωσης  αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, μετά και τις σχετικές ενστάσεις που έχουν υποβληθεί.

Όπως έγινε γνωστό προ ημερών, μετά από την παρέμβαση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά, προς τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, έγιναν δεκτές, οι αιτήσεις συνολικά, τεσσάρων δήμων της Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα, αυτών, της Ρόδου, Καρπάθου, Σύμης και Αστυπάλαιας.

Σύμφωνα με τις διαδικασίες, τα νησιά που έχουν τις προϋποθέσεις, μετά την αποδοχή ενστάσεων, με το επιχείρημα ότι, οι αντικειμενικές τιμές ακινήτων, είναι δυσανάλογες των εμπορικών, υπερβαίνοντας αυτές,  κατά πολύ, οδηγούνται στην επόμενη φάση.

Μετά την επιλογή των 12 περιοχών ανά την Ελλάδα και το ενδιαφέρον του κ. Παππά, ο ίδιος, ενημερώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, για το ότι τα τέσσερα, προαναφερόμενα  νησιά της Δωδεκανήσου,  εντάσσονται στις περιοχές όπου, οι διαδικασίες μείωσης αντικειμενικών αξιών, θα επηρεάσουν και το ύψος καταβολής του ΕΝΦΙΑ.

Από το Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ