«Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

0
2603

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των εκτιμητικών επιτροπών του Υπουργείου Οικονομικών, δικαιώθηκαν στις ενστάσεις που είχαν υποβάλλει τεκμηριωμένα οι Δήμοι Καρπάθου, Σύμης, Αστυπάλαιας και Ρόδου, γεγονός που σημαίνει ότι θα μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες σε κάποιες από τις περιοχές των Δήμων για τις οποίες υποβλήθηκαν ενστάσεις.

Για την Κάρπαθο αναμένονται μειώσεις σε Βωλάδα, Κυρά Παναγιά, Μενετές, Σπόα και στην κοινότητα Πυλών ενώ στη Σύμη σε περιοχές του οικισμού, στο Πέδι και στον Εμπορειό.

Στη Ρόδο σε Θεολόγο, Παστίδα, Κρεμαστή και σε περιοχές της πόλης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, θα υπάρξουν νέες εκτιμήσεις για να προσδιοριστούν οι νέες αντικειμενικές αξίες, που θα ισχύσουν μετά την υπογραφή και επικύρωση τους από τον Υπουργό Οικονομικών.

Η μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε αυτές τις περιοχές θα σημαίνει μείωση και μιας σειράς φόρων που σχετίζονται με τα ακίνητα, όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο Φόρος Μεταβίβασης Ακινήτων, οι φόροι χρησικτησίας, ανταλλαγής – συνένωσης οικοπέδων και διανομής ακινήτων, το ΤΑΠ, το πρόσθετο τέλος μεταγραφής συμβολαίων, οι φόροι κληρονομιάς, τα πολεοδομικά πρόστιμα κ.α.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ