ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Φώφη Γεννηματά στην Κάλυμνο: Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στο σπίτι μου ανάμεσα σας

1
573

Λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα ,το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 , έφτασε στην Κάλυμνο με το καταμαράν «Δωδεκάνησος εξπρές»  προερχόμενη από Ρόδο η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής  Φώφη Γεννηματά.

Την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής συνόδευαν οι Βουλευτές και πρώην Υπουργοί Δημήτρης Κρεμαστινός και Κώστας Σκανδαλίδης, ο Καλυμνιακής , καταγωγής Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο εκπρόσωπος τύπου Παύλος Χρηστίδης,  το μέλος του τομέα Υγείας Κατερίνα Βουρεξάκη και η Περιφερειακή σύμβουλος Ελευθερία Φτακλάκη.

Στην προβλήτα υποδέχτηκαν την Φώφη Γεννηματά η Πρόεδρος της ΝΕ ΒΣ Δωδεκανήσου Κατερίνα Γαβαλά,ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης  και τοπικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Στις 6.30 το απόγευμα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ισογείου του Πνευματικού Κέντρου, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πραγματοποίησε πολιτική ομιλία . Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της ΝΕ ΒΣ Δωδεκανήσου Κατερίνα Γαβαλά.

Η Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε την ομιλία της λέγοντας : Είναι μεγάλη χαρά μου γιατί βρίσκομαι για πρώτη φορά σε αυτό το όμορφο νησί ανάμεσα σας και που από εδώ είναι και ο νέος Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής ο Μανώλης και ως Δωδεκανήσια αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στο σπίτι μου ανάμεσα σας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ με την άφιξη της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ  στην Κάλυμνο ,τα κύρια σημεία της ομιλίας της αλλά και δηλώσεις από τους βουλευτές και πρώην Υπουργούς Δημήτρη Κρεμαστινό και Κώστα Σκανδαλίδη και τον Γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκη στην κάμερα του kalymnos-news.gr  σε επόμενη ανάρτηση μας.

Να σημειώσουμε ότι μετά το τέλος της ομιλίας η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συνατήθηκε με αντιπροσωπεία σπογγαλιέων οι οποίοι της εξέθεσαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και κινδυνεύουν να δέσουν τα σκάφη τους, με τα νέα μέτρα που έχουν επιβληθεί για τήρηση ηλεκτρονικού ημερολογίου και την υποχρεωτική ναυτολόγηση Επιτηρητή .

Ρεπορτάζ από την επίσκεψη της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στην Κάλυμνο (video)

Λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα ,χθες  Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 , έφτασε στην Κάλυμνο με το καταμαράν «Δωδεκάνησος εξπρές»  προερχόμενη από Ρόδο η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής  Φώφη Γεννηματά.

Την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής συνόδευαν οι Βουλευτές και πρώην Υπουργοί Δημήτρης Κρεμαστινός και Κώστας Σκανδαλίδης, ο Καλυμνιακής , καταγωγής Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο εκπρόσωπος τύπου Παύλος Χρηστίδης,  το μέλος του τομέα Υγείας Κατερίνα Βουρεξάκη και η Περιφερειακή σύμβουλος Ελευθερία Φτακλάκη.

Στην προβλήτα υποδέχτηκαν την Φώφη Γεννηματά η Πρόεδρος της ΝΕ ΒΣ Δωδεκανήσου Κατερίνα Γαβαλά,ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης  και τοπικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Στις 6.30 το απόγευμα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ισογείου του Πνευματικού Κέντρου, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πραγματοποίησε πολιτική ομιλία . Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της ΝΕ ΒΣ Δωδεκανήσου Κατερίνα Γαβαλά.

Δείτε στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς με στιγμιότυπα από την άφιξη της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ  στην Κάλυμνο ,τα κύρια σημεία της ομιλίας της, αλλά και δηλώσεις από τους βουλευτές και πρώην Υπουργούς Δημήτρη Κρεμαστινό και Κώστα Σκανδαλίδη και τον Γραμματέα Μανώλης Χριστοδουλάκη στην κάμερα του kalymnos-news.gr

Οι σφουγγαράδες της Καλύμνου ενημέρωσαν την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά για τo πρόβλημα που κρατά τα σκάφη τους δεμένα

Μετά την ομιλία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά ,χθες Σάββατο βράδυ 3 Νοεμβρίου 2018 στην Κάλυμνο, αντιπροσωπεία των σπογγαλιέων του νησιού συναντήθηκε μαζί της και την ενημέρωσαν για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, με αποτέλεσμα 40 σκάφη να παραμένουν δεμένα και να μην του δίνεται απόπλους λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, τα σκάφη θα πρέπει να έχουν ηλεκτρονικό ημερολόγιο καθώς και  ναυτολογημένο στο πλήρωμα ειδικότητας Επιτηρητή. Μάλιστα το πτυχίο του Επιτηρητή που απονέμεται από τη Σχολή Δυτών δεν αναγνωρίζεται.

Όπως ανέφεραν οι Σπογγαλιείς στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, έχουν εδώ και ένα μήνα υποβάλλει σχετικό αίτημα για να τους δοθεί παράταση ενός έτους, προκειμένου να υπάρξει ο χρόνος προσαρμογής τους στα νέα μέτρα ,χωρίς μέχρι σήμερα να πάρουν απάντηση. Αποτέλεσμα αυτής της ακθυστέρησης είναι 40 και πλέον σκάφη να παραμένουν δεμένα και 150 οικογένειες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Η Φώφη Γεννηματά υποσχέθηκε ότι θα δει το θέμα και θα το φέρει και στη Βουλή αν χρειαστεί.

Πηγή: kalymnos-news.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ