Η αναπαράσταση του εθίμου του Λαζάρου, από το Λύκειο Ελληνίδων Κω

0
264


Σε μια ατμόσφαιρα συγκίνησης, οι μικροί μαθητές του Λυκείου Ελληνίδων Κω έδωσαν σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου, μια ξεχωριστή «πρώτη γεύση» της Μεγάλης Εβδομάδας.
Με ευλάβεια, συμμετείχαν ενεργά στα έθιμα και τις παραδόσεις της περιόδου του Πάσχα, τιμώντας μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε ανήμερα το Σάββατο του Λαζάρου, 12 Απριλίου 2025, προσέφερε μια μοναδική ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να βιώσουν την πνευματικότητα της ημέρας.
Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κω, κυρία Τέτη Φάκκου, αναφέρθηκε στην σημασία του εθίμου του Λαζάρου, τονίζοντας τη συμβολή του στην προετοιμασία για τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου.
Στη συνέχεια, η δασκάλα των παιδιών, κυρία Αρετή Φράγκου, καθοδήγησε τα παιδιά για την αναπαράσταση του θαύματος της Ανάστασης του Λαζάρου, μεταφέροντας με παραστατικό τρόπο το μήνυμα της νίκης της ζωής επί του θανάτου.
Την εκδήλωση πλαισίωσε μελωδικά η χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Κω, υπό την καθοδήγηση της Δασκάλας μουσικής , κ.Ιωάννας Αμαπτζίδου.

Πηγη: https://www.kostv.gr/nea/koinwnika/37093-lykeio

Το Λύκειο Ελληνίδων Κω, αναβίωσε το έθιμο του Λαζάρου

Ρεπορτάζ  Ξανθίππη Αγρέλλη                     (Κως -12/4/2025-)

 

Στην φιλόξενη αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικό Κω, το απόγεια του Σαββάτου, το Λύκειο Ελληνίδων Κω, τήρησε το έθιμο του Λαζάρου. Παρόντων  των Θρησκευτικών, Στρατιωτικών  και πολιτικών αρχών,  η πρόεδρος κ. Σταματία Φάκκου,  υποδέχτηκε τους καλεσμένους της και αναφέρθηκε στην σημασία του εθίμου,  για τα Λαζαράκια. Ακολούθησε  η αναπαράσταση της  Ανάστασης του Λαζάρου,  από μαθητές  και μαθήτριες, που έψαλλαν και τα ανάλογα κάλαντα.   Έπειτα  μοιράστηκαν τα παραδοσιακά Λαζαράκια και η εκδήλωση έκλεισε, με ζεστό ρόφημα.                 Ξανθίππη Αγρέλλη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ