Ρόδος: Θεμελιώθηκε σήμερα ο νέος ενοριακός Ναός της Ιαλυσού

0
2183

Το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ὀκτωβρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος προέστη της τελετής θεμελιώσεως του νέου ενοριακού Ναού της Ενορίας Ιαλυσού επί της οδού Ηρακλειδών (παλαιό Φυτώριο), σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε γι᾽ αυτό τον σκοπό από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε ότι η ανέγερση ενός νέου ενοριακού Ναού αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της Ιαλυσού, το οποίο τέθηκε σε αυτόν ήδη κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Ενορία το έτος 2004, αίτημα το οποίο σήμερα με την τελετή της θεμελιώσεως αρχίζει να υλοποιείται, μετά την εξασφάλιση της απαιτούμενης αδείας από την αρμόδια υπηρεσία Ναοδομίας Κρήτης-Δωδεκανήσων.

Ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκομένους φορείς για την έκδοση της πολεοδομικής αδείας, ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, ο οποίος προΐσταται του Συμβουλίου Ναοδομίας, τους Μηχανικούς και Αρχιτέκτονες για την εκπόνηση της μελέτης, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και ευχήθηκε τα δέοντα για τη γρήγορη αποπεράτωση του έργου.

Βασίλης Α. Υψηλάντης: «Εξαιρετικά σημαντικό το Ποιμαντορικό έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου»

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης παρέστη χθες στη θεμελίωση του νέου Ιερού Ναού στην Ιαλυσό Ρόδου. Ενός σημαντικού έργου, όνειρο ετών των πιστών της Ρόδου, το οποίο χάρη στις ενέργειες του Μητροπολίτη μας υλοποιείται.
Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης λαβών τον λόγο εξέφρασε τη χαρά του για την θετική εξέλιξη στη δημιουργία μιας νέας εκκλησίας στο νησί της Ρόδου και εξήρε το ποιμαντικό έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου.

Γιάννης Παππάς: « Με την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ρόδου, ο Αγιασμός Θεμελίωσης του νέου Ναού στην Ιαλυσό»

«Με χαρά και ικανοποίηση, παραβρέθηκα στον Αγιασμό Θεμελίωσης του νέου Ναού στην Ιαλυσό.  Και είμαι υπερήφανος, διότι, συνέβαλα με όλες μου τις δυνάμεις, στην ευόδωση των διαδικασιών, με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις  στα αρμόδια υπουργεία και τη συνεχή επαφή με τις υπηρεσίες» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ. – τ.  Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς, μετά την τελετή, με την ευλογία του Σεβασμιώτατου  Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου.

«Οι διαδικασίες  για την ανοικοδόμηση ναού, κάνουν τις προσπάθειες, ακόμα πιο δραστικές, καθώς οι Δωδεκανήσιοι, σέβονται κάθε τι που εκπροσωπεί τη θρησκεία.  Ο Σεβασμιώτατος, τόνισε τη μεγαλοπρέπεια και τον εμβληματικό χαρακτήρα που πρέπει να έχουν τα σχολεία και οι εκκλησίες, όπως ακριβώς γινόταν σε προηγούμενες εποχές, καθώς είναι σημεία αναφοράς, σύμβολα παιδείας και θρησκείας.

Συμπεραίνουμε από τα λόγια αυτά, ότι στο συγκεκριμένο σημείο, που είναι εμφανέστατο από χιλιάδες διερχόμενους καθημερινά, θα κατασκευαστεί ένας ναός – κόσμημα, αντάξιος των προσπαθειών και της πίστης μας. Εξίσου εμβληματικοί, είναι για τα νησιά μας οι Άγιοι που θα τιμηθούν στη νέα Τρισυπόστατη Εκκλησία, οι  Ισαπόστολοι Κωνσταντίνος και Ελένη, οι  Άγιοι Πάντες και ο  Όσιος Χριστόδουλος της Πάτμου.

Επί πλέον και στα δύο Παρεκκλήσια, που θα τιμηθούν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Κύριλλοs και οι Άγιοι Δέκα Μάρτυρες εν Κρήτη. Οι διαδικασίες κατασκευής  του ναού, είναι σε εγρήγορση, με κοινό στόχο, να ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα» τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ