Θεία Λειτουργία και Λιτανεία στον Προφήτη Ηλία στη Νότια Ρόδο για την παρατεταμένη ανομβρία

0
29

Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία Λιτανεία για να σταματήσει η παρατεταμένη ανομβρία, έγινε σήμερα το πρωί στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, στη Νότια Ρόδο.

Σύσσωμη οι πρόεδροι των κοινοτήτων της περιοχής μαζί με εκπροσώπους των συμβουλίων τους αλλά και τον Αντιδήμαρχο Νότιας Ρόδου και Πρωτογενούς Ανάπτυξης κ. Θωμά Κώστα, μαζί με πιστούς συγκεντρώθηκαν στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Αρνίθα και Ίστριος.

Στις επτά περίπου το πρωί ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά έγινε Λιτανεία και δέηση για τη βροχή.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κώστας ο οποίος είναι και αγρότης εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την παρατεταμένη ανομβρία η οποία είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο τα θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αγρότες της περιοχής αλλά και οι κάτοικοι από την κατάσταση αυτή είναι αρκετά και σοβαρά.

«Πολλοί αγρότες έχουν σταματήσει να καλλιεργούν αφού λόγω της ζέστης και της έλλειψης νερού δεν υπάρχει δυνατότητα, ενώ πέρα από την άρδευση υπάρχει πρόβλημα και με το πόσιμο νερό, αφού υπάρχουν χωριά που δεν έχουν νερό να πιουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ