Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και μεγάλο αριθμό προσκυνητών ο εσπερινός και η πάνδημη λιτάνευση της εικόνας του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Καρδάμαινα | Προχείριση σε Αναγνώστη του Ευάγγελου Παλούμπη

0
9583
Συνεργάτης aegeanews.

Με τη δέουσα επισημότητα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και με μεγάλο αριθμό προσκυνητών για άλλη μια χρονιά εψάλη ο πανηγυρικός εσπερινός του Γενεσίου της Θεοτόκου και πραγματοποιήθηκε η πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στην Παναγία στην Καρδάμαινα, που αποτελεί ορόσημο της λατρευτικής μας παράδοσης για το μήνα Σεπτέμβριο.

Στον εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ πλαισιωμένος από τον αρχιερατικό επίτροπο και Ιερατικό Προϊστάμενο Καρδάμαινας π. Αντώνιο Κασσιώτη, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη  π. Διονύσιο, τον π. Νικόλαο Γρύλλη, τον π. Ηλία Καμπάκη, τον π. Αναστάσιο Τσουκνιά , τον π. Περικλή Πουλεντση, τον π. Βαγιανό Ιωάννη Κώστογλου και τον π. Κλεάνθη Μαρούσκο.
Έψαλλαν χοροί ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη καθηγητή και Πρόεδρο των Ιεροψαλτών Κω Γιώργο Σακελλη και τον Δημήτρη Τανάγρα, με τους Σεβαστιανό Παναγιώτου, Γιώργο Μιαούδη, Γιάννη Γιωργαλλή, Ηλία Δανά, Ευάγγελο Παλούμπη.

Τον πανηγυρικό εσπερινό  παρακολούθησαν ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, η έπαρχος Κω Νισύρου Ντίνα Σβυνου, ο Αστυνομικός διευθυντής της Β Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Εμμανουήλ Καζαμιας, ο πρόεδρος της κοινότητας Καρδάμαινας Γιώργος Ψυρης, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κρητικός, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ευτυχία Σταθοπούλου, ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Ευτέρπη Παπαχρήστου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, πρόεδροι και μέλη Τοπικών Κοινοτήτων, συλλόγων και φορέων και πλήθος πιστών. Στην λατρευτική πομπή λιτάνευσης της εικόνας συμμετείχε πλήθος κόσμου ..

 

Ο Σεβασμιώτατος  προχείρισε σε Αναγνωστη, ένα νέο χαρισματικό παιδί ,τον νεαρό μαθητή Ευάγγελο Παλούμπη ο οποίος είναι ι μικρότερος ηλικιακά ιεροψάλτης στο νησί μας.

Ακολούθησε η Λιτάνευση  της Ιεράς Εικόνας του Γενεσίου της Θεοτόκου στους δρόμους της Καρδάμαινας με τις δέουσες τιμές συνοδεία της Φιλαρμονικής Κω, υπό την διεύθυνση του μαέστρου της  Νίκου Γκαναβούρα.

Το πρωί της Κυριακής εψάλη ο Όρθρος και τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία λειτουργία της εορτής προεξάρχοντος του Σεβασμιώτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ με συλλειτουργούς τον Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Παριάρο και τον Ιερατικό Προϊστάμενο του ιερού ναού π. Αντώνιο Κασσιώτη.
Έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης καθηγητής Γιώργος Σακέλλης, με τους Σεβαστιανό Παναγιώτου, Ευάγγελο Παλούμπη, Παναγιώτη Κούβελο, Γιάννη Κουζούκα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ