Γλυκιά μας Παναγία, τι δώρο θέλεις; Γράφει η κ. Αικατερίνη Σώκιαλη-Κίννα

1
3796

Γλυκιά μας Παναγία,  τι δώρο θέλεις;

Αύγουστος ο μήνας της Παναγιάς.

Δεκαπενταυγουστος, Πάσχα του καλοκαιριού.

15 Αυγούστου η κοίμηση της Παναγίας.

Χαρά, γιορτή και πανηγύρι.  Πέρασμα από την φθορά  στην αφθαρσία, από την γη στον ουρανό, από τον θάνατον, στην αιώνια ζωή.

Στην κοίμηση της γλυκοσωπαίνει,  κοιμάται, μα αφουγκράζεται κάθε ψυχή που την αποζητά. Είναι λιμάνι, καταφύγιο, σκεπή, βοήθεια  και μεσιτεία ολόθερμη προς τον φιλάνθρωπο Θεό.  Μάνα για τα παιδιά της. Μάνα όλου του κόσμου.

Η Παναγία ικετεύει και ο Χριστός ακούει και απαντάει. Αν κάθε Αγίου την πρεσβεία την δέχεται κατά χάρη,  της Μητέρας Του, την δέχεται κατά χρέος,  μας λέει ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης.

Παναγία, Μεγαλόχαρη,  μεγάλη Μάνα μας γλυκιά. Εσύ που τον Χριστό κλείνεις στοργικά μέσα στην αγκαλιά σου, και σε κοιτά και τον κοιτάς.  Μίλα Του μυστικά,  για κάθε έναν από εμάς , που σε παρακαλούμε να μας χαρίζει στην καρδιά,  αιώνια χαρά.

Παναγία Κεχαριτωμένη από βαθειά ευγνωμοσύνη, δώρο θέλουμε να σου προσφέρουμε.  Τι δώρο θέλεις Παναγία μας ;

Ναι . Θέλω υπακοή στον Υιό μου και Θεό μου . Υπακοή στο Ευαγγέλιο Του , υπακοή στην θεία διδασκαλία Του και στην άπειρη Αγάπη του. Να ζείτε με καθαρότητα Ψυχής.

Υπεραγία Θεοτόκε Μάνα του κόσμου,  σώσε μας και κράτησε μας από τον κατήφορο, πριν είναι αργά.

Χαρούμενο Δεκαπενταύγουστο .

Αικατερίνη Σώκιαλη Κίννα

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. πιστός Χριστιανός ο Πα-Τέρας που βίαζε και βιντεοσκοπουσε την κόρη του.

    https://www.newsit.gr/ellada/sparti-pistos-xristianos-arnitis-tou-koronoiou-kai-opados-theorion-synomosias-o-pateras-pou-katigoreitai-oti-viaze-tin-9xroni-kori-tou/4154214/
    Αγαπητή μου δασκάλα ξέρεις πόσοι υποκριτές νηστεύουν και θα πάνε να μεταλάβουν και να εκκλησιαστούν,ενώ είναι ψεύτες, ορκίζονται ψέματα, υποκρίνονται,κάνουν τον καλό σε όλους αλλά μαχαιρώνουν από πίσω.. επώνυμοι κιόλας που θεωρούν τους εαυτούς τους καλούς χριστιανούς.
    πώς να συγχωρεθούν τέτοιοι άνθρωποι;
    απ’ το απλό ψέμα και την απλή υποκρισία ξεκινούν τα εγκλήματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ