Κοσμοσυρροή στο μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι των Αγίων Πάντων Κω

3
11241


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εψάλη απόψε ο εσπερινός της εορτής των Αγίων Πάντων Κω στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο ιερό ναό στην περιοχή Παραδείσι, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ.κ Ιερεμία, υον οποίο πλαισίωναν ο Γενικός Αρχιερατικός και ο Ιερός κλήρος.

Παρουσία του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά,  της Αντιδημάρχου Σταματίας Κανταρζή και του Προέδρου της Κοινότητας Ασφενδιού Σεβαστιανού Παρβέρη.

Αμέσως μετά ακολούθησε το καθιερωμένο μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι με πολύ κόσμο, χορό και διασκέδαση με την παραδοσιακή ορχήστρα των Δημήτρη Κεφαλιανού (βιολί), Νίκου Μάμμη (λαούτο) και Στέφανου Κώστογλου (λύρα).

Η Κυριακή των Αγίων Πάντων ακολουθεί την Κυριακή της Πεντηκοστής και είναι η τελευταία μέρα του Πεντηκοσταρίου. Κλείνει με αυτήν ο κύκλος των κινητών εορτών του Πάσχα, που ξεκινάει με την αρχή του Τριωδίου, περιλαμβάνει τη Μεγάλη Σαρακοστή, τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα και εκτείνεται σε όλο το Πεντηκοστάριο. Συνολικά 18 εβδομάδες. Από σήμερα ξαναμπαίνουμε στη σειρά του σταθερού ετήσιου εορτολογικού κύκλου. Στις καθημερινές εκκλησιαστικές ακολουθίες αρχίζει η ανάγνωση του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου και των επιστολών του αποστόλου Παύλου.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ