Ένα πανέμορφο ψηφιδωτό κοσμεί την είσοδο των γραφείων της Ιεράς Μητρόπολης Κώου και Νισύρου

4
4365


Ένα πανέμορφο ψηφιδωτό το οποίο απεικονίζει το νησί της Κω, κοσμεί πλέον την είσοδο των γραφείων της Ιεράς Μητρόπολης Κώου και Νισύρου.
Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αποτελείται από 16 κομμάτια, με περίπου 130.000 μαρμάρινες ψηφίδες και έχει συνολικό εμβαδόν 16 τετραγωνικώ μέτρων. Κάθε κομμάτι ζυγίζει 80 κιλά, επισήμανε ο κ.Χατζηδαυίδ.
Δημιουργοί του έργου είναι ο κ. Δαυίδ Χατζηδαυίδ και η κυρία Αντωνία Σκαλέρη, ενώ στην τοποθέτηση του έργου καθοριστική ήταν η συμβολή των συμπολιτών μας Κώστα Πισσάρη, Σάββα Φουρτούνη και Νικήτα Χαδούλη, ενώ το ψηφιδωτό ήταν χορηγία του Κώου ομογενή Βένου Χατζηδαυίδ, ο οποίος απεβίωσε στην Αυστραλία.
Ερωτηθείς για το επόμενο έργο του, ο κ.Χατζηδαυίδ ανακοίνωσε πως θα το παρουσιάσει το επόμενο διάστημα μαζί με τον δήμαρχο Κω θεοδόση Νικηταρά , το οποίο θα τοποθετηθεί στο λιμάνι Μανδρακίου, μαζί με την γνωστή άγκυρα που υπήρχε στο λιμάνι προ σεισμού.
Ο κ. Χατζηδαυίδ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κκ.Ναθαναήλ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, ως διευθυντής του εργαστηρίου ψηφιδωτών της Ιεράς Μητροπόλεως, ένα εργαστήρι το οποίο έχει αυτή τη στιγμή 61 μέλη και στις 17 Μαρτίου στην πνευματική εστία θα δοθούν τα πιστοποιητικά σε όσους έχουν ολοκληρώσει τον επιμορφωτικό κύκλο.
Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος εξήυρε το έργο των μαθητών του Εργαστηρίου ψηφίδας της Ιεράς Μητροπόλεως, που υπάρχει χάρη στη καλή συνεργασία της Αστικής εταιρείας «Ιπποκράτης» και του δήμου της Κω, με την Μητρόπολη.

πηγή: https://www.kostv.gr

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαιρετικη δουλεια. Εξαιρετικο να βλεπουμε την τεχνη του ψηφιδωτου να ανθει στο νησι μας. Δυο ενστασεις: πρωτον το σχη μα θα προτιμουσα στρογγυλο το τετραγωνο το ριχνει και το κανει να φαινεται σαν ταπητας και δευτερον η αναγραφη του ονοματος του νησιου οφειλε να ειναι στα ελληνικα το να γραφεται στα αγγλικα το κατεβαζει σε κατι κυριως τουριστικο

  2. Είναι πραγματικά όμορφο! γιατί όμως το ΚΩΣ είναι μόνο στα αγγλικά; θα μπορούσε σε κάποιο σημείο να «χωρέσει» και στα ελληνικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ