Δείτε live εικόνα από την Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ
– Το Ιράν ζήτησε συνομιλίες κι εγώ δέχτηκα, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ιστοσελίδα The Atlantic, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι ηγέτες της Τεχεράνης που δεν ήθελαν διαπραγματεύσεις, «έχουν φύγει». Δεν προσδιόρισε ωστόσο πότε και σε ποιο επίπεδο θα γίνουν οι συνομιλίες αυτές.
– Τραμπ για την επίθεση στο Ιράν: «Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει την επιτυχία που έχουμε, 48 ηγέτες έχουν εξαφανιστεί με μία μόνο επίθεση», δήλωσε και επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι «αν δεν κάναμε επίθεση θα είχαν πυρηνικό όπλο μέσα σε δύο εβδομάδες οι Ιρανοί». (Διαβάστε εδώ)
– Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι τρία μέλη των ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν εν ώρα μάχης και άλλα πέντε έχουν τραυματιστεί σοβαρά. (Διαβάστε εδώ)
– Μόλις ένας στους τέσσερις Αμερικανούς τάσσονται υπέρ των επιθέσεων (Διαβάστε εδώ).
– Θα ενταθούν οι επιθέσεις κατά του Ιράν τις επόμενες ημέρες, λέει ο Νετανιάχου που αναγνώρισε το βαρύ τίμημα από τα ιρανικά αντίποινα. (Διαβάστε εδώ).
– Εννέα οι νεκροί και 40 τραυματίες στο Ισραήλ από ιρανική επίθεση σε καταφύγιο, περί τους 11 ανθρώπους είναι αγνοούμενοι.
– Πώς οργανώθηκε το χτύπημα κατά του Ιράν (Διαβάστε εδώ) και τα σενάρια για την επόμενη ημέρα (Διαβάστε εδώ)
– Συνεχείς οι επιθέσεις από το Ιράν στις γύρω χώρες, πολλές αναχαιτίζονται έγκαιρα, λίγες προκαλούν υλικές ζημιές (Διαβάστε εδώ)
– Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν ότι χτύπησαν το αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln, διαψεύδει Αμερικανός αξιωματούχος (Διαβάστε εδώ)
– Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι βύθισαν ιρανικό πλοίο στον Κόλπο του Ομάν
– Έφτασαν τους 148 οι νεκροί από το χτύπημα του Ισραήλ σε σχολείο στο Ιράν (Διαβάστε εδώ)
– Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων από και προς τις χώρες της Μέσης Ανατολή. (Διαβάστε εδώ)
– Ο Αλιρεζά Αράφι ορίστηκε νέο μέλος του Συμβουλίου Ηγεσίας του Ιράν μετά τον θάνατο του Χαμενεΐ. Στο Συμβούλιο συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν και ο επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας Gholamhossein Mohseni Ejei. (Διαβάστε εδώ)
Άνοδος της τιμής του πετρελαίου στα 82 δολάρια το βαρέλι λόγω της σύγκρουσης στο Ιράν
Στα 82 δολάρια το βαρέλι εκτινάχθηκε η τιμή του πετρελαίου Brent μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Ιράν, καταγράφοντας άνοδο 13% με το άνοιγμα των ασιατικών αγορών τη Δευτέρα, εν μέσω ανησυχιών για πιθανές διαταραχές στις παγκόσμιες προμήθειες.
Η άνοδος των τιμών είχε ουσιαστικά προεξοφληθεί από τις αγορές, καθώς ήδη τον τελευταίο μήνα το Brent – το διεθνές σημείο αναφοράς – είχε ενισχυθεί κατά 8%, λόγω των φόβων για ενδεχόμενες διαταραχές στην προσφορά.
Σειρήνες συναγερμού στο βόρειο Ισραήλ εξαιτίας της εκτόξευσης «βλημάτων» από τον Λίβανο
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν λίγο μετά τη 01:00 ότι ενεργοποιήθηκαν σειρήνες συναγερμού της αεράμυνας στο βόρειο τμήμα της επικράτειας εξαιτίας της εκτόξευσης «βλημάτων» από το έδαφος του Λιβάνου.
Η ΕΕ ενισχύει τη ναυτική αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα με δύο γαλλικά πλοία
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενισχύσει τη ναυτική της αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα με επιπλέον σκάφη, καθώς τα αντίποινα του Ιράν στις επιθέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ απειλούν τη θαλάσσια κυκλοφορία.
Δύο νέα γαλλικά πλοία θα ενταχθούν στην αποστολή Aspides της ΕΕ, ανεβάζοντας σε πέντε τον αριθμό των πολεμικών πλοίων που συμμετέχουν, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ένας ανώνυμος διπλωμάτης, μετά τις συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών των 27 χωρών της ΕΕ για το Ιράν.
Βίντεο από την πιθανή επίθεση με drone στην RAF Ακρωτηρίου στην Κύπρο
Ένα Eurofighter Typhoon απογειώθηκε από την Αεροπορική Βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο μετά από αναφορές για πιθανή ιρανική επίθεση με drone στη βάση
Ακρωτήρι: Πιθανή πτώση drone, λένε ισραηλινές πηγές
Ισραηλινό δίκτυο μιλά για πιθανή πτώση αεροσκάφους στο Ακρωτήρι στην Κύπρο
Το ισραηλινό Channel 14 αναφέρει: Υποψία αεροπορικού δυστυχήματος στη βάση της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας στο Ακρωτήρι της Κύπρου. Ακούστηκε δυνατή έκρηξη στην περιοχή και ενεργοποιήθηκαν συναγερμοί στη βάση καθώς απογειώνονταν αεροσκάφη.
Τραμπ για Ιράν: Θα συνεχίσουμε μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι, θα εκδικηθούμε για τους θανάτους Αμερικανών στρατιωτών
Κάλεσε τους Φρουρούς της Επανάστασης, τον στρατό και την αστυνομία, να καταθέσουν τα όπλα τους για να έχουν πλήρη ασυλία «ή να αντιμετωπίσουν βέβαιο θάνατο»
Άλλο ένα βίντεο από την ιρανική πυραυλική επίθεση στην Ιερουσαλήμ
Εκρήξεις, πανικόβλητοι influencers, στελέχη πολυεθνικών και… κατοικίδια, πώς τελείωσε το πάρτι στο Ντουμπάι
Ο οικονομικός ρεπόρτερ του Politico, Γκρεγκόριο Σόρσι, περιέγραψε πώς βίωσε τη νύχτα τρόμου στο Ντουμπάι από τα ιρανικά πλήγματα – Πώς ανατράπηκε η εικόνα της πόλης ως ασφαλούς προορισμού










