Αρχική Ειδήσεις Δημόσιας Κρίσης Τέμπη – Αποκάλυψη «βόμβα»: Βρέθηκε καπάκι, δείχνει ύπαρξη δεξαμενής

Τέμπη – Αποκάλυψη «βόμβα»: Βρέθηκε καπάκι, δείχνει ύπαρξη δεξαμενής

11
8064

Σε μία αποκάλυψη «βόμβα» για την υπόθεση των Τεμπών, προέβη ο δικηγόρος οικογενειών των θυμάτων Γιώργος Μπαρτζώκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status FM 107.7, ανέφερε την ύπαρξη ενός καπακιού, το οποίο «δείχνει» την ύπαρξη δεξαμενής, αλλά και το ενδεχόμενο ύπαρξης παράνομου φορτίου στο επιβατηγό και όχι το εμπορικό τρένο.

Πρόκειται για μια αποκάλυψη που ανατρέπει τα μέχρι στιγμής δεδομένα, με τον δικηγόρο και τον σταθμό, να παρουσιάζουν φωτογραφίες από το επίμαχο καπάκι, αλλά και το σημείο στο οποίο βρέθηκε, λίγα μέτρα μακριά από το δυστύχημα.

Το καπάκι θα δοθεί σε εργαστήριο για να διαπιστωθεί αν είχε εύφλεκτο υλικό και εν προκειμένου, ξυλόλιο.

Να σημειωθεί πως ο δικηγόρος, θα καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των Τεμπών, στον οποίο έκανε μήνυση η Μαρία Καρυστιανού και άλλες οικογένειες των θυμάτων.

Ο δικηγόρος θεωρεί πως αυτή η κίνηση θα καθυστερήσει όλη τη διαδικασία και θα οδηγήσει την υπόθεση στο να πάει στα δικαστήρια το 2026. «Είναι τεράστια η δικογραφία και συνεχώς μπαίνουν νέα στοιχεία. Αλλά όταν ενάγεις τον άνθρωπο που πρέπει να σου βγάλει την αλήθεια, μένει πίσω η διαδικασία» είπε.

«Ο επικεφαλής της διατήρησης του τόπου του εγκλήματος είναι η ανακρίτρια και κανένας κυβερνητικός παράγοντας ή του ΟΣΕ δεν μπορούσε να δώσει εντολή να σφραγιστεί ή όχι ο χώρος. Εγιναν πολλά λάθη στη διαχείριση της υπόθεση όπως το γεγονός ότι αλκοτεστ στον σταθμάρχη έγινε 5,5 ώρες μετά το δυστύχημα» σχολίασε.

«Αμφισβητούμε τη γνησιότητα των βίντεο»

Ο δικηγόρος αμφισβήτησε ανοιχτά το 2ο και το 3ο βίντεο με την εμπορική αμαξοστοιχία και εξήγησε τους λόγους.

«Το τελευταίο βίντεο που δόθηκε, το 2ο βαγόνι με κοντέινερ, λείπει η επιγραφή της εταιρείας πάνω. Είναι αλλο δρομολόγιο, άλλης αμαξοστοιχίας. Ξεκάθαρα. Κάποιος πληροφορήθηκε ότι υπάρχει οπτικό υλικό και κινήθηκαν.

πηγη topontiki.gr

Λακαφώσης: Τέτοια πυρόσφαιρα δεν μπορεί να προκύψει από έλαια σιλικόνης

Για τα βίντεο που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας από την εμπορική αμαξοστοιχία που ενεπλάκη στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη αλλά και την πυρόσφαιρα που δημιουργήθηκε μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων, αναφέρθηκαν οι πραγματογνώμονες Κώστας Λακαφώσης και Γιώργος Περιβολιώτης.

Ο πραγματογνώμονας οικογενειών θυμάτων στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη Κώστας Λακαφώσης τόνισε, μιλώντας στο MEGA, πως τα βίντεο ακόμα εξετάζονται και δεν έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στη δικογραφία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα αυτής της διερεύνησης είναι η πολιτική χροιά. Αν αυτό δεν ήταν πολιτικό ζήτημα θα μπορούσαμε να βρούμε την άκρη με κάποιον τρόπο».

Συνέχισε λέγοντας πως «δεν υπάρχει μόνο γνήσιο και ψεύτικο, υπάρχει και το ενδιάμεσο, το πιθανό γνήσιο που δεν μπορώ να το πιστοποιήσω 100%. Δεν μας αλλάζει κάτι η γνησιότητα ή μη του βίντεο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει την αστυνομική έρευνα».

Ο κ. Λακαφώσης πρόσθεσε ότι «πρέπει να προσέχουμε τι θα γράψουμε και πως θα σταματήσουμε, γιατί αν εμείς γράψουμε σε μία τεχνική έκθεση ότι υπάρχει ένα φορτίο σε αυτό το σημείο που είχε φορτώσει εκεί για να το πάει και να το πάρει ο άλλος, θα ρωτήσει το δικαστήριο ‘κι εσείς που το ξέρετε;’. Θα πούμε ‘ναι, είναι υπόθεση’; Με υποθέσεις δεν μπορούμε να δικάσουμε».

Καταληκτικά επισήμανε πως «ξέρουμε ότι ένα τέτοιο μέγεθος και διάρκεια πυρόσφαιρας δεν μπορεί να προκύψει από έλαια σιλικόνης, τον κλιματισμό, την ταχύτητα που είχε το τρένο. Μας λείπει μία καύσιμη ύλη συγκεκριμένης ποσότητας. Δεν θα γράψουμε ποτέ τη λέξη λαθρεμπόριο σε έκθεση, γιατί θα μας πουν που το βρήκατε και πως το μάθατε», είπε.

Είναι απίστευτα αυτά που σκέφτονται για να ολοκληρωθεί η συγκάλυψη! «Βρήκα το στικάκι στα σκουπίδια εντελώς τυχαία» λέει προϊστάμενος του τεχνικού τμήματος της εταιρείας security

Στα σκουπίδια βρέθηκε και από… πραγματική τύχη το επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο προϊστάμενος του τεχνικού τμήματος που βρήκε το στικάκι το περασμένο Σάββατο, ανέφερε ότι «επειδή στον server έχουν πρόσβαση μόνο οι administrators (μετάφρ. διαχειριστές), ήτοι εγώ και ο διευθυντής μου, την 8η Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 03:00, ημέρα Σάββατο, μόλις επέστρεψα από εξωτερικές εργασίες στην εταιρία, το βρήκα [σ.σ. το USB) στον κάδο ανακύκλωσης. Πάτησα “επαναφορά” και τα αρχεία εστάλησαν στην αρχική τους θέση», υποστήριξε ο προϊστάμενος του τεχνικού τμήματος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η χειρίστρια του επιχειρησιακού κέντρου της εταιρείας υποστηρίζει ότι αμέσως μετά το δυστύχημα, είχε δοθεί εντολή από την εταιρεία να ψάξουν οι υπάλληλοι σε όλο το υλικό των καμερών, ώστε να βρεθούν πλάνα από την επιβατική αμαξοστοιχία. Αυτοβούλως εκείνη έψαξε και από την εμπορική.

«Δημιούργησα αρχικά τον φάκελο και αργότερα τον μετονόμασα σε “Δυστύχημα”. Από τον δικό μου υπολογιστή “κατέβηκαν” στον σκληρό δίσκο και μεταφέρθηκαν στον server», ανέφερε η γυναίκα. Στις αρχές Μαρτίου, είχε στείλει αρχεία με βίντεο από τον σταθμό Λαρίσης στην αρμόδια Τροχαία και σε έναν από τους δικαστικούς πραγματογνώμονες.

Όπως δήλωσε ακόμη η χειρίστρια του επιχειρησιακού κέντρου, «τα εν λόγω αρχεία τα απέστειλα στην Τροχαία Λάρισας μέσω Dropbox από το εταιρικό μου μέιλ. Στις 11 Μαρτίου και στις 16 Μαρτίου 2023 ζητήθηκαν περισσότερα στοιχεία βιντεοληπτικού υλικού από διάφορους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Αυτά τα στοιχεία παραδόθηκαν σε στικάκι, λόγω του όγκου τους, στην Τροχαία Λάρισας».

Όπως υποστηρίζει, τα τρία επίμαχα βίντεο που παραδόθηκαν στις Αρχές τη Δευτέρα, εντοπίσθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο μέσα σε έναν τεράστιο όγκο δεδομένων.

Μία κεντρική μονάδα υπολογιστή και δέκα σκληροί δίσκοι βρίσκονται στα «χέρια» των έμπειρων επιστημόνων του Εγκληματολογικού, που προσπαθούν κι εκείνοι να αποδείξουν τη γνησιότητα των τριών βίντεο αλλά και να εντοπίσουν νέο ωφέλιμο υλικό από τις σήραγγες του Πλαταμώνα και των Τεμπών.

Πάντως, οι συγγενείς των θυμάτων αμφισβητούν τη γνησιότητα του βιντεοληπτικού υλικού. Μία από τις οικογένειες έχει αμφισβητήσει και εγγράφως την γνησιότητα του υλικού που υπογράφουν οι δικαστικοί πραγματογνώμονες.

Μπακαΐμης: Εξαφάνισε έγγραφα και ηχητικά αρχεία που του είχαν αποσταλεί με συνομιλίες του δικτύου ΟΣΕ και Hellenic Train από την μοιραία νύχτα στα Τέμπη

Νέες αποκαλύψεις για τον τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναφορικά με τα ηχητικά αρχεία με τις συνομιλίες από το δίκτυο του ΟΣΕ, από την ΕΡΓΟΣΕ, και από την Hellenic Train.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η εκπομπή «Εξελίξεις τώρα» στο Mega για το δυστύχημα στα Τέμπη , διαπιστώνεται εκ των υστέρων πως στην πρώτη φάση της έρευνας του εφέτη ανακριτή των δικαστικών αρχών της Λάρισας, είχε υποβληθεί ένα αίτημα από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων ώστε να παραδοθούν τα ηχητικά αρχεία με τις συνομιλίες από το δίκτυο του ΟΣΕ, από την ΕΡΓΟΣΕ, και από την Hellenic Train.

Ειδικότερα τις συνομιλίες που είχε η Hellenic Train με τους μηχανοδηγούς της το διάστημα πριν από τη σύγκρουση στα Τέμπη.

Αυτές οι συνομιλίες που είχαν ζητηθεί, φαίνεται να έχουν εξαφανιστεί και οι συγγενείς, καθώς αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο δεν έχουν δοθεί ακόμα αυτά τα αρχεία, προσέφυγαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.

Έτσι, διαπιστώθηκε πως η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων είχε συντάξει και είχε αποστείλει τα σχετικά έγγραφα και ηχητικά αρχεία από τον Ιούλιο του 2023 στον εφέτη ανακριτή και εκείνος δεν είχε εμφανίσει ούτε το σχετικό έγγραφο, ούτε τα αρχεία.

Ωστόσο, στα έγγραφα που παρουσιάζονται τώρα διαπιστώνεται πως η Hellenic Train είχε αποφύγει να τα δώσει.

Επίσης, διαπιστώνεται πως δεν είναι οι ηχητικές συνομιλίες της Hellenic Train αλλά από τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ.

Η Hellenic Train έχει δώσει αρχεία με τα πρωτόκολλα ασφαλείας αλλά όχι τις συνομιλίες, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο Mega.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διαλύθηκε,εξαφανίστηκε η δεξαμενή αλλά έμεινε το καπάκι.Μαλλον ξέχασαν να το πάρουν οι εξωγήινοι και αυτό.Φανταζουμε όλους τους ψεκασμενους στη σειρά να λένε έπεσε του Μητσοτακη από την τσέπη και τον έπιασαν.😂

  2. Ρε αδέλφια, φέρτε τον Σέρλοκ Χόλμς να ξεμπερδεύουμε. Έχουμε γίνει γελοίοι. Μετά από δύο χρόνια βρίσκονται τεκμήρια, μάλιστα. Ξεχασμένα βίντεο, καπάκια (προέλευσης;) τα πιάνουν με γυμνά χέρια και βιντεοσκόπηση παρακαλώ. Οι ψυχούλες αυτών των αθώων ανθρώπων δεν θα υσηχάσουν από τις πράξεις των ζωντανών…..

  3. Στις 28 Φεβρουαρίου θα ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους και η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να συρθεί σε εκλογές

    • Και μετά τι πιστεύεις ότι θα γίνει; Θα βγει αυτοδύναμο κάποιο κόμμα; Θα συνεργαστεί ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ, Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκη, Αχτσιόγλου και θα γίνουν κυβέρνηση; Ή Βελόπουλος, Νατσιός, Λατινοπούλου;

  4. Επιτέλους.Βρεθηκε το καπάκι της δεξαμενής .Η δεξαμενή είναι μικρή αλλά το καπάκι το βρήκε ο ατσίδας του Βελόπουλου.Εξαφανιστηκε βαγόνι εξαερώθηκαν άνθρωποι αλλά το καπάκι ανέπαφο.Βεβαια δεξαμενή τόνων με καπάκι από μπετονι είναι λίγο παράλογο,αλλά τι σημασία έχει;Εδώ υπάρχουν έτοιμα αυτιά και μάτια να τους σερβίρεις ότι θέλεις.Οσο πιο απίθανο είναι τόσο πιο πιστευτο θα γίνει.Γινεται διαγωνισμός βλακείας και όποιος πει τι μεγαλύτερη μπαίνει στη βουλή.Ποσο απανθρωπιά χρειάζεται τελικά να κάνουν κάποιοι πολιτική πάνω σε νεκρούς;

  5. από την μαζική σας (επαν) εμφάνιση, φαίνεται πως ο Αρχιερέας της Διαφθοράς και της Διαπλοκής Μητσοτάκης, τα έχει βρει σκούρα και σας έχει επιστρατεύσει, σε μια απέλπιδα προσπάθεια.
    Όπως και να έχει, η νεοΧούντα σας θα πέσει, αργά ή γρήγορα.

  6. που πάει αυτή η χώρα . Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλος,Λατινοπουλου. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις έχουν κοντά στο 25 τις εκατό. Ένας στους τέσσερις . Είμαστε όπως η κατάληξη κ των τριών.

    • Απλά δεν υπάρχει κάποιος που να μπορείς να βασιστείς πάνω του οπότε διαλέγεις ανάμεσα στα προϊόντα στο ράφι. Η Λατινοπουλου πχ είναι προϊόν Σαμαρά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ