«Συμμαχία για την υπεράσπιση των ζώων» καταγγελία στο Ζougla: «Ομερτά» στην Κω: Κακοποίηση 3.000 αγελάδων για να παίρνουν επιδοτήσεις

3
237

Eικόνες – σοκ από το νησί – Τι καταγγέλλει στη «Ζούγκλα» η ιδρύτρια της οργάνωσης «Συμμαχία για την υπεράσπιση των ζώων» – Πάνω από 20 καταγγελίες σε Αστυνομία και Περιφέρεια έχουν καταλήξει στο αρχείο

Σε καθεστώς παθητικής κακοποίησης και άθλιων συνθηκών διαβιούν πάνω από 3.000 αγελάδες στο νησί της Κω, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στη «Ζούγκλα» η ιδρύτρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Συμμαχία για την Υπεράσπιση των Ζώων», Ελευθερία Βεκίλογλου.

Αρκετά ζώα εμφανίζονται να είναι σκελετωμένα, χωρίς νερό και τροφή, ακόμη και με σοβαρά τραύματα, αλλά δυστυχώς κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται πραγματικά για την τύχη αυτών των ανυπεράσπιστων ζώων.

Σύμφωνα με την ίδια, παρά το γεγονός ότι από το 2006 υπάρχουν δεκάδες επώνυμες καταγγελίες, τόσο προς την Αστυνομία όσο και προς τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (κάποιες από τις οποίες έχουν αποσταλεί στη «Ζούγκλα») που αποδεικνύουν με στοιχεία, φωτογραφίες και βίντεο συστηματική κακοποίηση των ζώων, υπάρχει μια ιδιότυπη κατάσταση στο νησί, καθώς έχουν καταλήξει όλες στο αρχείο…

Την κακοποίηση των ζώων, διαπιστώνουν συχνά ακόμη και ξένοι τουρίστες, οι οποίοι βλέποντας τις καταγγελίες τους να μην προχωρούν, κατακλύζουν τα κοινωνικά δίκτυα με βίντεο και φωτογραφίες.

Όπως καταγγέλλει η κ. Βεκίλογλου, αρκετοί εκτροφείς αγελάδων δεν έχουν ως αποκλειστικό τους επάγγελμα την κτηνοτροφία, αλλά το κάνουν αποκλειστικά για να εισπράξουν τα ποσά των επιδοτήσεων!

Γι ‘αυτό το λόγο ζητάει την άμεση παρέμβαση των αρχών, οι οποίες, όπως υπογραμμίζει, θα πρέπει να στείλουν στο νησί της Κω ανεξάρτητο κλιμάκιο για να πραγματοποιήσει ανεξάρτητο έλεγχο για την πραγματική κατάσταση που βιώνουν τα ζώα.

Ακούστε τι λέει στη «Ζούγκλα» η κ. Βεκίλογλου:

https://www.zougla.gr/greece/omerta-stin-ko-kakopoiisi-3-000-ageladon-gia-na-pairnoun-epidotiseis/

 

 

H ιδρύτρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Συμμαχία για την Υπεράσπιση των Ζώων», Ελευθερία Βεκίλογλου

Δείτε βίντεο από περιστατικά κακοποίησης αγελάδων που έχουν ανέβει στη σελίδα Cows of Kos και φωτογραφίες από καταγγελίες:

 

 

 

 

      

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΥΤΟ ΠΟΥ 5-6 ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΑΤΟΜΑ…….ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΕ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑΛΕΠΩΡΟΥΝ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΙ…ΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ!!!!!!!!!!!!!!
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ «ΒΑΠΤΙΖΕΣΤΕ» ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ…ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡΜΑΣΚΕΤ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ??????
    ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΟΠΟΥ ΣΑς ΠΕΡΝΕΙ

  2. Κως και Ομερτά συγγενεύουν πια..;;

    Καλά που υπάρχει η φτωχολογιά του νησιού και οι άνθρωποι του που αγαπούν τον Θεό, αυτοί ψηλώνουν τον τόπο, κι ίσα – ίσα καταφέρνουμε να ανασανουμε..

    Υ.Γ. Δεν κατανοεί στα αλήθεια κανείς, πως όσο πιο πολύ προσκυνούμε το χρήμα, τόσο περισσότερη από την Ψυχή μας, χαρίζουμε στον «Άρχοντα του Σκότους»…;;;;!!! Τώρα ειδικά, που το ΚΑΚΟ αλώνει ολόκληρη την Ανθρωπότητα, ΤΩΡΑ ειδικά, πρέπει να επιλέξουμε το ΚΑΛΟ..!!

  3. Δεν είπατε όμως στον κόσμο ότι αυτές οι φωτογραφίες είναι τουλάχιστον δύο ετών και συγκεκριμένου κτηνοτρόφου που έχει τιμωρηθεί ήδη, Επίσης δεν μας είπατε ποιός σας χρηματοδοτεί να κατεβείτε στο νησί 30 άτομα με αυτοκίνητα, κάμερες κλπ κλπ, ποιός σας πλήρωσε διαμονή, διατροφή, ( βασικά μαθεύτηκε το ποιός) Δηλαδή έχετε βαλθεί να τελειώσετε την κτηνοτροφία στο νησί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ