Αρχική Ειδήσεις Δημόσιας Κρίσης Σαμαράς – Καραμανλής κατά Μητσοτάκη για ομοφυλόφιλα ζευγάρια – Εθνικά θέματα

Σαμαράς – Καραμανλής κατά Μητσοτάκη για ομοφυλόφιλα ζευγάρια – Εθνικά θέματα

1
4574

Πολεμικό Μουσείο: Ο Σαμαράς εφ΄ όλης της ύλης απέναντι στην κυβέρνηση, ο Καραμανλής με προειδοποιήσεις για τα εθνικά

Εμφανίστηκαν με συναντίληψη για την πανευρωπαϊκή δεξιά στροφή στις ευρωεκλογές, την απέδωσαν στην αλαζονεία των ηγεσιών – Πυρά Σαμαρά για ομόφυλα, διεύρυνση ΝΔ, ΦΠΑ και εθνικά – Όχι Καραμανλή στη Χάγη – «Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών» η γραμμή Μαξίμου

Η κοινή εμφάνιση των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», στο Πολεμικό Μουσείο, κατέληξε με την κατάθεση λεπτομερούς αντιπολιτευτικής ατζέντας από τον Μεσσήνιο πολιτικό και την επαναφορά των προειδοποιήσεων Καραμανλή για την πορεία των εθνικών θεμάτων, καθώς επανέλαβε το «όχι» στην υπογραφή συνυποσχετικού με την Τουρκία για προσφυγή στη Χάγη.

«Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών» έλεγαν μετά την εκδήλωση αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Στο Πολεμικό Μουσείο είχε συγκεντρωθεί από νωρίς ένα ετερόκλητο πλήθος νυν και πρώην βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, αλλά και στελέχη από σχεδόν ολόκληρο το πολιτικό φάσμα – από την Αφροδίτη Λατινοπούλου και στελέχη της Νίκης ως τον Σίμο Κεδίκογλου και τον Γιάννη Ματζουράνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε βίντεο με την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά:

Ομιλία Αντώνη Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες της, επικαλούμενος το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που όπως είπε, ήταν μία στροφή προς τα δεξιά. Ηταν ένα «όχι» στην woke Ευρώπη , όπως και στην Ευρώπη της μαζικής λαθρομετανάστευσης, υποστήριξε. Πρόσθεσε δε ότι η ιδέα της λύσης του δημογραφικού μέσω της πολιτογράφησης παιδιών μεταναστών, συνιστά εργαλειοποίηση φτωχών ανθρώπων.

Αφού αντιμετώπισαν έτσι εμένα…

«Φτάσαμε στο σημείο στο νομοσχέδιο για τον γάμο να θέτω στη Βουλή συγκεκριμένα ερωτήματα επί της ουσίας και όχι μόνο δεν μου απάντησε κανείς, αλλά οργανώθηκαν και κενά έδρανα όσο μιλούσα. Και συνεχίστηκαν τα πανηγύρια υπουργών αγκαλιά με ΛΟΑΤΚΙ στο θεωρείο της Βουλής την ώρα που το 1/3 των βουλευτών μας δεν είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο. Αφήστε τα γλέντια που ακολούθησαν μετά». Αφού η κυβέρνηση αντιμετωπίζει έτσι ακόμα και τον πρώην πρωθυπουργό, γιατί να μην τους θεωρήσει ο κόσμος αλαζόνες;»

Όχι και στη διεύρυνση της ΝΔ

Η ΝΔ είχε πάντα πόρτες ανοιχτές, αλλά όχι ιδεολογικά αφύλαχτες. Άλλο η διεύρυνση, άλλο η μετάλλαξη. Και καλό θα είναι να αναρωτηθούν ορισμένοι, αν για το ιστορικά αυτό αρνητικό αποτέλεσμα του δεξιού μπλοκ ευθύνεται η αντίληψη περί αποιδεολογικοποίησηςη αντίληψη περί αποιδεολογικοποίησης.

Πώς λέμε ότι τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα; Ο γάμος ομοφύλων για την Αριστερά είναι μια χαρά, για εμάς είναι πρόβλημα.
Δημιουργήθηκε η μικρότερη και πιο φοβική ΝΔ όλων των εποχών. Μήπως επειδή το δέντρο αποκόπηκε από τις ρίζες του;

Όσο η Ευρώπη στρίβει δεξιά, ορισμένοι αναζητούν τους ανεμόμυλους του φαντασιακού Κέντρου.
Είναι επιτυχημένο το επιτελικό κράτος με τους ανακυκλούμενους υπουργούς και τους απαξιωμένους βουλευτές; Γιατί αν είναι πετυχημένο αυτό το μοντέλο αποδοκιμάστηκε από την κοινωνία, και μάλιστα χωρίς πολιτικό αντίπαλο, δίχως Τρόικα, σε συνθήκες επιτήρησης και σε συνθήκες πρωτοφανούς επικοινωνιακής παντοδυναμίας.

«Ναι» στη μείωση του ΦΠΑ

Ο λαός εμπιστεύτηκε την Κεντροδεξιά να την κυβερνήσει, όχι πολιτικούς γιατρούς χωρίς σύνορα. Ο έλεγχος των καρτέλ είναι επιτακτική ανάγκη. Να γίνει μείωση ΦΠΑ όπως έγινε το 2012 κόντρα στην Τρόικα και πέτυχε. Θα μεταρρυθμίσουμε φιλελεύθερα την οικονομία μας ή θα αποδεχθούμε την ύπαρξη ολιγοπωλίων στην αγορά;

Για τα εθνικά θέματα

Η εικόνα της χώρας μας είναι αποκαρδιωτική. Τρώμε την μια προσβολή, την μια ταπείνωση, μετά την άλλη! Από τους Σκοπιανούς, τους Αλβανούς και, φυσικά, τους …”φίλους” μας τους Τούρκους.

Είναι αδιανόητα όσα συμβαίνουν.

Για Αλβανία και Σκόπια

Οταν εγώ μίλησα, δημόσια και πολύ πριν τις εκλογές, για τον Φρέντυ Μπελέρη και για τον απαράδεκτο Ράμα, υπήρξε σιωπή. Όμως στον Ράμα δώσαμε τελικά χώρο για να κάνει τις συγκεντρώσεις του. Και του δώσαμε ακόμα και το Ζάππειο για να παρουσιάσει σε υψηλούς προσκεκλημένους τους πίνακες και τα γλυπτά του. Πότε; Όταν ο Μπελέρης, με κατηγορίες στημένες , ήταν φυλακισμένος. Και παραμένει φυλακισμένος σήμερα, εκλεγμένο μέλος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Είναι η απόλυτη εικόνα εθνικής αδυναμίας.

Προειδοποίησα και για την ανάγκη σταδιακής απεμπλοκής μας από την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία τα Σκόπια από την αρχή δεν τήρησαν, όπως δεν είχαν τηρήσει ούτε την Ενδιάμεση Συμφωνία του Ανδρέα Παπανδρέου.

Μόλις προχθές, η Σκοπιανή πρόεδρος της Δημοκρατίας Σιλιάνοφσκα διατράνωσε δημοσίως το αλυτρωτικό δόγμα: συναντήθηκε, είπε, με εκπροσώπους των «Παιδιών προσφύγων από τη Μακεδονία του Αιγαίου» και συζήτησε μαζί τους για τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια από τον «διωγμό των Μακεδόνων του Αιγαίου». Τι άλλο πρέπει να ακούσουμε για να ξυπνήσουμε επιτέλους;

Καλώ τον πρωθυπουργό να αποφασίσει, άμεσα, την αλλαγή της ακολουθούμενης εξωτερικής πολιτικής. Να επιστρέψει στις ιστορικές παρακαταθήκες της Παράταξης. Να ασκήσει βέτο στην Αλβανία. Να προετοιμάσει, μέσω δημιουργίας μιας ισχυρής νομικής και πολιτικής ομάδας εμπειρογνωμόνων, την απεμπλοκή από την εθνικά επικίνδυνη Συμφωνία των Πρεσπών. Να ασκήσει, όπως και η Βουλγαρία, βέτο σε κάθε βήμα των Σκοπίων, τον αλυτρωτισμό των οποίων οφείλουμε να καταγγείλουμε εδώ και τώρα, παντού. Να αναθεωρήσει πλήρως την …”Φιλία” με την Τουρκία, καθιστώντας σαφές στην πράξη ότι δεν εκβιαζόμαστε, δεν απειλούμαστε και δεν φοβόμαστε. Υπάρχουν όρια!

Γι αυτό και δεν υπάρχει καμία περίπτωση νέας εθνικής υποχώρησης και ταπείνωσης, με “Πρέσπες του Αιγαίου”! Δεν είμαστε ένα ηττημένο έθνος. Είμαστε μια υπερήφανη χώρα με πίστη στην Ελευθερία, με αυταπάρνηση κι Εθνική υπερηφάνεια! Οι Ελληνες δεν είμαστε συμβιβασμένο πλήθος, είμαστε Πατριώτες!

Καραμανλής: Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις, μη επιδεχόμενες παρερμηνεία στην τουρκική επιθετικότητα

Με αναφορές στα εθνικά θέματα και τις αλλαγές στον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης μετά τις ευρωεκλογές ξεκίνησε από την πλευρά του την ομιλία του στο Πολεμικό Μουσείο, στην εκδήλωση για το βιβλίο του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Δείτε βίντεο με την ομιλία του Κώστα Καραμανλή:

 

Ομιλία Κώστα Καραμανλή στο Πολεμικό Μουσείο

 

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος τοποθετήθηκε αμέσως μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά που εξαπέλυσε επίθεση στην Κυβέρνηση, έκανε λόγο για βαθιά κρίση στην Ευρώπη. Αναφερόμενος σχετικά παρέθεσε παραδείγματα μιλώντας μεταξύ άλλων για την συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους υπό το βάρος της δημοσιονομικής αυστηρότητας, στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση, στην άκριτη υιοθέτηση επιλογών που θίγουν ταυτοτικά ζητήματα.

Μιλώντας για την Οικονομία είπε μεταξύ άλλων πως η άκαμπτη δημοσιονομική αυστηρότητα διέρρηξε το Ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, που ήταν όμως το θεμέλιο της κοινωνικής συνοχής και της πολιτικής ομαλότητας. «Με αποκορύφωμα την αλαζονική, κοντόφθαλμη, τιμωρητική και οικονομικά εσφαλμένη αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, η ΕΕ στην ουσία απαρνήθηκε μία από τις θεμελιώδεις αρχές της: Την σύγκλιση μεταξύ των χωρών, δηλαδή τον επιμερισμό των κινδύνων από την έκθεση σε κρίσεις χρέους ως την ανάγκη μεταφοράς πόρων από τον οικονομικά εύρωστο Βορρά στον ασθενέστερο Νότο. Ταυτόχρονα η διαρκής διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων οξύνει το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα, αφού κάνει τους λίγους πλουσιότερους και περιθωριοποιεί ολοένα και μεγαλύτερα κοινωνικά στρώματα» σημείωσε.

 Για την Τουρκία δε, είπε πως οι ηγεμονικές βλέψεις της, η συστηματική επιχείρηση εκ μέρους της διεύρυνσης της ατζέντας, η ευθεία αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας είναι δεδομένες και απροκάλυπτες. «Μόνο εθελοτυφλούντες μπορούν να το αμφισβητούν. Η όποια συγκυριακή ύφεση στην ρητορική και τις έμπρακτες προκλήσεις, υπαγορευόμενη από πρόσκαιρες σκοπιμότητες, δεν πρέπει να συσκοτίζουν την αλήθεια. Ότι δηλαδή η Τουρκία έχει ξεκάθαρο αναθεωρητικό σχέδιο για την περιοχή και ευθέως απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο. Ηγεμονισμός που συν τοις άλλοις αποκαλύπτεται από την στρατιωτική και όχι μόνο παρουσία της στην Μέση Ανατολή, τον Καύκασο, την Βόρεια Αφρική αλλά και χώρες των Βαλκανίων» σημείωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

«Καταπέλτης» ο καθηγητής Ιωάννης Βαληνάκης κατά της πολιτικής Μητσοτάκη

Τρομερές οι αποκαλύψεις του πρώην ισχυρού άνδρα της διπλωματίας επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, καθηγητή Ιωάννη Βαληνάκη.

Ο καθηγητής διεθνών σχέσεων που χειρίστηκε κρίσιμα θέματα της εθνικής πολιτικής, ανέλυσε την πατριωτική πολιτική του πρώην πρωθυπουργού για όλα τα εθνικά θέματα, κάνοντας πραγματικά σοβαρότατες αποκαλύψεις.

Σε μία αποστροφή του όμως, τόνισε ότι ο Κώστας Καραμανλής προσπαθούσε να κάνει τους ακρίτες να επιστρέψουν στα ακριτικά νησιά και τις βραχονησίδες, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που τους θέτουν υπό διωγμό, με πρόσχημα τα θαλάσσια πάρκα! Μία αναφορά που στρέφεται ευθέως κατά της μειωτικής πολιτικής Μητσοτάκη, προς όφελος της Τουρκίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ότι θα ακούσω τον Σαμαρά να μιλάει εναντίον των καρτέλ δεν το περίμενα, ομολογώ.

    Σκεφτείτε πόσο απροκάλυπτη είναι η πολιτική Μητσοτάκη υπέρ των ολιγοπωλίων, που έχει εξοργίσει και τμήμα της αστικής δεξιάς!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ