«Κάτι ανάμεσα σε Eurovision και καρναβάλι» – Χαμός στο Twitter με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι –

8
13054

Woke κουλτούρα, καρναβάλια παντού…

«Φωτιά» πήρε το Twitter στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι με τους χρήστες να εκφράζουν της απογοήτευση αλλά και την οργή τους για τα όσα παρουσίασαν οι Γάλλοι.

Εκατοντάδες ήταν τα αρνητικά σχόλια για τις αστοχίες της εκδήλωσης όπως το «θάψιμο» του Έλληνα σημαιοφόρου Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον σκηνοθέτη, η έπαρση της Ολυμπιακής σημαίας… ανάποδα και ο μπλε θεός Διόνυσος.

Κάτι ανάμεσα σε «Eurovision και καρναβάλι» είδαν οι θεατές, κάνοντας παράλληλα λόγο για ένα βαρετό και κιτς θέαμα. Όπως ανέφεραν, η ερμηνεία της Σελίν Ντιόν έσωσε τη βραδιά ενώ η εμφάνιση της Lady Gaga παρομοιάστηκε με την… Μάρθα Καραγιάννη σε χορευτικό στις παλιές ελληνικές ταινίες του Γιάννη Δαλιανίδη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σάλος με την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου από drag queens στην τελετή έναρξης

Προσβολή στους Χριστιανούς θεωρήθηκε από πολλούς η αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σάλος με την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου από drag queens στην τελετή έναρξης

Μία ομάδα από drag queens και χορευτές πραγματοποίησε μια προφανή «παρωδία του Μυστικού Δείπνου» στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής (26/7) στο Παρίσι, προκαλώντας έντονη κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτό είναι τρελό, να ανοίγετε την εκδήλωσή σας αντικαθιστώντας τον Ιησού και τους μαθητές στον Μυστικό Δείπνο με άνδρες σε drag», έγραψε ο Κλιντ Ράσελ, οικοδεσπότης του podcast Liberty Lockdown, στο X, προσθέτοντας: «Υπάρχουν 2,4 δισεκατομμύρια Χριστιανοί στη Γη και προφανώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες θέλησαν να δηλώσουν δυνατά σε όλους αυτούς, ευθύς εξαρχής ότι δεν είναι καλοδεχούμενοι».

Η αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου στην τελετή έναρξης

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης, μια ομάδα 18 καλλιτεχνών – μεταξύ των οποίων τρεις γνωστές βασίλισσες του «Drag Race France» – ήταν ένα μακρύ τραπέζι με τον ποταμό Σηκουάνα και τον Πύργο του Άιφελ τοποθετημένα στο φόντο. Στο κέντρο βρισκόταν μια περίτεχνα ντυμένη γυναίκα με μια μεγάλη ασημένια κόμμωση που έμοιαζε με φωτοστέφανο όπως απεικονίζεται σε πίνακες του Ιησού, η οποία χαμογέλασε και έκανε ένα σχήμα καρδιάς με τα χέρια της.

Στη συνέχεια, μοντέλα «εισέβαλαν» στη σκηνή για την αυτοσχέδια επίδειξη μόδας. Μάλιστα, όπως αναφέρει η New York Post, ένας τεράστιος δίσκος εμφανίστηκε στη σκηνή – αποκαλύπτοντας έναν λιτά ντυμένο άνδρα, βαμμένο από την κορυφή ως τα νύχια με μπλε χρώμα. Η επίσημη σελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε ότι η παράσταση ήταν μια «ερμηνεία του ελληνικού θεού του κρασιού και της γιορτής, Διονύσου» για να μας κάνει «να συνειδητοποιήσουμε τον παραλογισμό της βίας μεταξύ των ανθρώπων».

Οι σφοδρές αντιδράσεις

Η καθολική Μαριόν Μαρεσάλ έγραψε στο Χ: «Σε όλους τους Χριστιανούς του κόσμου που παρακολουθούν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι και αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από αυτή την drag queen παρωδία του Μυστικού Δείπνου, να γνωρίζουν ότι δεν μιλάει η Γαλλία, αλλά μια αριστερή μειονότητα έτοιμη για κάθε πρόκληση».

Ακόμα, ο ιδιοκτήτης της Tesla, Έλον Μασκ, σχολίασε επίσης την εμφάνιση, σημειώνοντας ότι ήταν «εξαιρετικά ασεβής προς τους Χριστιανούς». Ωστόσο, πολλοί άλλοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χειροκρότησαν την εμφάνιση, χαρακτηρίζοντάς την ως «ιστορική», ειδικά αφού τρεις drag queens συμμετείχαν στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία.

Τα σχόλια στο ελληνικό Twitter

Πώς είδαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την τελετή έναρξης

Μέχρι και ο καιρός αηδίασε

teleti_enarksis_xr

Ήταν μια τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων που δεν έμοιαζε με καμιά άλλη, συμφωνούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τη μεγάλη γιορτή που έστησαν οι Γάλλοι.

Η ιδέα των οργανωτών να μεταφέρουν την τελετή από το στάδιο στην πόλη και μάλιστα στο ποτάμι του Παρισιού ήταν εντυπωσιακή, λένε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα μεγάλα ξένα μέσα. Όπως τονίζουν, η δυνατή βροχή δεν κατάφερε να σταματήσει μια εκδήλωση που είχε έντονη γαλλική «σφραγίδα».

Ήταν μια τελετή με εντυπωσιακό στυλ και με μια φιλόδοξη ιδέα, σχολιάζει το BBC, που στέκεται στο ότι η βροχή δεν ματαίωσε τα σχέδια των οργανωτών. Κάποιες στιγμές ήταν αλλόκοτες, σε άλλες η εκδήλωση είχε ένα φρενήρη ρυθμό και σε άλλες ήταν συγκινητική, όπως στο κλείσιμο με την Σελίν Ντιόν.

«Αριστούργημα ιστορίας, εκπληξης, κιτς και αθλημάτων, τέχνης και μόδας», γράφει ο απεσταλμένς των New York Times Άντριου Κεχ για να επισημάνει την παρουσίαση των ομάδων με τις βάρκες και τις ερμηνείες της Ντιον και της Lady Gaga στην έναρξη.

Από την πλευρά του ο Guardian μιλά για τελετή με κιτς στοιχεία που ήθελε να αποδομήσει τα στερότυπα για τη Γαλλία αλλά είχε να ξεπεράσει τη δυσκολία με τη βροχή. Ήταν ένα σόου σουρεαλιστικό και ασεβές, κατα διαστήματα, σχολιαζει ακόμη. Άλλος συντάκτης της εφημερίδας μιλά, πάντως, για μια κακή τελετή, που θα έπρεπε να είχε γίνει μέσα σε στάδιο και που διασώθηκε μόνο από την ερμηνεία της Σελίν Ντιόν.

Περίπου το ίδιο έμεινε από την τελετή στην Daily Mail που βάζει στα αρνητικά ένα «ξεπλυμένο» σόου στον Σηκουάνα, ένα γυμνό Στρουφάκι και μια σημαία κρεμασμένη ανάποδα. Εντυπωσιάστηκε όμως από τον ιπτάμενο βωμό με τη φλόγα και με την πολύ δυνατή ερμηνεία της Σελίν Ντιόν. Το άλλο μεγάλο ταμπλόιντ της Βρετανίας, η Sun, στέκεται και αυτό στο τραγούδι της Γαλλοκαναδέζας τραγουδίστριας.

Το ξεκίνημα της φιλόδοξης και δημιουργικής τελετής που έστησαν οι Γάλλοι ήταν βαρετό, σχολιάζουν οι Times του Λονδίνου που είδαν μια εκδήλωση χωρίς πολλή συνοχή που «έδωσε» λιγότερα από όσα υποσχόταν. Αλλά και ότι «ο κόσμος περίμενε τέσσερις ώρες για να δει τη Σελίν Ντιόν».

Ένας τολμηρός άθλος που του «βγηκε» του Παρισιού ήταν η τελετη γράφει η Washington Post, μια τελετή που έδειξε πώς η τολμηρή σκέψη μπορεί να φέρει πίσω τη λάμψη σε ένα παγκόσμιο γεγονός που έχει δει τη δημοτικότητά του να πεφτει.

«Μουλιασμένη» από τη βροχή, αλλά εντυπωσιακή η τελετή, αναφέρει το Sky News, που στέκεται σε όσα επέλεκαν να προβάλλον οι διοργανωτές, όπως την ανακατασκευή της Παναγίας των Παρισίων.

Είδαμε τελετή που «δεν έμοιαζε με καμιά άλλη», σχολιάζει τέλος το CNN και τονίζει ότι θα μείνει στις θρυλικες στιγμές των Αγωνων, αν και όχι όπως ήλπιζαν οι διοργανωτές. Ήταν, ωστόσο, «αλλόκοτη, όμορφη σε πολύ μεγάλο μέρος της και συνολικά θα μείνει στην μνήμη».

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΣΟΥΝ ΑΠΟΚΛΥΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ…..

  2. Λυπάμαι και ντρέπομαι για έχασα 4 ώρες να δω αυτή την αηδία. πέρα από την κοπέλα που έψαλε τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας και το αηδόνι την Σελίν Ντιόν που τραγούδησε όλα ήταν για τα σκουπίδια. ο πρόεδρος των Γαλλικών επιτροπών είπε ότι κ Πιερ ντε Κουμπερτέν έφερε τους Ολυμπιακούς αγώνες στη Γαλλία χωρίς να αναφέρει από πού . καμία αναφορά στους Ολυμπιακούς αγώνες που ξεκίνησαν οι Έλληνες ούτε στον πρώτο ολυμπιονίκη Σπύρο Λούη. μας εξαφάνισαν ιστορικά και σκηνοθετικά. όσο για τους περίεργους πόση σχέση έχουν με το Ολυμπιακό πνεύμα και πόση ο Διόνυσος και η βλάσφημη αναπαράσταση τους.; Αυτά από τους φίλους μας τους Γάλλους.

  3. Να βρέχει καταρρακτωδώς και να μην φεύγει κανείς, να τραγουδούν, να χορεύουν, να ίπτανται σε στέγες, στον Σηκουάνα… Και στο τέλος τον σχεδόν Εξωγήινο Ιπτάμενο βωμό!!!
    Άσε τα μηνύματα υπέρ της Ειρήνης, της Αδελφοσύνης, της Λευτεριάς των Λαών, της Συμπερίληψης, της Ισότητας.. Καλλιτεχνικά;;
    Όταν βιώνεις, μάλιστα ΥΠΟ κατακλυσμό, ένα τέτοιο «δρώμενο», Μουσικής Ευφορίας, Χρωμάτων, Φουτουριστικων αλλά και Παγκόσμιων ήχων, την μέθη των Χρωμάτων, τις Σκηνοθετικές Ιδιοφυείες που ζωγράφισαν σε Ζωντανό Πίνακα..!!!
    και και και (τραγικός ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, ακούγαμε σχεδόν όλη την ώρα τις αθλητικές μπουρδες που διάβαζε, καλύπτοντας τα πάντα που συνέβαιναν, ξεφτίλα το Κρατικό Κανάλι..)..
    Λίγο το παράκαναν με την ΛΟΑΤΚΙ παρουσία, δε χρειαζόταν αυτό..
    Όμως ευτυχώς που συνέβη, για να εμφανιστούν πάλι οι Εθνοφασιστες, Χριστιανοταλιμπάν, ώστε να μην ξεχνάμε πως η Δημοκρατία και η Ελευθερία μας βρίσκονται υπό Απειλή.

    Παρίσι
    Αθήνα
    Πεκίνο..

    Βαθιά Υπόκλιση στο Γαλλικό Έθνος!!!!

    Οι ….Spielberg των Ολυμπιακών Αγώνων…!!!!

    Μπράβο Γαλλία, Μπράβο Παρίσι…!!!!

    • Φούστηδες όλου του κόσμου ενωθείτε. Μαζι και ο...Μοναδικό Αριστούργημα!!! Ανεπανάληπτοι οι Γάλλοι!!! Τι λαός!!!!!

      Rendez-vous στο Παρίσι του σκότους.
      Ξεχάστε πλέον την πόλη του ‘φωτός’.
      Την ξεπαστρέψαμε για χάρη της ανωμαλίας και της εκπόρνευσης των ηθών

  4. Αηδια σκετη μεχρι και ο καιρος αηδιασε και τους κατουρισε. Ειδικα το Μητσοτακη και τη μαρεντα

  5. Αυτοί που προσπαθούν να προκαλέσουν μπλέκοντας τους ΛΟΑΤΚΙ με τη θρησκεία, γιατί στοχεύουν πάντα τον χριστιανισμό; Γιατί επέλεξαν ως θέμα τον Μυστικό Δείπνο, ενώ θα μπορούσαν να επιλέξουν πχ τον ισλαμικό παράδεισο με τις 72 ΛΟΑΤΚΙ παρθένες και τα άφθονα πιλάφια;

  6. Μυστικός Δείπνος.
    Μιλούν για ελευθερία έκφρασης οι άνθρωποι που για σαράντα χρόνια έχουν επιβάλλει την απαγόρευση της «ΕΛΕΝΗΣ» του Γκατζογιάννη σε τηλεόραση και κινηματογράφο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ