Βασίλης Γεωργούλης: Με αφορμή τα τελευταία τροχαία δυστυχήματα

0
55
Με αφορμή τα τελευταία τροχαία δυστυχήματα που συμβαίνουν σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο με επιβατικά αλλά φορτηγά οχήματα θα ήθελα να θυμίσω κάποιους βασικούς κανόνες που δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς ξεχνάμε και κάποιοι δυστυχώς δεν γνωρίζουμε.
Όταν μπαίνουμε λοιπόν στο οχήματα μας πρέπει να γνωρίζουμε τις λειτουργίες του οχήματος μας( φώτα, φρένα, δείκτες κατεύθυνσης- φλας). Πρέπει να γνωρίζουμε να διαβάζουμε το δρόμο όσο αναφορά πινακίδες σήμανσης, πινακίδες τηλεματικής, διαγραμμηση οδοστρώματος. Πρέπει να έχουμε την απόλυτη αίσθηση του όγκου το οχήματος μας και να κρατάμε σωστές αποστάσεις από τα άλλα οχήματα καθώς και να μπορούμε να » διαβάσουμε» την οδήγηση και συμπεριφορά του κοντινού μας οχήματος. Πρέπει να γνωρίζουμε και να κάνουμε γνωστό στους άλλους οδηγούς τις προθέσεις μας όσο αναφορά πορεία και κατεύθυνση. Να σκεφτόμαστε ότι στον δρόμο δεν είμαστε μόνοι μας και ότι όλοι θέλουμε να φθάσουμε στον προορισμό μας. Να σεβόμαστε τους εργαζόμενους στο οδικό δίκτυο και τα όργανα ελέγχου κυκλοφορίας καθώς και τους επαγγελματίες οδηγούς που ζούνε στο και από το οδικό δίκτυο.
Ο δρόμος είναι ένας τόπος που για κάποιους είναι για μετακίνηση και κάποιους για βιοπορισμο.
Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ποτέ δεν φταίει ο δρόμος άλλα εμείς οι ίδιοι οι χρήστες του μέσω των συμπεριφορών μας σε αυτόν.
Οδηγούμε με σύνεση και συνεργασία, οδηγουμε με προσοχή και ασφάλεια για να φτάσουμε έγκαιρα στον προορισμό μας.
Σας ευχαριστώ!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ