Οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που προτείνει η «Κίνηση Πολιτών Κω», για τη διευκόλυνση όλων των οδηγών του νησιού μας

7
4993
Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις προτείνει η «Κίνηση Πολιτών Κω», για τη διευκόλυνση όλων των οδηγών του νησιού μας σε τρία βασικά οδικά σημεία.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Βαγγέλη Τζόγια, πρέπει να απαγορευτεί η στάθμευση από τη μία πλευρά της οδού Κοραή για την ευκολότερη διέλευση λεωφορείων , βαρέων οχημάτων και ΙΧ, απαιτείται η αποσυμφόρηση του επαρχιακού δρόμου του Ζηπαρίου με τη χρήση περιφερειακών οδών και τέλος τόνισε πως γενικότερα υπάρχουν πολλοί δρόμοι που οι περισσότεροι Κώοι δε γνωρίζουν και με κάποιες παρεμβάσεις, μπορεί να διοχετευτεί η αυξημένη κίνηση σε αυτούς.
Τέλος, ο κ.Τζόγιας, ερωτηθείς για το αν αυτές τις παρεμβάσεις, τις έχουν συζητήσει με συγκοινωνιολόγους, που είναι και οι καθ’ύλην αρμόδιοι για να παρέμβουν σε ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, απάντησε θετικά.

Πηγη: https://www.kostv.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτό που λέει στο τέλος: Η Κως έχει ανάγκη από μία Ν Ε Α Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ Ι Α Κ Η Μ Ε Λ Ε Τ Η. Και την χρειάζεται… χθες! Έχει παραγίνει το κακό! Έχουμε οδικές υποδομές αντάξιες μόνο άλλων εποχών, απαρχαιωμένες και επικίνδυνες. Και μακάρι να ήταν μόνο οι οδικές υποδομές…. Καιρός να μείνουν επιτέλους οι μικροπολιτικές τακτικές στην άκρη και να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις.
    *Ο Επαρχιακός έχει ανάγκη ανακατασκευής σε όλο το τμήμα από μετά την Πειραιώς μέχρι και την διασταύρωση για Μαστιχάρι. Τριτοκοσμικές συνθήκες.
    *Επίσης η πόλη της Κω χρειάζεται έναν λειτουργικό και ασφαλή Περιφερειακό.

    • … μειωθεί ο αριθμός των τουριστών.
      Με αναγκαστικό νόμο να μειωθούν στο 50% η πληρότητα όλων των μεγάλων μονάδων τα άμεσα επόμενα χρόνια.
      Και νερό και οδική κίνηση και άρρωστοι συνωστισμοί και πολλά άλλα θα βελτιωθούν.
      Δεν γίνεται, για να πλουτίζουν κάποια μεγαλοκοράκια, να ρημάξει το νησί.
      ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ριζικότατες λύσεις.

  2. Το στολίδι της πόλης είναι ο κόμβος στην είσοδο της μαρίνας και είναι για σεμινάριο , εύγε !

    • Και είναι έτσι από παρέμβαση που έγινε το 2015! Όχι τη δεκαετία του 60’… το 2015!!!

  3. Κάτι για το ΚΤΕΛ στο κέντρο της πόλης;Δεν το ακουμπάτε;Γιατί;Το κατόρθωμα του δημάρχου,συγκοινωνιολόγων,να αποκλησουν από κυκλοφορία πρακτικά τον καινούργιο περιφερειακό ,από την Πειραιώς στον Αμπαβρης,καμία κουβέντα;Ναι παράκαμψη στο Ζηπάρι,πολύ δύσκολο όμως.Κατι να γίνει επιτέλους μπροστά στη Μαρίνα,που κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα και σήμερα τη λογική αυτού που έφτιαξε τον κόμβο.Υπαρχει χώρος για ένα κύκλο εκεί ,χωρίς φανάρια.Τελος απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο.ΑΛΗΘΕΙΑ που θέλει να πάει καποιος που περνάει από Βασιλέως Παύλου προς Ιπποκρατους με το αυτοκίνητο;Να τον δουν;Ναι και επιτέλους κάποιοι θα ξεβολευτούν αλλά Ελ Βενιζέλου και συνέχεια η Αρτεμισία ελεύθερη χωρίς πάρκινγκ .Τελος χρηστικά πάρκινγκ γύρω στη πόλη ,υπάρχουν χώροι,μικροί μεγαλύτεροι ,αλλά πάρκινγκ και όχι στάθμευση πωλητών και στέκι γυφτων.Εννοηται βελτίωση αστικής συγκοινωνίας,εύκολης και προσιτής προοθωντας την στον κόσμο.

  4. η κως χρειαζεται νεα χαραξη με απαλλοτριωσεις πανω απο το ζηπαρι οπου ειναι παρθενα γη, και ο μεσοπαραλιακος απο αιολος μεχρι μαρμαρι, διανοιξη και ποδηλατοδρομος. χατζημαρκο και νικηταρα βαλτε τα στο προγραμμα και ευκολα μπορουν να γινουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ