«Τελικά, είναι όλοι π……;» Ε, μάλλον πιο καλή η παραλία!»

42
8223

«Τελικά, είναι όλοι π……;» Ε, μάλλον πιο καλή η παραλία!»

Άκουγα τις προάλλες στο Youtube μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συνέντευξη του Γιάννη Λαούρη (τον παρουσίαζε ως τον εξυπνότερο Κύπριο επιστήμονα με πολύ υψηλό iq ερευνητής νευροφυσιολόγος και μηχανικός συστημάτων) στον influenser ανεξάρτητο υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Κύπρου, Φειδία Παναγιώτου που κάνει πάταγο με τον αυθορμητισμό και το πηγαίο ταλέντο του, με χιλιάδες ακόλουθους, θεάσεις, σχόλια και συζητήσεις.

Ο άνθρωπος λοιπόν που ασχολείται με τις επαναστατικές αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη, η κβαντομηχανική και γενικά η νέα τεχνολογία στον σύγχρονο κόσμο δηλώνει χαμογελώντας σε ερώτηση για τα πολιτικά πράγματα της χώρας του, ότι δεν θα πάει ούτε σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσει («θα πάω παραλία», όπως και στις προηγούμενες γιατί δεν έχει κανένα απολύτως νόημα…»)

Εξηγώντας ότι οι πολιτικοί (και) στην Κύπρο, όπως και οι Ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν, είναι απλοί υπάλληλοι – διεκπεραιωτές ενός παγκόσμιου συστήματος,  κατ’ επίφαση δημοκρατικού, όπου όλοι και όλα είναι ελεγχόμενοι-α και καθοδηγούμενα κεντρικά ως προς τις βασικές κατευθύνσεις («παγκόσμια τάξη-διακυβέρνηση» που λέγαμε κλπ).

Στον δικό μας μικρόκοσμο τώρα -την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές- διαβάζω βιαστικά την επιστολή- κάλεσμα του Κ. Καΐσερλη (δηλ. εκτός όλων των άλλων, του πλέον πολιτικοποιημένου προσώπου στην Κω) που καλεί τα μέλη του Ομίλου με έναν βαθύτατο προβληματισμό για το «που πάμε», να αποφασίσουν αν τελικά αν θα επιλέξουν αποχή και σιωπή (αν και το ένα βέβαια δεν αποκλείει το άλλο).

Η αδυναμία λοιπόν των παραδοσιακών πολιτικών προσώπων να επιλύσουν τα προβλήματά του τόπου τους (στην Κω φαίνεται ότι σηκώσαμε τα χέρια ψηλά…) και να χαράξουν μια τοπική-παραδοσιακή πολιτική πραγματικότητα δεν είναι μόνο τοπικό φαινόμενο, ούτε της Κω, ούτε της Ρόδου (ο δήμαρχος της οποίας λέει βλέπει ως παράδειγμα την Κω για τις αλλαγές που θέλει να προχωρήσει μέσα στην πόλη…), ούτε της Ελλάδας, ούτε της Κύπρου. Είναι γενικό και παγκόσμιο κι έχει να κάνει με την περιγραφή της σύγχρονης παγκόσμιας διακυβέρνησης όπως την περιέγραψε πολύ πιο γλαφυρά στην συνέντευξη-ποταμό που έδωσε «ο εξυπνότερος άνθρωπος της Κύπρου».

Τα υπόλοιπα που βλέπουμε στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι η μάχη εντυπώσεων στα κυρίαρχα ΜΜΕ μέσω του νέου «βομβαρδισμού» των δημοσκοπήσεων που ακολουθεί ως τις Ευρωεκλογές (άτιμες «μετρήσεις» άλλους τους ανεβάζετε στο θεό κι άλλους τους κατεβάζετε στα τάρταρα…) αλλά και τις αστείες καθημερινές ιστορίες τύπου Φάρλι vs Πίνατ αλά τικ τοκ («Μητσοτακειάδες-Κασσελακειάδες» απίθανες κυβιστήσεις στα εθνικά θέματα ο ένας με σμόκιν και Ρουβά σε γάμο εφοπλιστή ο άλλος και δεν συμμαζεύεται…)

Το πολιτικό «καφενείο» όπως το περιέγραψε στο «επαναστατικό» (κατά Ν. Παπαχαρτοφύλη) άρθρο του «Ο Τζερόμ Καλούτα, ο άπιστος Θωμάς και οι αυταπάτες»* ο Κ.Καΐσερλης, είναι περιγραφή της κατάντιας και της φύρδην μίγδην ανακατωσούρας που σκόπιμα επιβάλλουν χρόνια τώρα οι ισχυροί για να ισοπεδώσουν και ομογενοποιήσουν τα πάντα, ώστε να είναι πλήρως ελεγχόμενα.

Ποιός και πώς να πιστέψει λοιπόν ότι οι πολιτικοί μας θα μπορούσαν να είναι πλέον χρήσιμοι και αποτελεσματικοί; (Κι αυτοί που μείνανε με λίγο φιλότιμο να καθαρίζουν τα χόρτα αντί να φωτργραφίζονται σαν μοντέλα αμπελοφιλοσοφώντας, τους παίρνουν καθημερινά στο ψιλό, μιας και τους χαλάνε την πιάτσα…)

Ανάμεσα σε αυτό το «μύλο» του παραδοσιακού πολιτικού προσωπικού (άκου τοπικές κομματικές οργανώσεις, που τις θυμήθηκες αγαπητέ Κώστα;) που έχασε τα αυγά και τα πασχάλια και την ικανότητα του να “επικοινωνεί” με τον λαό των καθοδηγούμενων τεχνοκρατών, των οικονομικά ισχυρών και των ανθρώπων της επικοινωνίας που προσπαθούν να τους επιβάλλουν με κάθε τρόπο τηλεοπτικού πλυντηρίου και τικ τοκ «πλύσης εγκεφάλου»… ε, μάλλον πιο καλή η παραλία!

* Διαβάζοντας το,  μου ‘ρθε σαν αναλαμπή στο μυαλό ένα σκηνικό πριν από χρόνια με τον Κώστα σε ένα ανθρώπινο ξέσπασμα, ύστερα από κάποια πικρία ή απογοήτευση από συνεργάτες του… Να φωνάζει έξω φωνή υπό τα εκφραστικά χαμόγελα των στενών συνεργατών του «Τελικά, είναι όλοι π…..»

 

42 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο πρόεδρος Βελόπουλος έσκισε τη συμφωνία των Πρεσπών σε live σύνδεση στη Βουλή.Γατάκια αυτός εινσι πραγματικός…μπατριώτης.Μετά την μπατριωτική κινηση οι Σκοπιανοί έχουν πέσει σε κατάθλιψη,ενώ τόσο ο Μπαιτεν οσο και η Φον ντε Λαινεν του στέλνουν συνέχεια SMS στο κινητό του: «Κυριακο γιατί μας το έκανες αυτό;».Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες!

    • Σε λίγο που θα συγκυβερνήσετε και θα τον κάνετε υπουργό να δούμε πως θα τη γυρίσεις τη μπιφτέκα πάλι μουστάκια. Αλλά συνηθισμένος είσαι μια ζωή.

      • Εσυ τι ακριβώς κανείς;Περιμένεις να σχολιάσεις κάτω από την miranta;Σας έχει σβήσει .Τελικα είχε δίκιο.Η βλακεία νικιέται ,απλά σας ξεσκέπασε φανερώνοντας την αδυναμία σας να πήγε μια πρόταση.Μια φορά γραφικός πάντα γραφικός.

        • ντόκτωρ τζεκυλ καί μίστερ χάιντ,αλλιώς τό έταιρον εγώ-αλτερ ήγκο.η μιραν προτείνει κατι; μόνο ότι ο μητσ είναι ο καλυτερος απο τ άλλους.εχεις μεγαλη ιδεα για τ εαυτό σου-ώς έξυπνος κ μικρή γ τούς άλλους-ώς βλάκες. ούτε για λύπηση δέν εισαι. πότε το γραφικος πήρε αρνητική χροιά ; επειδή δέν σκεφτομαι όπως εσύ καί τόσοι άλλοι.

        • -σας είχαμε εξηγήσει ότι δεν χρειάζεται η πολυπλοκότητα αυτή, για να ελέγχετε τις συναλλαγές. θα μπορούσατε κάλλιστα, όπως σας είχαμε προτείνει, να εντοπίσετε πολύ εύκολα τη φοροδιαφυγή με διασταύρωση των πληρωμών με POS και των στοιχείων, με τα οποία ενημερώνεται το myDATA σας είχαμε, μάλιστα, προτείνει να σας φτιάξουμε αυτήν την εφαρμογή δωρεάν ως ΣΕΠΕ. Με τον τρόπο αυτό θα γλιτώναμε όλη αυτήν την αναστάτωση, που έχει προκληθεί στην αγορά.

        • Aν διαβάσεις όλα τα μθνήματα από 3/3/22 μέχρι τώρα θα δεις εφόσον τα κύτταρα σου δεν είναι καμμένα

          τι άτομο είναι,τι προτείνει.τι γνώσεις έχει,τι ‘συγγραφείς’ μελετά και το επίπεδο του .
          Το μόνο που ξεσκεπάζει καθημερινά είναι η απύθμενη ηλιθιότητά της.
          Ένα βρωμερό πόμολο ,βολεμένο ,με πολλές μαύρες απολαβές,που ξεπληρώνει γράμμάτια.
          Εγώ και πολλοί συμπολίτες μας έχουμε καταλήξει ότι δεν υπάρχει πιο ηλίθιο βούρλο.
          Είπαμε να έχεις και μια τσίπα, δυστυχώς κ αυτή ΔΕΝ έχει

        • Την χώρα δεν την έφερε εκεί που την έφερε η νοοτροπία των συνδικαλιστών

          , αλλά ο κομματισμός σε όλα τα επίπεδα και στον συνδικαλισμό φυσικά. Αλλά ο κομματισμός έχει δημιουργηθεί και παγιωθεί από τα κόμματα που κυβερνούν χρόνια τον τόπο κυρίως ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ και πολύ λιγότερο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ κλπ.

          Τελικά απάντησέ μας πόσα είναι τα επιτόκια στο Δάνειο της Ν.Δ?
          Ξέρεις ότι έφθασε το μισό δις.
          Πότε θα αποπληρωθεΊ?
          Έα μέρος του δανείου θα μπορούσε να φέρει δύο παθολόγους στο Νησί.
          Και που σου απαντώ,χάνω τον καιρό μου.
          Άδικος κόπος.
          Είσουν,είσαι και ΘΑΣΤΕ ΝΤΟΥΒΆΡΙΑ και α………..

    • πριν 10 μήνες, δεν του είχε κ…λώσει του Χατζηδάκη να εφαρμόσει τεκμήρια με βάση τον κατώτατο μισθό στους ελεύθερους επαγγελματίες γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις δαπάνες και βαπτίζοντας όλους τους ΕΕ κλέφτες, χωρίς τελικά να πιάνει τους πραγματικούς κλέφτες. Προσωπικά, δεν τους τη χαρίζω, θα φάνε το μαύρισμά τους κανονικότατα.
      Και μη ξεχνάμε ότι οι ευρωεκλογές συμπίπτουν χρονικά με την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, όπου οι ΕΕ θα δουν τί έχουν να πληρώσουν.

      • Ναι έχουν έσοδα 5000 και ζουν για χρόνια.Ψήφισε Κασσελακη εσυ και εγώ πράγματι θα φάω πίτσα σήμερα.Πεπερονι.

        • αν έβρισκες πίτσα με παπερόνι δεν θα καθόσουν όλη μέρα να σχολιάζεις για τα πάντα εδώ μέσα. Θα είχες πέσει με τα μούτρα,… να την φάς και να χορτάσεις την πείνα σου.

    • Ρε που σε βρήκαν οι δικοί σου?
      Στην λαϊκή σε τιμή ευκαιρίας?
      Ευτυχώς που τότε δεν υπήρχε προσφορά 1+1.

    • Ρε που σε βρήκαν οι δικοί σου?
      Στην λαϊκή σε τιμή ευκαιρίας?
      Ευτυχώς που τότε δεν υπήρχε προσφορά 1+1.

    • Σίγουρα υποψιαζομαι κακιά λέξη.
      Παγαπόντηδες?
      Παναθηναϊκοί?
      Παλιάνθρωποι?
      Πονηρούληδες?
      Προστυχοι?
      Πουλημενοι?
      Πειραγμένοι?
      Παναθεματισμενοι?
      ή την χειρότερη από όλες…
      ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ???

  2. -Αντί να αναβαθμιστούν, όμως, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις πάμε 10 χρόνια πίσω. Όχι ψηφιακή αναβάθμιση, αλλά ταμειακή διασύνδεση, για να παίρνει στοιχεία η ΑΑΔΕ. Μπορεί η ΑΑΔΕ, ως δημόσιος φορέας, να αναβαθμίζεται, αποκτώντας πρόσβαση σε περισσότερα δεδομένα, αλλά οι ΜμΕ σίγουρα δεν αναβαθμίζονται ψηφιακά, επειδή απλά αγοράζουν με κουπόνι ταμειακές μηχανές και POS. Η ΑΑΔΕ θα μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιήσει κονδύλια του ΤΑΑ διαθέσιμα για τον οργανισμό της και όχι τα κονδύλια της ψηφιακής αναβάθμισης των ΜμΕ.

    Εν ολίγοις Μ. Παρασκευή, 3/5/2024, η ΑΑΔΕ αναιρεί ξαφνικά ό,τι είχε αποφασιστεί τον Οκτώβριο του 2023 και επιστρέφει σε ανεφάρμοστη απόφαση του 2022. Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την επιβολή προστίμων για τη μη διασύνδεση, χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του τρόπου διασύνδεσης ERP-POS.

    • Θα γίνετε κανονικοί θέλετε δεν θέλετε.Τα μαυρα τέλος.Δεν θα πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι.

  3. Απορια εσυ που κτυπιεσαι γιατί το κανείς;Σου έθιξα τον Βελόπουλο;Ποια είναι η πρόταση του για τις ταμιακές και POS;Θα μας πεις η μόνο στο βρισκόμουν σταματά η θέση σου;

    • διάβασε ,τι αηδιες γράφεις για Βελόπουλο και τρίχες κατσαρες,πάρτο.χαμπαρι είσαι ηλίθια

      • Τώρα ποιος είναι ηλίθιος ας το αφήσουμε.Η «Ρωσική Λύση» του Βελόπουλου δεν θα περάσει.Εδω είναι Ελλάδα και Ευρώπη.Εξω οι ρωσόφιλοι του Βελόπουλου.

        • ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΊΣ ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ??
          είσαι ο Ορισμός του Βλάκα,πανηλίθιε.Ξέρεις πόσοι μεταπωλητές,πόσα μαγαζιά έχουν κλείσει με την δήθεν έτοιμη σύνδεση των ταμειακών με τα POS.Απειλές απ τους μαγαζάτορες που είτε δεν συ δέονται, είτε αργούν να βγουν οι αποδείξεις,είτε δεν βγαίνουν καθόλου για έναν νόμο χαράτσι που στήθηκε στο πόδι.Πες μου ηλίθιε έχεις σήμα Ελληνικού παρόχου μετά την στροφή για θερμά?
          Πες μου //////////άκααααααααααα…αφού δεν ξέρεις το γίνεται με τα POS και τις διασυνδέσεις,τα προβλήματα που έφεραν λιντσάρισμα σε μικρομαγαζάτορες-μεταπωλητές,σε τεχνικούς, ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ.
          Πως θα βγάλει μια απόδειξη ένας επιχειρηματίας όταν έχει 30 διακοπές σήματος την ημέρα και μπαίνει το τούρκικο σήμα και θέλει ξανά και ξανά ρυθμίσεις.
          ΒΛΑΚΑ,ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ.

        • Aν διαβάσεις όλα τα μθνήματα από 3/3/22 μέχρι τώρα θα δεις εφόσον τα κύτταρα σου δεν είναι καμμένα

          τι άτομο είναι,τι προτείνει.τι γνώσεις έχει,τι ‘συγγραφείς’ μελετά και το επίπεδο του .
          Το μόνο που ξεσκεπάζει καθημερινά είναι η απύθμενη ηλιθιότητά της.
          Ένα βρωμερό πόμολο ,βολεμένο ,με πολλές μαύρες απολαβές,που ξεπληρώνει γράμμάτια.
          Εγώ και πολλοί συμπολίτες μας έχουμε καταλήξει ότι δεν υπάρχει πιο ηλίθιο βούρλο.
          Είπαμε να έχεις και μια τσίπα, δυστυχώς κ αυτή ΔΕΝ έχει

  4. ΚΟΝΤΟΖΥΓΩΝΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΑΚΑΡΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΠΑΛΙ ΧΑΛΑΡΗ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΧΑΛΑΡΗ…ΒΟΥΡΤΣΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΣΥΡΙΖΟΒΕΛΟΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ

    • Φυσικά κτο γνώριζαν ότι θα έχουν θανατηφόρες παρενέργειες τα εμβόλια ,αλλά τα αρνάκια του πίστεψαν κ το έβαλαν ,τώρα ακούμε σε όλη την Ελλάδα αλλά κ στο εξωτερικό να πεθάνουν λίγοι λίγοι οι άνθρωποι ! Κ αναρωτιέμαι γιατί δεν πέθανε κανένας από τους 300 βουλευτές ?? Μήπως δεν έκαναν εμβόλιο αλλά όρο ??? Μήπως δεν ξέρω .

      • Είσαι στο σωστό δρόμο σκέψης. Γιατί άραγε κανείς από τους 300 δεν πέθανε? Αμ το έκαναν το εμβόλιο. Κι όχι μια και δυο. Στον αντίποδα έρχεται σου λέει και η ιατρική έρευνα και αποφαίνεται. Όχι μόνο δε συνδέονται θάνατοι και εμβόλια αλλά παρατηρείται κι αύξηση του προσδόκιμου ζωής στον πλανήτη. Για τους ΄Ελληνες δε, ακόμη περισσότερο.
        Ξέρω γιατρούς που έχουν κάνει 5 κι 6 εμβόλια. Ζουν και βασιλεύουν. Τι να πω..

        • ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΩ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΙΑ

        • ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΠΟΣΟΙ ΤΥΡΑΝΙΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ…………………..

  5. όταν εσύ πήγαινες μουστάκια εγώ ερχόμουνα. Άντε μην τα βγάλουμε ΟΛΑ στη φόρα και κόψεις νύχτα

  6. Να μην περάσει έτσι η φασιστική άποψη.Όχι κύριε,δεν είναι όλοι το ίδιο.Έχει καλούς κακούς ,λογικούς ,σοβαρούς και ασοβαρούς ,Γραφικούς,ψεκασμενους,πατριώτες,πατριδοκάπηλους ,φασιστες,δημοκράτες,ανθρώπους που προσπαθούν,δεξιούς,αριστερούς αλλά όχι τους ΙΔΙΟΥΣ και όπως τους αποκαλείτε.

  7. ΟΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΡΕΧΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΟΥΒΑΔΕΣ ΗΜΠΡΑΒΟ ΝΔ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ ΟΛΟΥΣ

  8. TA ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΙ Η ΜΠΑΝΑΝΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ