Πλήγμα στην οικογενειακή επιχείρηση του κ. Γιάννη Τσίκνη στο Πυλί, με έξι νεκρά μελίσσια (πιθανόν από ψεκασμούς φοινικοειδών)

0
555
Σοβαρό πλήγμα δέχτηκε οικογενειακή μελισσοκομική επιχείρηση στο Πυλί της Κω, μετά την καταγραφή μαζικού θανάτου μελισσών στις κυψέλες της.
Ο μελισσοκόμος κ. Γιάννης Τσίκνης εντόπισε χθες, Τετάρτη 29/10/25  το πρώτο μελίσσι με νεκρές μέλισσες. Σήμερα, δυστυχώς, ο αριθμός των μελισσιών που έχουν πληγεί ανήλθε στα έξι προκαλώντας σημαντική ζημιά στην οικογενειακή επιχείρηση.
Ο κ. Τσικνής εκφράζει την έντονη ανησυχία του ότι ο θάνατος των μελισσών ίσως να οφείλεται σε δηλητηρίαση, πιθανόν από ψεκασμούς φοινικοειδών δέντρων που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Σήμερα, ο κ. Τσίκνης θα επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κω για την επίσημη αναφορά του περιστατικού και την έναρξη διαδικασιών διερεύνησης μήπως έχει συμβεί και σε άλλους παραγωγούς του νησιού μας.

Πηγη: kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ