Παραγωγική η συνάντηση Δημάρχου Κω και εκπροσώπων φορέων, με τον Υφυπουργό Μεταφορών Β. Οικονόμου

7
8094

Αμέσως μετά την Κάλυμνο, ο Υφυπουργός Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, επισκέφθηκε την Κω και πραγματοποίησε ευρεία συνάντηση με τον Δήμαρχο, κ. Νικηταρά, εκπροσώπους φορέων και επαγγελματίες του κλάδου των μεταφορών, παρουσία βουλευτών Δωδεκανήσου της ΝΔ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και τη βελτίωση των υποδομών και των μεταφορών του νησιού.
Ο Δήμαρχος κ. Νικηταράς ζήτησε τη συνεργασία του Υφυπουργού για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το νησί. Ένα από τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν ήταν η διαχείριση των υδάτινων πόρων, με τον Δήμαρχο να ενημερώνει τον Υφυπουργό για τη μελέτη κατασκευής φράγματος Μία που θα λύσει το πρόβλημα υδροδότησης σε μεγάλο μέρος της Κω
Ο Δημήτρης Σαράντης ως εκπρόσωπος του εμπορικού τμήματος του ΕΒΕΔ αναφέρθηκε στη νησιωτικότητα και δήλωσε πως τα θέματα ως επιμελητήριο θα δοθούν στους βουλευτές για συζήτηση.
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μανώλης Χατζηάμαλλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις ενστάσεις για τα όρια ταχύτητας.
Ο Αντώνης Γιαννικουρής Γενικός Γραμματέας του ΤΕΕ, εξέφρασε την επιθυμία για αγαστη συνεργασία του Τεχνικού Επιμελητηρίου με το υπουργείο Μεταφορών.
Ακολούθησε ο Στέφανος Γραμμένος, πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρήσεων Δωδεκανήσου Ολικής Εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ Αυτοκινήτων με Οδηγό , αναφέρθηκε στο υπάρχον νομικό πλαίσιο που πρέπει να αντικατασταθεί και σημείωσε πως προβλέπουν στη βοήθεια του υπουργείου ενώ υπογράμμισε την απουσία της Ένωσης Ξενοδόχων και του ΣΕΠΕ.
Ο Αριστείδης Μαραγκός, Πρόεδρος του ΚΤΕΛ, αναφέρθηκε επίσης στα όρια ταχύτητας, στην ελλειπείς σήμανση και στην κατάσταση του οδοστρώματος. Επίσης αναφορικά με τα ΚΤΕΛ, τόνισε πως ενώ το πετρέλαιο έχει αυξηθεί, το εισιτήριο έχει παραμείνει ίδιο. Παράλληλα αναφέρθηκε στο όριο ηλικίας των οχημάτων.
Ο πρόεδρος των Ραδιοταξί Κω, Μανόλης Κίννας, επισήμανε πως το επάγγελμα του οδηγού ταξί στην Κω, είναι εποχιακό και τόνισε τη θετική εξέλιξη με τα πολυθέσια ταξί, ενώ επεσήμανε πως το Σωματείο είναι εναντίον των προμηθειών.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Ιωάννης Παππάς, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της διατήρηση της δημοτικής συγκοινωνίας στην Κω και στη Ρόδο. Τόνισε πως γίνεται προσπάθεια συνεργασίας ΚΤΕΛ και ταξί και πως η πρώτη εικόνα του επισκέπτη όταν έρθει στο νησί, οφείλει να είναι καλή.
Στη συνέχεια ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπρόσωποι των φορέων με επίμαχο σημείο τις παράνομες μισθώσεις μεταφορών, που αποτελούν αγκάθι για τους τουριστικούς προορισμούς.
Μετά τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων, ο Υφυπουργός κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στις 20 του μήνα. Το νομοσχέδιο αυτό, όπως είπε, θα συμπεριλαμβάνει ΚΤΕΛ, ταξί και ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα «ανοίξει» τις μεταφορές, τα υδατοδρόμια και το μεταφορικό έργο. Στόχος είναι να έρθει στη Βουλή για ψήφιση αρχές Μαρτίου.
Επίσης, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι μετά τις 20 Φεβρουαρίου θα έρθει για ψήφιση ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), που θα μεταρρυθμίσει πολλά ζητήματα, κάποια από τα οποία, θίχτηκαν στη σημερινή σύσκεψη και που έχουν ως ζητούμενο, τη ασφάλεια των επιβατών και των πολιτών.
Ο κ. Οικονόμου, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων , όπως αυτά αφορούν στην οδική ασφάλεια και τη βιώσιμη κινητικότητα. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε τη σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία, μέσω της δημιουργίας πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς και τη μείωση των ορίων ταχύτητας σε ορισμένες περιπτώσεις. Επίσης, εξέφρασε τη χαρά του για την ένταξη της Κω στο πρόγραμμα ΣΒΑ (Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) και σημείωσε πως η Κως αποτελεί «πιλότο» ενίσχυσης της εναλλακτικής μετακίνησης, όπως το ποδήλατο.
Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται στον τομέα του μεταφορικού έργου, καθώς όπως επισημάνθηκε, υπάρχουν πολλοί «παίκτες» που εμπλέκονται και πρέπει το υπουργείο να αξιολογήσει όλες τις ανάγκες. Η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει για όλους τους ενδιαφερόμενους τον Φεβρουάριο, οπότε και θα ξεκινήσει η σχετική συζήτηση.
Η Ελλάδα όπως επισήμανε ο κ Οικονόμου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον γηραιό στόλο λεωφορείων, ταξί και φορτηγών, καταλαμβάνοντας μία από τις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την ανανέωση των οχημάτων. Το ζήτημα αυτό έχει πολλαπλές διαστάσεις, καθώς συνδέεται άμεσα με περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

πηγη: https://www.kostv.gr

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΡΓΑ ΜΗΔΕΝ.Καισερλης, Κυρίτσης, Νικηταράς 2010-2024 ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ

    ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ μια απο τα ιδια .εγωπαθεις ασυνενοητοι.ο ενασ χειροτεροσ απο τον αλλον.

  2. Έργα μηδεν.Χαλκιδιος,Καμπανης, Καισερλης, Κυρίτσης, Νικηταράς 2010-2024 ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ

    ΧΥΤΑ αντιπυρικες ζώνες αφαλάτωση συγκοινωνίες ,αξιοποίηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο ,ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νεο εμπορικο λιμανι,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,εγκαταστάσεις SEGEN ,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια 60 αίθουσες προκατ!!!, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ! δημοτικα ιατρεια,για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ .Ο Δήμος Κω είναι ο μοναδικός Δήμος στην ΕΛΛΑΔΑ που δεν υποβάλλει φακέλους με έργα για το νησί .Ο Δήμος Κω πρέπει να υποβάλλει φακέλους για κτήριο αφίξεων και αναχωρήσεων στο λιμάνι, για κατασκευή καινούργιων εγκαταστάσεων SEGEN, μόλου για κρουαζιερόπλοια,εμπορικο λιμανι, master plan για το λιμάνι και έχει λάβει επιχορήγηση 1.000.000 ευρώ για μελέτες, επέκταση μαρίνας, αξιοποίηση οινοποιείου, αβικω, αλεξαντερ φασιον, έργα οδοποιίας, κατασκευή καινούργιων σχολείων, κολυμβητήριο με κλειστό γυμναστήριο και έργα στα χωριά

  3. αυτό δεν είναι συναρη με φορείς, αυτό είναι πάμε για καφέ. χαμηλά ο πήχης!!! άδεια αίθουσα και προχειρότητα

  4. Ευχαριστούμε το δήμαρχο καίσαρλη που σε τρία χρόνια 2011- 2013 έφτιαξε από το πουθενά ένα δήμο στο νησί. που ένωσε έξι διαφορετικές πόλεις και καμιά εικοσαριά ανύπαρκτες δημοτικές επιχειρήσεις. που πήρε από το κράτος την προστασία των δα-σών. Που έδωσε στον Δήμο τα λιμάνια τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα στά-δια. που τελείωσε την μελέτη των κρουαζιερπλοίων και της επέκτασης της μαρίνας. Που έφτιαξε τις πράξεις εφαρμογής της επέκτασης του σχεδίου, που έφερε στο νησί μέσα στην κρίση 10 εκατομμύρια για αναπλάσεις στην πόλη και στα χωριά
    Για τα έργα τους το Λατομείο Τα ΚΑΥΣΙΜΑ, την ΜΑΡΙΝΑ. τα ΣΤΑΔΙΑ. το παλιό ΝΟ-ΣΟΚΟΜΕΙΟ, το ΙΚΑ. το κλειστό ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ. το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ, τους ΒΡΕΦΟΝΗ-ΠΙΑΚΟΥΣ, τα ΣΧΟΛΕΙΑ. το ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ και την ΕΚΚΛΗΣΙΑ. την ΚΑΖΕΡΜΑ, τα ΚΡΗΤΙΚΑ, τα ΛΑΪΚΑ, τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ. την ΕΦΟΡΙΑ, την ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ, τους ΟΙΚΙ-ΣΜΟΥΣ, τις ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ τον ΒΙΟΤΟΠΟ, τους ΔΡΟΜΟΥΣ μέχρι τον Δίκαιο, τους ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ, το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ χαβρα και καμιά εκατοστή ακόμα που γράφει στο βιβλίο του ο Καίσαρλης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ