Θεοδόσης Νικηταράς: Είναι γεμάτη η δομή στην Κω. ΤΕΛΟΣ!

14
3269

Στην πρωινή εκπομπή των Σπύρου Χαριτάτου και Χρύσας Φώσκολου στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, ο οποίος αναφέρθηκε σήμερα το πρωί στο μείζον ζήτημα των εκατοντάδων μεταναστών που έχουν επιβαρύνει τη Ρόδο, σημειώνοντας πως η Κως βίωσε αυτές τις εικόνες το 2015 , στο πολλαπλάσιο και η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύσεις.
Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι κατανοεί πλήρως το πρόβλημα, ωστόσο το κέντρο υποδοχής της Κω έχει ήδη φτάσει στα όριά του γεγονός που το μαρτυρούν «επίσημα χείλη» και δεν μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους ανθρώπους, αφού είναι γεμάτη!

Μετακινήθηκαν όλοι οι μετανάστες από το κέντρο της Ρόδου – Επιχείρηση καθαριότητας του Δήμου από τα ξημερώματα

Μετακινήθηκαν όλοι οι μετανάστες από το κέντρο της Ρόδου - Επιχείρηση καθαριότητας του Δήμου από τα ξημερώματα

Μετακινήθηκαν σήμερα τα ξημερώματα όλοι οι μετανάστες που είχαν εγκατασταθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο κέντρο της Ρόδου και συγκεκριμένα στον περιμετρικό χώρο του Ταχυδρομείου, των υπηρεσιών της Αστυηνομικής διεύθυνσης, των πάρκων κλπ.

Σύμφωνα με πληροφοριες , νωρίς το πρωί μεταφέρθηκαν με πλοίο 150 παρατυποι μετανάστες, που είχαν καταγραφεί, στο ΚΥΤ της Λέρου. Παραμένουν ακόμη μερικες δεκάδες πέριξ των υπηρεσιών της Αστυνομίας και κάποιοι στο Θερμαι.

Σημειώνεται ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν καταγραφεί και έχουν μεταφερθεί από τη Ρόδο σε ΚΥΤ περί τους 700 παρατυπους αλλοδαπούς

Παράλληλα, νωρίς τα ξημερώματα, όπως ανακοίνωσε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Καθαριότητας κος Μανώλης Κρητικός, στελέχη της υπηρεσίας καθαριότητας, προχώρησαν στην άμεση διαδικασία καθαριότητας των πάρκων και των χώρων αυτών, αφού προηγουμένως είχαν μεταφερθεί σε άλλους χώρους περισσότεροι από 300 μετανάστες που βρίσκονταν στο κέντρο.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε στο προσωπικό του προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κος Μανώλης Κρητικός είναι ενδεικτικές:

πηγη: rodiaki.gr

Νότης Μηταράκης: «Είναι λάθος που αντιδρά η τοπική κοινωνία στη Ρόδο στους χώρους υποδοχής μεταναστών»

Νότης Μηταράκης: "Είναι λάθος που αντιδρά η τοπική κοινωνία στη Ρόδο στους χώρους υποδοχής μεταναστών"

Το μεταναστευτικό και ζητήματα επικαιρότητας, όπως η υπόθεση Novartis βρέθηκαν στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» στο Open, όπου φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.

«Η πραγματικότητα είναι ότι τους τελευταίους δώδεκα μήνες, η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που οδήγησε τις μεγάλες αλλαγές, την επιστολική ψήφο, τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, τον νέο δικαστικό χάρτη, την ισότητα στον γάμο. Το ΠΑΣΟΚ είναι οπισθοδρομικό, αντιδρώντας σε κάθε μεγάλη αλλαγή, όπως η μεταρρύθμιση του ΑΣΕΠ που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα», είπε απαντώντας στον συντονιστή της Ομάδας Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, κ. Λευτέρη Καρχιμάκη.

«Δεν στηρίξατε διατάξεις που είναι πολύ σημαντικές για να διορθωθεί η δημόσια διοίκηση. Άρα, για αυτή την καραμέλα περί προοδευτικού αριστερού χώρου, η πραγματικότητα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που στις δύσκολες στιγμές πήγε τη χώρα μπροστά», είπε ο κ. Μηταράκης.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό και την κατάσταση στη Ρόδο ο κ. Μηταράκης σχολίασε πως «ήταν λάθος της τοπικής κοινωνίας της Ρόδου, που εδώ και χρόνια αντιδρά στο να υπάρχει ένας χώρος παραμονής και καταγραφής αυτών που έρχονται. Οι αφίξεις που γίνονται στη Ρόδο, δεν έχει τρόπο να τις διαχειριστεί η Πολιτεία. Η τοπική κοινωνία αντιδρά στο να υπάρχει ένας χώρος αξιοπρεπής, όπως υπάρχει στη Λέρο, στην Κω, στη Σάμο, στη Λέσβο και στη Χίο. Υπάρχουν πέντε δομές υποδοχής και είκοσι οχτώ δομές στην ενδοχώρα. Αυτή τη στιγμή στη Χίο έχει 1000 άτομα στη δομή, και είναι γεμάτη, 1.500 άτομα στη Λέσβο, 3000 άτομα στη Σάμο, περίπου 500 άτομα στην Κω, 1500 άτομα στη Λέρο. Στη Ρόδο που είναι μεγαλύτερο νησί από τα προηγούμενα έχει περίπου 500 άτομα. Είναι το μοναδικό νησί, που είναι μεγάλο και ενώ έχουμε αφίξεις, δεν επιθυμεί – με έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας – να υπάρχει ένας αξιοπρεπής χώρος για αυτούς τους ανθρώπους να μείνουν ένα μικρό διάστημα μέχρι να μετακινηθούν».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι «μιλάμε για τη μεγαλύτερη προσπάθεια κατάλυσης του κράτους δικαίου, σε ευρωπαϊκή χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Οι συγκεκριμένες μαρτυρίες δεν έφτασαν ποτέ στο Δικαστήριο, ώστε να κρίνει την αξιοπιστία τους ως μάρτυρες. Αυτές οι καταγγελίες ήταν τόσο αβάσιμες, που δεν έφτασαν στο Δικαστήριο, γιατί η ίδια η Εισαγγελία τότε που διερευνούσε τις υποθέσεις τις αρχειοθέτησε. Και προφανώς, ήταν από πρόσωπα τα οποία είχαν οικονομικό όφελος από ότι φαίνεται, από όλη αυτή τη διαδικασία. Το να υπάρχουν μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος που λένε την αλήθεια, χωρίς ίδιο όφελος και χωρίς να είναι ένοχοι οι ίδιοι, είναι κάτι το οποίο είναι ισχυρό στο ελληνικό δίκαιο. Αλλά εδώ τίθεται ένα μεγάλο ζήτημα. Αυτοί οι άνθρωποι ξύπνησαν ένα πρωί μόνοι τους και αποφάσισαν για ένα σκάνδαλο που υπάρχει και αφορά τις εμπορικές πρακτικές της Novartis, που ειρήσθω εν παρόδω, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν προσπάθησε να πάρει καμία αποζημίωση από γιατρούς και φαρμακοποιούς για τις εμπορικές πρακτικές της Novartis.

Πηγή: www.alithia.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καιρός και οι τσαμπίκοι να ετοιμάσουν ένα τεράστιο υπερλούξ χοτ σποτ και να είμαστε πλέον όλοι μια παρέα , άντε τι περιμένετε; τα μάτ; θάρθουν και αυτά αν πείτε κίχ, ξέρουμε στην Κω από πρώτο χέρι

    • ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ,ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ.ΑΣ ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΕΝΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΝΑΒΡΟΖΙΔΗ,ΚΡΗΤΙΚΟ,ΚΑΙ ΣΒΥΝΟΥ,ΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΩ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΚΟΥΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ.ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ=ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΚΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.

    • Μην κανεις μην σου κάνουνε,μην πεις να μην σου πούνε.Χατζηναρκο σου ταιριάζει γάντι.

      Είσαι η αιτία που η νέα δημοκρατία θα πατώσει στα Δωδεκάνησα.

    • Τις βλακείες σου πληρώνει το Πυλί ΘΕΟΔΟΣΆΚΗ. Δες τα αποτελέσματα της συναλλαγής σου με τον ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ

      Τώρα ετοιμάσου να υποδεχτείς χιλιάδεςΛΑΘΡΟ από την ΡΟΔΟ. ΠΑΛΙ ΣΕ ΈΠΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ Ο ΡΟΔΙΤΗΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΚΩ.ξ
      Τώρα γιατί σκούζεις αφού αποκλειστικά υπεύθυνος είσαι εσύ;;;;;;

  2. Η όλη προσέγγιση είναι λάθος. Πρώτον δεν είναι μετανάστες, έχουν μπει λαθραία στη χώρα άρα η μόνη λύση είναι η άμεση απέλαση, δεύτερον είναι στο 90% (ή ίσως και παραπάνω) νέοι άντρες μέχρι 25 χρονών που έρχονται εδώ όχι για να βρουν μια καλύτερη δουλειά αλλά γιατί τους έχουν στείλει σε αποστολή και τους πληρώνουν όλα τα έξοδα. Οι Λιβανέζοι και οι Παλεστίνιοι μένουν στις χώρες τους για να πολεμήσουν (όπως και οι Ουκρανοί), είτε με το ζόρι είτε γιατί το θέλουν. Αυτοί που έρχονται δεν είναι από χώρες που είναι σε πόλεμο και δεν δικαιούνται άσυλο. Αλλά και από χώρες σε πόλεμο να ήταν, άσυλο ζητάς στην γειτονική σου χώρα που δεν βρίσκεται σε πόλεμο όχι όπου σου αρέσει. Δεν φεύγεις από το Μαρόκο, διασχίζεις 5 χώρες και ζητάς άσυλο από την Ελλάδα ερχόμενος από Τουρκία.

  3. Να κλείσετε όλες τις δομές να έρθουν τα αδέλφια μας εδώ. Δώστε δουλειά στα αδέρφια δώστε τις κόρες σας να γα..ργαλάνε και τα σπίτια σας να χε…ρονται. Άντε κότες

  4. Οπως ΧΥΤΑ αντιπυρικες ζώνες αφαλάτωση συγκοινωνίες ,αξιοποίηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,εγκαταστάσεις SEGEN ,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια 60 αίθουσες προκατ!!!,ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!για τους δρομους,για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ .Ο Δήμος Κω είναι ο μοναδικός Δήμος στο Νότιο Αιγαίο που δεν υποβάλλει φακέλους με έργα για το νησί .Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ αδιάθετα .Ο Δήμος Κω πρέπει να υποβάλλει φακέλους για κτήριο αφίξεων και αναχωρήσεων στο λιμάνι, για κατασκευή καινούργιων εγκαταστάσεων SEGEN, μόλου για κρουαζιερόπλοια, master plan για το λιμάνι και έχει λάβει επιχορήγηση 1.000.000 ευρώ για μελέτες, επέκταση μαρίνας, αξιοποίηση οινοποιείου, αβικω, αλεξαντερ φασιον, έργα οδοποιίας, κατασκευή καινούργιων σχολείων, κολυμβητήριο με κλειστό γυμναστήριο και έργα στα χωριά.https://aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/539058/anagnostis-giati-dimos-den-ypovallei-fakelous-erga-stin-perifereia

  5. παλί ψεμματα, απλως η δομη της κω απο 5000 που χωρουσε πλεον χωραει με το ζορι 500 αφου εχουν διαλυθει ολες οι υποδομες απο τους επενδυτες που φιλοξενουσε διαχρονικα…
    Ουτε στρωματα ουτε κρεβατια ουτε πατωματα ουτε τιποτα δεν υπαρχει μονο κουφαρια κοντεινερ
    Αλλα και εδω το ψεμμα παει συννεφο Νικηταρα εχεις χασει και την μπαλα και το γηπεδο!!!

  6. για κατασκευή μόλου για κρουαζιερόπλοια!!!!!!!.η Κως 2010-2024 μηδέν. Καισερλης Κυρίτσης Νικηταράς οι υπεύθυνοι.Η Κάλυμνος έχει σχολή πλοιάρχων, μηχανικών .η Κως τι έχει? ΧΟΤ ΣΠΟΤ!!!ούτε ένα τμήμα μια σχολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου. ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ.ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΩ.

  7. δόξα το Θεό μεγάλη ημέρα πήρε εμπρός ο δήμαρχος μας μακάρι να συνεχίσει έτσι μπράβο άξιος…

  8. Δεν σε βγάλαμε δήμαρχο για να μας κάνεις διαπίστωση, σε βγάλαμε για να μας δώσεις λύσεις! Τη διαπίστωση την έχουμε κάνει κι εμείς πολλούς μήνες πριν την κάνεις εσύ!!! Βέβαια για να δώσεις λύση, πρέπει να πας κόντρα στην κυβέρνηση και σε όλους αυτούς που γλύφεις , οπότε λίγο δύσκολο!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ