Κοσμοσυρροή στον πανηγυρικό εσπερινό και το μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι της Παναγίας στο Λαγούδι

5
24505


Με εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό προσκυνητών για άλλη μια χρονιά, από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκε απόψε το πατροπαράδοτο παραδοσιακό πανηγύρι της Παναγίας, εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στο Λαγούδι.

Στον εσπερινό προεξήρχε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του οικουμενικού θρόνου π Ιωακείμ Οικονομικος ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο συμπαραστατουμενος από τους ιερείς π. Κυριάκο Παρασκευαδάκη επί 47 χρόνια εφημέριο του Ιερού Ναού π. Ιωάννη Σταυρόπουλο και π. Ιωάννη Καραγιάννη.

Έψαλλαν χοροί Ιεροψαλτών: Γιώργος Ελένης,  Τρύφων Γεωργίου, Μιχάλης Δανελλάκης, Γιώργος Μαστοροπουλος, Μιχάλης Γκινης, Νίκος Διαμαντής και Γιάννης Κιάρης.

Παρόντες στον εσπερινό ήταν μεταξύ άλλων οι Πρόεδροι Ασφενδιού και Πυλίου Σεβαστιανός Παρβέρης και Νεκτάριος Χατζησεβαστός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Διονυσία Γιαννούλη και Σέβη Βλάχου, ο Αντώνης Κυδωνάκης από την Αστυνομική διεύθυνση, (ενώ στην συνέχεια στο πανηγύρι έφτασαν ο δήμαρχος Θ, Νικηταράς και οι υπόλοιποι επίσημοι που ήταν στον εσπερινό στην Καρδάμαινα).

Ο π. Ιωακείμ  μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου ημών Ποιμενάρχου αναφερόμενος στην ομιλία του στο χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης της Θεοτόκου, αναλύοντας πολύ γλαφυρά το θεολογικό περιεχόμενο της εορτής.

Ακολούθησε το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι με πλούσια τράπεζα, πολλούς παλιούς και νέους μερακλήδες μεταξύ των οποίων πολλοί απόδημοι.

Στην παραδοσιακή ορχήστρα ήταν οι Δημήτρης Κεφαλιανος βιολί, Νίκος Μαμμης λαούτο τραγούδι, Στέφανος Κωστογλου λύρα και Βασίλης Κατσαφαδος  τουμπελεκι.

3



Το πρωί της Κυριακής εψάλη ο Όρθρος και τελέστηκε η Θεία λειτουργία της εορτής με συλλειτουργούς τον π. Ευτύχιο Παπαγεωργίου και τον π. Ιωάννη Σταυρόπουλο, συμπροσευχομένου του π. Κυριάκου Παρασκευαδάκη.

Έψαλλαν οι: Μιχάλης Δανελλάκης, Γιώργος Σανιδάς, Ειρήνη Μαραβέλια, Μιχάλης Γκινής, Βαγγέλης Κίννας, Νίκος Διαμαντής και Γιάννης Κιάρης.

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας ακολούθησε περιφορά της Εικόνας της Παναγίας.

5 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ