Επιτυχημένη η δεύτερη μέρα του 7ου παραδοσιακού Μουσικοχορευτικού «Αντάμωμα» Κω, «Άννα Σαρρή – Καραμπεσίνη» στο θεατράκι Ευαγγελίστριας

5
8771


Το 7ο παραδοσιακό Μουσικοχορευτικό «Αντάμωμα» Κω, «Άννα Σαρρή – Καραμπεσίνη» , αποτελεί ένα μουσικό διήμερο θεσμό για τα Θερινά Ιπποκράτει.
Τέσσερις από τις Οκτώ χορευτικές ομάδες, με τους παραδοσιακους οργανοπαίχτες αντάμωσαν και χόρεψαν την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου στο θεατράκι της Ευαγγελίστριας Ασφενδιού, στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο σύλλογος «ΑΡΙΩΝ», με την στήριξη του τμήματος πολιτισμού του δήμου της Κω και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Την εκδήλωση της δεύτερης ημέρας, «άνοιξε» χορευτικά ο ΜΠΣ Αντιμάχειας » Η Πρόοδος». Ακολούθησε ο σύλλογος Ποντίων Κω » Ο Ξενιτεας» και αμέσως μετά, ο πολιτιστικός σύλλογος Νισύρου «Ο Διαβάτης». Ακόμα μια χορευτική εμφάνιση, έκανε ο σύλλογος Νάουσας, ενώ την εκδήλωση » έκλεισε» το χορευτικό τμήμα του συλλόγου Φίλων μουσικής Αρίων.
Το Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα, στοχεύει κάθε χρόνο δίνει «φωνή» και παρουσία σε χορευτικούς συλλόγους με έμφαση την παράδοση και τη διάδοση της χορευτικής και μουσικής κουλτούρας, από διάφορα μέρη της χώρας μας

Πηγη: https://www.kostv.gr/

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΥΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΣΑΡΡΗ ΚΑΡΑΜΠΕΣΙΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΊΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΙΑ..
    ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΛΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΥΛΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ Η ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΩΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΖΙΑ..ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΜΕΛΙ..

  2. αλλα γιατι δεν ρωτας ΕΠΩΝΥΜΑ, τους διοργανωτες, τους εμπνευστες για να σου απαντησουν;;

  3. Η Άννα Σαρρή Καραμπεσίνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ΚΩ….τι σημμασία έχει αν το Αντάμωμα γίνεται στη Ζιά ή στην Αντιμάχεια. Όλος ο κόσμος γνωρίζει την Άννα από την Κω. Θυμάμαι που η τότε υπεύθυνη πολιτισμού κ. Χατζηχριστοφή το ανακοίνωσε όλοι νοιώσαμε περήφανοι και είπαμε μπράβο,το λιγότερο βέβαια ήταν αυτό για την Άννα. Προσδοκούμαι τώρα για το βιβλίο όπως το ανακοίνωσε η κ.Έπαρχος ….πιστεύω θα το κάνει πράξη.

  4. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για άλλη μια φορά…
    Η Κως πρέπει και μπορεί να αγκαλιάσει περισσότερο το Αντάμωμα με την υποστήριξη και άλλων συλλόγων που ασχολούνται με την Λαογραφία.
    Αντάμωμα σημαίνει θεατράκι Ευαγγελιστρίας.
    Μπορεί η Αντιμάχεια όπως η Κως κατά καιρονα βρει τρόπους να αποδώσει αυτά που αξίζουν στην Άννα μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ