ΦοΔΣΑ Ν. Αιγαίου: Δεν πρόκειται να μεταφερθούν απορρίμματα στην Κω αν δεν φτιαχτεί ο ΧΥΤΑ

24
6109

Δηλαδή το αυτονόητο…

Από τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στην Κω δεν πρόκειται να μεταφερθούν απορρίμματα, ούτε αύριο ούτε τον επόμενο ούτε τον μεθεπόμενο μήνα, σε έναν ΧΥΤΑ που βρίσκεται στην δραματική κατάσταση που είναι σήμερα ο ΧΥΤΑ Κω. Πρώτα θα φτιαχτεί ο ΧΥΤΑ της Κω. Πρώτα θα πάψει ο ΧΥΤΑ στην Κω να μολύνει το περιβάλλον και να επιβαρύνει την Δημόσια Υγεία.

Πρώτα θα πάψει ο ΧΥΤΑ της Κω να ντροπιάζει την εικόνα μας και τον πολιτισμό μας.

Πρώτα θα εφαρμοστούν περιβαλλοντικοί κανόνες στον ΧΥΤΑ της Κω.

Στην συζήτηση που σήμερα γίνεται στην Κω για το περιβάλλον, απουσιάζει το περιβάλλον!
Κάποιοι δεν θέλουν να μιλάνε για την ντροπιαστική και περιβαλλοντικά εγκληματική λειτουργία του ΧΥΤΑ Κω.

Αυτό θα αλλάξει.
Πρώτα θα εφαρμοστούν όλοι οι περιβαλλοντικοί κανόνες και μόνον τότε θα λειτουργήσει επιτέλους ως πραγματικός ΧΥΤΑ, όπως ακριβώς χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όπως θα έπρεπε να είναι με βάση τα Ανταποδοτικά Τέλη που οι πολίτες της Κω πληρώνουν.
Στην πραγματική συζήτηση για το περιβάλλον, τα απλά ερωτήματα έχουν απλές απαντήσεις.
Και ένα ερώτημα που απαντάται εύκολα, σε όλο τον δυτικό κόσμο και όχι μόνο στην Κω, είναι το εξής:
Ποια κατάσταση βλάπτει έναν τόπο, το περιβάλλον του και την δημόσια υγεία;
1. 30 χιλ. τόνοι απορριμμάτων χωρίς καμία περιβαλλοντική διαχείριση, σε έναν παράνομο ΧΥΤΑ, όπου δεν λειτουργεί τίποτα;
ή
2. 35 χιλ. τόνοι απορριμμάτων σε έναν νόμιμα αδειοδοτημένο ΧΥΤΑ που τηρεί όλους τους περιβαλλοντικούς κανόνες;

TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΣ
ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «ΦΟΔΣΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε»

24 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΕΙΔΑΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΚΩΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΗΚΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΨΗΦΟΙ,ΚΑΙ ΒΑΛΑΤΕ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΣΑΣ.ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΤΟΥ ΦΟΣΔΑ.ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΑΡΙ,ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΜΕΙΝΑΤΕ ΨΙΤ,ΜΠΟΧΑΛΕ,ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΟΥΛΗ,ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕ,ΜΠΑΚΛΑΒΑ,ΜΙΡΑΝΤΑ,ΚΑΙ ΟΣΑ ΨΕΥΤΙΚΑ @@ΑΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΟΥΒΑΛΑΣ,ΒΡΩΜΙΑΡΗ.ΑΝΤΕ ΚΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΝΑ ΞΕΠΛΥΘΕΙΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ.ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΟ ΕΙΣΑΙ.ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΟΤΙ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΒΓΕΙΚΕ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ 90%.

      • Αχ Μαριτσα μου εσυ εγώ τα Παναγιωτακια και οι Αντιδημαρχινες μείναμε δίπλα τον αγαπημένο μας Δήμαρχο!
        Όλοι οι άλλοι Αχάριστοι!

      • Τρομερή φρασεολογία. Εσυ πρέπει να έχεις πολλά ψυχολογικά. Θα σε προσλάβουμε στο ΦΟΔΣΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ

    • χαχαχαχα τους εκανες ο δημαρχος να τρεχουν και μην φτανουν.

      Α βρε σφολιαδες νουμερα.Το κακο ειναι οτι χασατε πολους ψηφοφορους.Α ρε νικηταρα και δεν στο ειχα!!!!! και που εισαι,εσυ στο γραφειο του σφολια,που κανεις τις ανακοινωσεις.στις επομενες εκλογες ψαξου να βρεις δουλεια κοπριτη.

  1. Μέχρι χτες κάπνιζε ο σκουπιδότοπος της Καλύμνου και ο εχθρός της Κω βλέπει μόνο τα στραβά της Κω. Τις ευθύνες τις δικές σου υποκριτή δεν τις βλέπεις. Βρε ουστ

  2. Ποια κατάσταση βλάπτει έναν τόπο, το περιβάλλον του και την δημόσια υγεία

    XAXAXAXA…….
    ΦΟΡΟΣ ΕΓ-ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 300% ΠΑΝΩ… ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ -..ΜΕ ΟΛΙΚΗ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ …ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ..ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ..!!!
    ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ …ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ..ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΩΝ..ΑΛΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΙ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΡΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΤΑ ΕΡΓΑ….

  3. Δεν πρόκειται να μεταφερθούν απορρίμματα στην Κω...ΕΚΕΙ σταμαει ...ο επιλογος...

    κυριοι …
    (…η προταση …..στην Κω αν δεν φτιαχτεί ο ΧΥΤΑ..)ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ…
    ….ΣΤΣΕΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

  4. για να δειτε που πηγαινουμε και να ξυπνανε μερικοι....(οι κοιμισμενοι)

    ΣΧΕΔΙΟ Πώς καταστρέφεις ENA τοπο πρότυπο η ενα νησι ;;; ΤΟ ΕΝΤΑΣΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και απο εκει και ι περα το αναλαμβανουν ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ..
    ΤΗΝ ΚΩ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΚΩ..(ΗΟΤΣΠΟΤ,..ΥΓΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΚΤΛ).
    το ΣΧΕΔΙΟ ηταν προμελετημενο ζρονια πριν επι πασοκ ..Ο Καλλικράτης Έχει τη λογική της σαλαμοποίησης, χωρίς κανένα κριτήριο. Δεν εξαιρεί περιοχές,
    η χώρα καταστρέφεται από τους πολιτικούς Δεν σε παίζει το σύστημα αν δεν είσαι δικός τους !!ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΗ ΜΙ…… ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟς ΤΟΥΣ!! Και όλα αυτά μέρος του σχεδίου ήταν ΧΥΤΑ -ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ..όπως και πολλά αλλά σχέδια σε όλους τους δήμους και τις κοινότητες της χώρας ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ !!!!!
    ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΙΖΟΤΑΚΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ (ΠΗΓΕΣ – ΛΙΜΝΕΣ – ΠΟΤΑΜΙΑ – ΝΕΡΟ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ) ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ , ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗΤΗΝ ΓΗ. Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΓΛΥΦΕΙ ΤΟΝ Κ@Λ@ ΑΥΤΩΝ …Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ…ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ…ΕΚΤΟΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΝΕ

  5. 78 % του δώσατε των κύριων τίποτα. των κύριων αστεριών. όλα τα ξέραν οι σύμβουλοι του πρώην και νυν. από το20 όλα είναι φοσδα. μπράβο χατζημ.μαζι σου τώρα κατά των υποκριτων

  6. Ένας εισαγγελέας υπάρχει να πάει να δει τι γίνεται στο ΧΥΤΑ ; Οι ευθύνες που υπάρχουν θα αποδοθούν ; Ρα χρήματα που κατασπαταλήθηκαν θα χρεωθούν κάπου ;

  7. θα βγει κάτι καλό απο όλο αυτό. Να αδειοδοτηθεί ο Χυτά Κω.
    Οπως και να εχει η ολη κατάσταση με Κω-ΦΟΔΣΑ, Κω-Ρόδος, Νικηταράς -Χατζημάρκος
    το γεγονός οτι μπορεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να αδειοδοτηθεί ο Χυτα ειναι κάτι το θετικο για το νησι

  8. Εσάς δηλαδή τον Φοσδα γιατί σας πληρώνουμε κάτι εκατομμύρια ως Κωοι εφόσον δεν έχετε παραλάβει και λειτουργήσει τον Χυτα? Προσωπικό έχει ακόμη ο Δήμος Κω. Κάποια μηχανήματα είναι του Δήμου Κω. Γιατί? Για πέστε μας βρε υπερασπιστές της νομιμότητας

  9. Τώρα λογικευτήκατε και μιλάτε σωστά και δημοκρατικά!!!Αν φτιαχτούν όλες οι ατέλειες του ΧΥΤΑ τότε να βοηθήσουμε και τους γείτονες!!!Ζητήστε μια μεγάλη συγνώμη από τον δήμαρχο και τους κώους πολίτες για τις κατάπτυστες ανακοινώσεις σας!!!Καλή παναγιά και να σας φωτίζει!!!!

  10. Καλά ρε προβληματικέ, το ίδιο πράγμα δεν σου είπε ο δήμαρχος της Κω από την αρχή που ξεφούρνισες τη….κακια σου στην Κάλυμνο? Τώρα τα βρήκες σκούρα με τις αντιδράσεις και γύρισες τη μπιφτέκα?

  11. κυριοι του ΦΟΔΣΑ. Ξεπεζεψτε απο το καλαμι που εχετε καβαλησει.
    διορισμενα κομματοσκυλα ειστε που γαυγιζετε. σεβαστειτε τον λαο της κω αφου δεν σεβεστε τον εκλεγμενο με 60% δημαρχο.
    σταματηστε τις καταπτυστες ανακοινωσεις σας. μεχρι τωρα ο δημος ηταν καλος που εκανε δουλειες της περιφερειας?
    ο χατζημαρκος μιλουσε για την αριστη συνεργασια με τον δημαρχο της κω.
    τωρα τι αλλαξε και βγαινουν τα καρακολια του και γαυγιζουν? επειδη ο δημαρχος αντισταθηκε σε μια καταστροφικη για το νησι μας ενεργεια? πρεπει να ντρεπεστε!!

  12. ΚΑΛΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΦΟΔΣΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΧΥΤΑ? ΑΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΤΟΠΟΙ ΘΑ ΚΑΙΝΕ ΝΕΧΡΙ ΤΟ 2030. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ. ΤΟΣΟ …………ΕΙΝΑΙ.

  13. Ενώ οι Χυτα της Ρόδου είναι εναρμονισμενοι με την περιβαντολογικη νομοθεσία και έχουν άδεια λειτουργίας. Να ζητήσουμε τις άδειες λειτουργίας

  14. Προς Χατζηροδιτη Καταστροφές της Κω : Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός....

    Στις επόμενες εκλογές αλλά και όλο το χρόνο μέχρι τότε είστε πλήρως απομονωμένοι από τους Κωους. Δεν σας θελει κάνεις . Οι μόνοι που θα σας μιλάνε με τεράστια κόστος μιας και θα θεωρούνται εχθροί του νησιού μας θα είναι η Ντινα, ο Γιάννης και ο Χαράλαμπος αντε και κάποιοι υπάλληλοι που τρώνε ψωμάκι

  15. Μυρισατε φραγκακια στο ΧΥΤΑ της Κω (και σε όλους τους ΧΥΤΑ) και γυάλισε το μάτι σας …..Βρε Ουστ από κει …..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ