Με λαμπρότητα η εορτή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και η λιτανεία στην Ιερά Μονή Αγ. Νεκταρίου Κω

1
6828


Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εψάλη ο Όρθρος και τελέστηκε η Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, εντός της Ιεράς μονής του Αγίου Νεκταρίου Κω με συλλειτουργό τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Χάσικο.

Συμπροσευχόμενες ήταν η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής γερόντισσα Ευπραξία με τη συνοδεία της.

Έψαλλε ο Πρωτοψάλτης καθηγητής και Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κω Γιώργος Σακέλλης,  ο Φίλιππος Σαρρής και ο Γιώργος Σανιδάς.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Αστυνομικός Διευθυντής Β. Δωδεκανήσου, Ταξίαρχος Μανώλης Καζαμίας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εθελοντών Παλαιών Πολεμιστών και απογόνων Ματθαίος Καζαμίας και πλήθος προσκυνητών.

Ακολούθησε η λιτάνευση του τμήματος του ιερού λειψάνου που θησαυρίζεται στον ιερό ναό και της εικόνας της Αγίας,  με στάση για το καθιερωμένο Τρισάγιο στο μνημείο του μακαριστού Μητροπολίτου Ναθαναήλ του Α’ (ο Σεβασμιώτατος μνημόνευσε επίσης τις μακαριστές γερόντισσες Μαριάμ και Ισιδώρα).

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, γερόντισσα Ευπραξία και όλες τις μοναχές για την φιλοξενία και το πνευματικό έργο τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όπως και χτες μετά τον εσπερινό, προσφέρθηκαν γλυκίσματα μαζί με τον άρτο σε όλους τους προσκυνητές.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ